kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۸۲۸۷
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۱
رئیس ‌کمیسیون اقتصادی مجلس:

مافیای واردات اجازه اصلاح رویه تخصیص ارز 4200 تومانی را نمی‌دهد

رئیس ‌کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ۶۰۰ هزار میلیارد‌ تومان پول کشور تبدیل به رانت و فساد شده و مافیای واردات اجازه اصلاح رویه تخصیص ارز چهار هزار و 200 تومانی را نمی‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، محمدرضا پورابراهیمی دیروز در دیدار با کارکنان بیمه سلامت استان کرمان در ارتباط با حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی برای دارو بیان کرد: موضوع ما حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی نیست بلکه نحوه تخصیص آن است.
وی افزود: در طول چهار سال گذشته در کشور به طور متوسط سالی 15 میلیارد دلار ارز چهار هزار و 200 تومانی برای کالای اساسی مردم داده شده تا مردم کالاهای اساسی را با قیمت سال 96 دریافت کنند اما نتیجه آن چیست؟
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما ارز چهار هزار و 200 تومانی دادیم اما مردم کالای خود را با ارز آزاد یا نزدیک به آزاد دریافت کردند تصریح کرد: ادامه این رویه به صلاح کشور نیست.
پورابراهیمی با ‌اشاره به اینکه امروز حداقل 20 هزار تومان تفاوت قیمت ارز دولتی و آزاد است ادامه داد: اگر 50 درصد آن را در طول سنوات گذشته در نظر بگیریم نزدیک 600 هزار میلیارد‌ تومان پول کشور تبدیل به رانت و فساد شده و به دست مردم ما هم نرسیده است.
وی با بیان اینکه سالانه 15 میلیارد دلار ارز چهار هزار و 200 تومانی به واردات داده شده یادآور شد: متاسفانه پس از آن بر این زنجیره تا رسیدن کالاها به دست مصرف‌کننده نظارتی از سوی دولت نبوده و باعث شده به فساد تبدیل شود؛ چرا باید این کار را تکرار کنیم؟
رئیس‌ کمیسیون اقتصادی مجلس با‌ اشاره به اینکه گرانی کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت، مرغ و... اظهر من‌الشمس است عنوان کرد: ما به این کالاها ارز ترجیحی می‌دهیم اما مصرف‌کننده آن را‌ به قیمت بازار آزاد می‌خرد؛ این پول کجا می‌رود؟
پورابراهیمی بیان کرد: مافیای واردات و کسانی که از این جریان سوءاستفاده می‌کنند و میلیاردها تومان از منابع ملت را به جیب می‌زنند، روسای جمهور و دولت‌ها را می‌ترساندند و جلوی اصلاح این رویه را می‌گیرند که این کار را نکنید و خطرناک است.
وی با ‌اشاره به نرخ تورم کالاهای اساسی و غیراساسی در کشور گفت: نرخ تورم کالاهای اساسی در کشور با تخصیص ارز
چهار هزار و 200 تومانی حدود سه برابر کالاهای غیراساسی بوده و این فاجعه است؛ چرا می‌خواهیم به این رویه ادامه دهیم؟
این مسئول با بیان اینکه مسئله تخصیص ارز چهار هزار و 200 تومانی به دارو فرق می‌کند توضیح داد: واردات دارو و زنجیره رسیدن دارو به دست مصرف‌کننده در مقایسه با کالاهای اساسی دیگر تا اندازه زیادی قابل رصد است و دارو در فاز اول به هیچ عنوان در اولویت حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی نیست.
وی با ‌اشاره به اینکه ما در مقام اجرا نیستیم و دولت قبل به تذکرات ما توجهی نکرد بیان کرد: پیشنهاد ما این است که اختلاف ارز چهار هزار و 200 تومانی محاسبه شده و مانند سوخت، سهمیه خرید کالاهای اساسی در کارت سرپرستان خانوار ذخیره شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه برخی کالاها با ارز چهار هزار و 200 تومانی وارد شده و به کشورهای دیگر قاچاق می‌شود افزود: به دلیل قاچاق و تغییر در مصرف، سرانه کالاهای ما 1.5 تا دو برابر شده که مفهوم ندارد.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور ما و سرانه مصرف نان مشخص می‌باشد، افزود: یکباره که مردم ما دو برابر نان نمی‌خورند چرا هر چه گندم وارد می‌کنیم باز هم می‌گویند کم است؛ برای اینکه ما گندم ما تبدیل به نان شده و برای مصرف دام استفاده می‌کنند.
رئیس‌ کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه نمی‌گوییم ارز چهار هزار و 200 تومانی حذف شود بلکه می‌گوییم روش پرداخت آن تغییر کند یادآور شد: بزرگ‌ترین کمک دولت به اقتصاد این است که هیچ دخالتی نداشته باشد.