بازداشت یک میلیون و 700 هزار پناهجو در دوران ریاست جمهوری بایدن
بازداشت و سرکوب پناهجویان در دوران «بایدن» اگر نگوییم بدتر از دوران «ترامپ» است، به همان شکل ادامه دارد. بایدن در زمان تبلیغات ریاست جمهوری وعده داده بود که به «رفتارهای وحشیانه دولت ترامپ» با پناهجویان پایان خواهد داد. دلیل اقبال اقلیتها در آمریکا به وی نیز تا حد زیادی بخاطر همین موضعگیری بود. اما بعد از استقرار در کاخ سفید ظاهراً وی وعدههای خود را فراموش کرده و به فکر اخراج گسترده پناهجویان افتاده است. چندی پیش خبر رسید که در مرز تگزاس نیروهای مرزبانی دولت بایدن با اسب و شلاق به جان پناهجویان میافتند. تصاویر منتشر شده نشان میداد این ماموران، مهاجران را با اسب تعقیب کرده، آنها را با شلاق میزنند، به زمین میاندازند و در آب رها میکنند. تصاویری که عکاس خبرگزاری فرانسه از کتک خوردن مهاجران از ماموران مرزی آمریکا گرفت، به سرعت در سایتها، خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی آمریکا و دنیا منتشر شد تا افکار عمومی در مورد این رفتار موضع بگیرد.
گزارشهای جدید نیز نشان میدهد که با روی کار آمدن «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، شمار بازداشتیها در مرزهای جنوبی این کشور افزایش یافته و با رسیدن به حدنصاب جدید، بیش از یک میلیون و 700 هزار مهاجر از سوی نیروهای مرزبانی آمریکا دستگیر شدهاند. به نوشته خبرگزاری «آناتولی» بر اساس دادههای روزنامه واشنگتنپست، در ماههای پس از روی کار آمدن رئیسجمهور آمریکا، میزان بازداشتهای مرزی افزایش چشمگیری یافت و اوج بازداشتها در ماههای جولای و اوت(مرداد و شهریور) بود.
بر اساس این گزارش «دانیل فوت» نماینده ویژه آمریکا در امورهائیتی، چندی قبل در اعتراض به سیاست دولت «جو بایدن» در قبال اخراج دسته جمعی پناهجویانهائیتی از خاک آمریکا از مقام خود کنارهگیری کرد. این پناهجویان با پای پیاده از «رودخانه ریو گرانده» در مرز مکزیک عبور و به ایالت تگزاس وارد شدهاند. حدود ۱۳ هزار پناهجو زیر پلی در نزدیکی دل ریو در تگزاس تجمع کردهاند.
گاف جدید بایدن
خبر دیگر از آمریکا اینکه در ادامه گافهای بایدن، رئیسجمهور آمریکا در گافی جدید در یک سخنرانی گفت که به مدت 36 سال به عنوان معاون رئیسجمهور ایالات متحده با قطار در رفت و آمد بوده است. گاف جدید بایدن در سخنرانی وی در «اسکرانتون» پنسیلوانیا مطرح شد و بار دیگر رئیسجمهور آمریکا را به سوژه کاربران در فضای مجازی تبدیل کرد. بایدن گفت:« من به مدت ۳۶ سال به عنوان معاون رئیسجمهور ایالات متحده پس از کشته شدن همسر و دخترم هر روز با امترک (شرکت راهآهن آمریکایی) در رفت و آمد بودم، به خانه میرفتم تا خانوادهام را ببینم، (این روند) هرگز متوقف نشد»همسر اول بایدن، «نیلیا» و دختر نوزادشان نائومی در تصادف رانندگی در سال ۱۹۷۲ جان باختند. در آن زمان بایدن سناتور دلاور بود. وی پس از چند دهه حضور در سنا، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون باراک اوباما رئیسجمهور اسبق آمریکا بود.
گافها و ضعف حافظه جو بایدن از زمان روی کار آمدنش بارها مورد توجه رسانهها قرار گرفته و منتقدانش را واداشته در سلامت روان و قابلیتهای ذهنی او تردید کنند. «رانی جکسون» پزشک سابق کاخ سفید که هماکنون یکی از نمایندگان کنگره آمریکا است، پیشتر ضمن ابراز نگرانی از سلامت روانی رئیسجمهور ایالات متحده، پیشبینی کرد که بایدن قبل از پایان دوران ریاستجمهوری خود مجبور به استعفا شود.
تعلیق آزمایش موشکی
خبرگزاری «رویترز» در خبری دیگر از آمریکا گزارش داد آزمایش موشکی فراصوت آمریکا به دلیل نقص فنی متوقف شده است. بر اساس گزارش رویترز این برنامه پنتاگون پس از آن متوقف شده که یک راکت کمکی حامل سلاح فراصوت، در بلند شدن از سطح زمین ناموفق ماند.این خبرگزاری افزود، در این آزمایش پنتاگون قرار بود جنبههای مختلف دستگاههای هدایت در حال توسعه مربوط به این موشکها مورد تأیید قرار گیرد.دستگاه هدایت فراصوت، از یک راکت در ارتفاعات بالای جو و پیش از حرکت به سمت هدف با سرعت پنج برابر سرعت صوت شلیک میشود.
از سوی دیگر، بعد از انتشار گزارشی درباره آزمایش یک فروند موشک مافوق صوت توسط چین و تکذیب آن توسط سخنگوی وزارت خارجه این کشور، نشریه «فایننشال تایمز» بار دیگر از انجام شدن آزمایش مشابه دیگری در تابستان توسط پکن خبر داد.این نشریه بامداد پنجشنبه به نقل از چهار منبع آمریکایی آگاه به اطلاعات طبقهبندی شده گزارش داد: «در ۲۷ جولای(5 مرداد) امسال، ارتش چین موشکی را شلیک کرد که برای اولین بار از سیستم بمباران مداری جزئی برای پرتاب یک موشک مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هستهای دور زمین، استفاده میکرد».