علم و فناوری را در شهر برجسته میکنیم
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زاکانی در پایان جلسهای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به میزبانی شهرداری تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهارداشت: یکسری اختیارات، امکانات و نیازهایی داریم که در اختیار مجموعههای دانش بنیان قرار میدهیم. اختیارات شهرداری در جهت تلاش برای شکل جدیدی از بافت شهری قرار خواهد گرفت. امکانات هم مبتنی بر توسعه این خلاقیتها در شهر باید فراهم شود مانند مباحثی درخصوص ایجاد صندوق نوآوری، ایجاد کارخانهها و پارکهای فناوری و تغییراتی که در شهر صورت خواهد گرفت.
زاکانی افزود: نیازهای زیادی در شهرداری داریم که میتوانیم بر پایه تولیدات داخلی و نوآورانه و خلاقانه داشته باشیم. کارگروهی شکل گرفت تا اختیارات، امکانات و نیازها را در راستای رشد و توسعه شهر قرار دهیم تا هم خود شهرداری رشد کند و به درآمد منطقی و پایداری برسد و هم نیازهایش برطرف شود و بنا شد تا هر فصل نشستی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشته باشیم و درباره نتایج و اقدامات لازم تصمیمگیری کنیم.
وی ادامه داد: یکی از رویکردها برای توسعه شهر این است که علم و فناوری را برجسته کنیم و همه نیازهای شهرداری را از طریق شرکتهای دانش بنیان به اشتراک بگذاریم.
شهردار تهران بیان داشت: باید چند ویژگی را در شهر تهران زنده کنیم و یکی از این مسائل توجه به علم و فناوری در شهر به مثابه یک دانشگاه و کارخانه است. باید همانند سایر شهرهای جهان یک ارزش افزوده در شهر ایجاد کنیم و با همکاری و پیوستگی میتوان از میانبرها به اهداف رسید.
زاکانی گفت: نوع نگاه ما به تهران متفاوت است و ضمن ارج نهادن به مسیر طی شده تا امروز به دنبال تعریف یک موجودیت جدید از شهر و تحول در بخش نرمافزاری و سختافزاری شهر و تبدیل آن به الگو هستیم.
وی افزود: شهرداری مجوزها، چارچوبهای قانونی، زیرساختها و امکاناتی از جمله بزرگترین شبکه فیبر نوری را که استفاده حداقلی از آن میشود، دارد که در واقع از بخشی از توانمندیها استفاده میشود و بخش عمده آن مغفول است. بحث بعدی نیازهای مادی است که شهرداری در زمینه فناوری و برای شرکتهای دانش بنیان بازار گستردهای را فراهم میکند و ما نیز میتوانیم خرید خدمت کنیم و با مشارکت، پیش خرید و شیوههای نوین تامین این نیازها را با کمک همه دستگاهها انجام دهیم.
شهردار تهران ادامه داد: بحث علمی و فناوری جذابیتهای ویژهای برای ما دارد و باید بتوانیم شهر را بر مدار درآمد پایدار اداره کنیم و این بستر میتواند بالنده، پویا و رشد دهنده شهر باشد. همچنین در حوزه سختافزاری میتوانیم ورود پیدا کنیم و نوع نگاه را به شهر تغییر دهیم تا شهر در جهت تولید و رشد و تعالی حرکت کند و از قبل آن شهرداری نیز رشد کند و در یک پله بالاتر نسبت به شرایط موجود خود قرار گیرد.
تهیه واگن مورد نیاز شهرداری
از طریق شرکتهای دانش بنیان
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره همکاری شهرداری تهران با شرکتهای استارتاپی، گفت: زمینههای متعدد همکاری در این حوزه از دورههای قبل وجود داشت، اما در این دوره نیازمند نگاه جدید هستیم که خوشبختانه شهردار تهران در این خصوص، نگاهی گسترده به مسائل و مشکلات شهر تهران دارد.
سورنا ستاری در نشست با شهردار تهران بیان داشت: توسعه مراکز نوآوری، کارخانجات نوآوری و توسعه پهنههای آن مستلزم داشتن یک شهر هوشمند است تا بتوانیم تهران را به سوی شهری نوآور و هوشمند حرکت دهیم و خوشبختانه تهران در رتبهبندی شهرهای نوآور جهان، امسال دو رتبه بالاتر از سال گذشته است و در پله
۴۱ و بالاتر از شهرهای برلین، بارسلون و استانبول قرار گرفت.
ستاری بیان داشت: بخش عمده فعالیتهای ما در بخش فناوری است و در شهر تهران چند طرح خاص مثل بومیسازی واگنهای مترو را از قبل داشتیم که اکنون
۸۵ درصد آن داخلی سازی شده و قرار است در این دوره یک قرارداد بزرگ با یک مجموعه داخلی برای تهیه واگن از محل شرکتهای دانش بنیان بسته شود.
وی افزود: برقی سازی شهر یکی دیگر از اقدامات شهرداری تهران است، که از جمله آن میتوان اتوبوسهای برقی، موتورسیکلت برقی، تاکسیهای برقی و هیبریدی اشاره کرد که در معاونت علمی کار شده و نمونههای آن برای تست آماده است.
ستاری خاطرنشان کرد: شهرداری تهران باید به سمتی برود که تنوع درآمد ایجاد کند و فقط از طریق ارائه مجوز ساخت و ساز و حوزه مسکن درآمد نداشته باشد، بلکه بتواند از محل نوآوریهای اجتماعی نیز کسب درآمد کند.