افزایش نگرانکننده تعداد مناطق قرمز کرونایی به 22 شهر
در شرایطی که تعداد شهرهای قرمز کرونایی پس از کاهش به 7 مورد در روزهای گذشته، اکنون در یک سیر صعودی چند روزه به 22 شهر رسیده است، نگرانیها از بروز پیک ششم افزایش یافته است.
به گزارش وبدا، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در اطلاعیهای اعلام کرد: « تا کنون
۵۱ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۸۵۸ نفر دُز اول، ۳۰ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۴۰۰ نفر دُز دوم و ۶۲ هزار و ۵۱۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۸۱ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۷۷۲ دُز رسید. در شبانهروز گذشته، ۹۵۳ هزار و ۹۸۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.
از 2 تا ۳ آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۷۱ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۸۶۸ هزار و ۳۶۰ نفر رسید.
متاسفانه در طول این مدت، ۱۴۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۵ هزار و ۳۶۳ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون پنج میلیون و ۴۲۹ هزار و ۹۸۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
چهار هزار و ۲۵۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۳۴ میلیون و ۸۶۷ هزار و ۱۴۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.»
افزایش تعداد شهرستانهای قرمز
خبر دیگر اینکه در شرایطی که تعداد شهرهای قرمز کرونایی پس از کاهش به 7 مورد در روزهای گذشته، اکنون در یک سیر صعودی چند روزه به 22 شهر رسیده است، نگرانیها از بروز پیک ششم افزایش یافته است.
در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز،
۱۲۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۵ شهر در وضعیت زرد و ۸۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
بر اساس رنگبندی جدید کشور که از چهارشنبه
۵ آبان اعمال میشود، علاوهبر شهرهای قرمز قبلی، سرچهان (فارس)، آبیک (قزوین)، شهربابک (کرمان)، آشتیان و تفرش (مرکزی) و اردکان (یزد) هم در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
همچنین شهرستانهای ایوان (ایلام)، خلیلآباد، خواف، سبزوار (خراسان رضوی)، زابل (سیستان و بلوچستان)، رستم و فیروزآباد (فارس)، البرز (قزوین)، رودبار و رودسر (گیلان)، چالوس و رامسر (مازندران) از زرد به نارنجی تغییر وضعیت یافتند. سیر صعودی و سریع افزایش شهرهای قرمز کرونایی بیش از پیش نگرانیها از شیوع پیک ششم را افزایش داده است. در این شرایط ضمن لزوم افزایش سرعت واکسیناسیون، باید از تعجیل در رفع محدودیتها از جمله لغو دورکاری ادارات پرهیز کرد.
در شرایطی که متاسفانه شاهد کاهش چشمگیر رعایت پروتکلها در بین مردم هستیم و با افزایش بار حملونقل عمومی که در فصل سرما طبیعی است و رفع دورکاری ادارات و بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیز به آن دامن میزند، باید از اقداماتی که پیک ششم را تقویت کرده و باعث بروز خطرناک مشکلات در این زمینه میشود خودداری نمود.