kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۸۲۳
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۵
با برگزاری نمایشگاه صنعت هوایی

چین قدرت نظامی خود را به رخ آمریکا کشید

 

سرویس خارجی-
چین روز سه‌شنبه با برگزاری نمایشگاه صنعت هواپیمایی خود، در بحبوحه رقابت شدیدش با آمریکا، تجهیزات پیچیده‌ای از نیروی هوایی خود شامل پهپادهای تجسسی و جنگنده‌های دارای قابلیت مختل‌‌سازی تجهیزات الکترونیکی متخاصم را به رخ واشنگتن کشید.
چین در سال‌های اخیر به ویژه از دوره «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، یک «مشکل» بزرگ برای آمریکا است. سرعت سرسام‌آور توسعه اقتصادی و نظامی چین غرب به‌‌ویژه آمریکا را نگران کرده است و این کشورها توسعه چین را برابر با افول خود تفسیر می‌کنند، از این رو تحولات چین همواره زیر نظر غرب، به ویژه آمریکا، است و این کشورها برای تضعیف این روند چین دست به هر کاری می‌زنند.
در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین آمریکا و چین به ویژه بر سر دریای چین جنوبی، بزرگترین نمایشگاه صنعت هوایی چین در شهر ساحلی «ژوهای» در جنوب این کشور برگزار شد. این در حالی است که پکن برای رعایت ضرب الاجل ۲۰۳۵ برای نو‌سازی ارتش خود با جنگ افزارهای جدید تلاش می‌کند. چین هر چند که همچنان در قبال فن‌آوری و سرمایه‌گذاری در حوزه ماشین جنگی از آمریکا عقب‌تر است اما کارشناسان می‌گویند که پکن این عقب افتادگی را به تدریج جبران می‌کند. یک گزارش اطلاعاتی آمریکا در سال جاری میلادی نفوذ فزاینده چین را به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات
پیش روی آمریکا خواند.
به گزارش ایسنا، یکی از تجهیزات پیشرفته ساخت چین که در نمایشگاه ژوهای رونمایی شد، مدل اولیه یک پهپاد جاسوسی جدید با قابلیت اجرای حملات تحت عنوان پهپاد اچ-6 است. دیگر تجهیزات هوایی جدید رونمایی شده در این نمایشگاه شامل پهپاد مخصوص اجرای ماموریتهای نظارت بر مرز و گشت دریایی و همچنین جنگنده مجهز به قابلیت اخلال در تجهیزات الکترونیکی است.
«سونگ ژونگپینگ»، مفسر نظامی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «‌این تجهیزات قرار است نقشی عمده هم در حوزه تنگه تایوان و هم حوزه دریای چین جنوبی ایفا کنند.» از سوی دیگر «کلوین وونگ»، تحلیلگر موسسه «جینز»، هم اظهار کرد: «چین جایگاه خودش را به عنوان یک تامین‌کننده پهپادهای پیشرفته با قیمت‌های مقرون به صرفه تعیین می‌کند.»
گفتنی است، اقتصاد چین که تا حد زیادی مبتنی بر سازمان‌های دولتی است به کسب‌وکارهای خصوصی و سرمایه‌گذاری خصوصی نیز اجازه کار و ترقی می‌دهد. دولت چین که از برنامه‌ریزی اقتصادی بهره می‌برد حدوداً از ۱۹۷۸ اصلاحات اقتصادی را آغاز نمود. چین که زمانی در فقر دست و پا می‌زد، در سال ۲۰۱۹ از نظر تولید ناخالص داخلی دومین اقتصاد بزرگ جهان بود و در در سال ۲۰۱۷ توانست رتبه نخست از نظر تولید ناخالص داخلی بر پایه برابری قدرت خرید را در میان همه کشورهای دنیا به دست آورد. به نظر می‌رسد که چین قصد دارد این قدرت اقتصادی را در میدان سیاسی و نظامی نیز به دست آورد.