kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۰۲۰
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۴

«جهان جنگل است»!؛ واکنش فرانسه به پیمان دفاعی آمریکا، انگلیس و استرالیا

 

سرویس خارجی-
انگلیس، آمریکا و استرالیا برای مقابله با قدرت چین از امضای یک پیمان ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوری‌های پیشرفته دفاعی خبر دادند؛ اقدامی که حتی واکنش همپیمانان این کشورها را به دنبال داشت؛ فرانسه گفته است: «جهان جنگل است!»
دشمنی با چین در غرب چنان سرعت گرفته است که دوستان قدیمی را نیز در جبهه غرب به جان هم‌انداخته است. چنان بٌعد سلبیِ مقابله با چینِ در حالِ رشدِ فزاینده، تمام فکر سیاستمداران غربی را اشغال کرده است که بُعدِ ایجابیِ هم جبهه بودنِ خود را فراموش کرده‌اند.
انگلیس، آمریکا و استرالیا در تلاش برای مقابله با قدرت فزاینده چین از امضای یک عهدنامه ویژه برای به اشتراک گذاشتن فناوری‌های پیشرفته دفاعی خبر داده‌اند. این شراکت به استرالیا امکان می‌دهد برای اولین بار
زیردریایی‌هایی با نیروی محرکه هسته‌ای بسازد. «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس و «اسکات موریسون»، نخست‌وزیر استرالیا روز چهارشنبه در بیانیه مشترکی از شراکت امنیتی تازه میان خود خبر دادند: «در اولین ابتکار تحت آکوس... ما به این هدف مشترک متعهدیم که از خواست استرالیا برای تجهیز نیروی دریایی‌اش به زیر دریایی‌هایی با نیروی محرکه هسته‌ای حمایت کنیم.»
تیم رئیس‌جمهوری فرانسه از اقدام «جو بایدن» در اعلام پیمان فناوری زیردریایی هسته‌ای با انگلیس و استرالیا که موجب لغو توافق تسلیحاتی پاریس با کانبرا می‌شود، خشمگین شده است. «ژرار آرو»، سفیر پیشین فرانسه در آمریکا در پیامی توئیتری نوشت: «جهان جنگل است. به تازگی این حقیقت تلخ با اقدام آمریکا و انگلیس در چاقو زدن از پشت از طریق استرالیا به فرانسه یادآوری شد.»
«ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه و «فلورنس پارلی»، وزیر دفاع فرانسه عصر چهارشنبه در بیانیه مشترکی گفتند، انتخاب آمریکا برای کنار گذاشتن یک متحد و شریک اروپایی مانند فرانسه از مشارکت ساختاری با استرالیا، آن هم در زمانی که ما در منطقه هند و اقیانوسیه با چالش‌های بی‌سابقه‌ای رو‌به‌رو هستیم، نشان‌دهنده عدم انسجام است که فرانسه فقط می‌تواند به آن اشاره کرده و متاسف شود. وزیر خارجه فرانسه همچنین این تصمیم را همچون «ضربه خنجری از پشت» توصیف کرد و گفت از چنین تصمیمی خبر نداشته است. وزیر دفاع فرانسه نیز گفته که پاریس ممکن است از کانبرا بخواهد به دلیل خروج از توافقنامه زیردریایی 66 میلیارد دلاری با کشتی‌ساز گروه دریایی فرانسه، غرامت بپردازد.
البته «اسکات موریسون»، نخست‌وزیر استرالیا روز جمعه، در پاسخ به این‌که فرانسه فسخ قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری را خنجری از پشت توصیف کرده، گفت «امانوئل ماکرون» از چنین تصمیمی آگاهی داشته است. نخست‌وزیر استرالیا گفت پیش‌تر و در ماه ژوئن در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور فرانسه از احتمال فسخ قرارداد زیردریایی که سال ۲۰۱۶ با یک شرکت فرانسوی امضا کرده بودند، سخن گفته بود.
واکنش چین
این اقدام همچنانکه انتظار می‌رود، با محکومیت چین رو‌به‌رو شد. در واکنش به پیمان آکواس «لیو پنگیو»، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن تاکید کرد که کشورش با تشکیل هر بلوک انحصاری که ممکن است به منافع طرف سوم آسیب برساند، مخالف است. سفارت چین در واشنگتن گفته است که کشورها باید «ذهنیت جنگ سرد و تعصبات عقیدتی را کنار بگذارند.»