اعمال محدودیت برای واردات لوازم خانگی سیاست درستی است
آرمان خالقی، با بیان اینکه در گذشته همواره بازار ایران در اختیار برندهای کرهای بود، اظهار داشت: با نبود رقبای خارجی، شرکتهای ایرانی رشد کردند اما امروز در شرایط رقابتی، در صورت دامپینگ و بازارشکنی، شرکتهای داخلی نابود میشوند.
وی تاکید کرد: سیاست اعمال محدودیت واردات سیاست درستی است اما باید چارچوب مشخصی داشته باشد.
به گزارش فارس، خالقی ادامه داد: این محدودیت باید محدودیت زمانی و هوشمندانه باشد تا به افزایش کیفیت و کاهش قیمت منجر شود، در غیر این صورت باعث تخریب تولید خواهد شد.
چرا هنوز نمایندگی شرکتهای خارجی فعالند؟
در همین حال، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره چرایی فعالیت نمایندگی شرکتهای خارجی با وجود ممنوعیت واردات لوازم خانگی، اظهار کرد: این نمایندگیها در زمان واردات کالاهای خارجی، نمایندگی شرکتها بودند، اما بعد از خروج شرکتهای خارجی با شرکتهای داخلی جایگزین ال جی و سامسونگ همکاری کردند. بنابراین در حال حاضر فقط برخی خدمات پس از فروش کالاهای قدیمی را ارائه میدهند و کالا نمیفروشند.
اکبر پازوکی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص قیمت لوازم خانگی هم گفت: درباره قیمت، انجمن تولیدکنندگان باید اعلام نظر کند اما در سطح بازار شنیدهها حاکی از این است که شرکتها میخواهند پنج درصد محصولات خود را گران کنند، اما هیچ سند و مدرکی در این رابطه وجود
ندارد.
به گفته وی، تا زمانی که شرکتها اعلام قیمت نکنند در سطح بازار قیمت تغییر نمیکند، چرا که در حال حاضر بازار اشباع است و به دلیل قیمت بالای کالا خریدار وجود ندارد. بنابراین فروشنده از سود خود میزند تا بتواند کالا را بفروشد. به بیانیه دقیقتر گرانی به ضرر صنوف است، چراکه مشتری خود را از دست میدهند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه با بیان اینکه خریداران برای اطمینان از قاچاق نبودن کالا میتوانند گارانتی آن را در سامانه ۱۲۴ بررسی کنند، گفت: اگر کالای ال جی و سامسونگ به ترتیب با ضمانت گلدیران و سام عرضه شود، کالا اصل و در غیر این صورت کالا با گارانتی متفرقه عرضه شده و قاچاق است. حتی اگر فروشندگان برای آن کالا بیمه ارائه کنند و برای نصب در منزل حضور پیدا کند.