نساختن نیروگاه اشتباه استراتژیک بود
علی اکبر محرابیان در گفتوگوی ویژه خبری درباره فاضلاب اهواز تصریح کرد: بازدید از مجموعه تصفیهخانه و شبکه انتقال فاضلاب اهواز به عنوان اولین اقدام رئیسجمهور در سفر به استان خوزستان بود. از آنجا که ارتفاع آبهای تحتالارضی در این استان بالاست، امکان جذب فاضلاب در زمین وجود ندارد و احداث شبکه فاضلاب برای چنین شهرهایی بسیار ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در دولتهای گذشته، احداث شبکه فاضلاب در اهواز کلید خورد و به اتمام رسید، گفت: شهر اهواز یک شبکه فاضلاب بسیار قدیمی دارد که در برخی نقاط ریزشی است و اتصالات این شبکه هم کامل نیست. طی قراردادی قرارگاه خاتم متعهد شد تا ظرف مدت 36 ماه این شبکه را بازسازی و تکمیل کند. آقای رئیسی هم در بازدید از استان خوزستان دستور داد اعتبارات لازم جهت اجرای این پروژه در زمان کمتر، تزریق شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای اجرای طرح فاضلاب شهر اهواز مشکلی از بابت تأمین منابع مالی نداریم، افزود: از محل اعتبارات هدفمندسازی، برای جمعآوری آبهای سطحی شهر اهواز اعتباراتی به شهرداری این شهر ابلاغ شده است.
محرابیان ادامه داد: در استان خوزستان هفت طرح آبرسانی در نقاط مختلف دارد که آبرسانی غدیر، شمال شرق، جنوب شرق، دزفول، اندیمشک و مسجد سلیمان از آن جمله آنهاست که بزرگترین طرح با عنوان غدیر توانایی آبرسانی به 26 شهر استان خوزستان را دارد.
وزیر نیرو با بیان اینکه پروژه غدیر از دهه 90 شروع و قرار شد تا از طریق سد کرخه تأمین آب شود و تاکنون به 18 شهر آبرسانی شده، گفت: فاز دوم طرح غدیر حدود چهار سال متوقف بوده و رئیسجمهور دستور دادند که با روشهای کارشناسی، آب سد دز هرچه سریعتر به شبکه آبرسانی غدیر تزریق شده و به مردم خوزستان برسد.
محرابیان خاطرنشان کرد: بیش از 99 درصد آبهایی که اکنون مدیریت میکنیم، آبهای بارشی است اما کمتر از یک چهارم آن را به آبهایی تبدیل میکنیم که بر روی آنها مدیریت داریم؛ در سالهای معمول، 400 میلیارد متر مکعب بارش داریم اما آبی که مدیریت میکنیم، حدود 90 میلیارد متر مکعب است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید برق کشور از ابتدای انقلاب تاکنون بیش از 12 برابر رشد کرده و به
85 هزار مگاوات رسیده است، افزود: طی سالهای گذشته یک اشتباه استراتژیک رخ داد و عنوان شد که ما به نیروگاهسازی اعتقادی نداریم.
وزیر نیرو ادامه داد: یکی از وظایف ما این است که به قدری آب و برق تولید کنیم تا مردم بتوانند در سایه خدمات زیربنایی، راحت زندگی کنند و بنگاههای خود را رشد دهند، اما اکنون یک بنگاه برای توسعه، برق کافی ندارد.
محرابیان، میزان فاصله بین مصرف با تولید را
13 هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: در حال حاضر از ظرفیت تولید 85 هزار مگاوات برق؛ حدود 53 هزار مگاوات برق تولید میشود، یعنی اگر 13 هزار مگاوات دیگر هم تولید کنیم تقاضا وجود دارد.
وی درخصوص بدهی دولت به نیروگاهها گفت: در روزهای آینده اعلام میکنیم با نیروگاههای طلبکار به روشی تسویه میکنیم تا دغدغههای آنها از بین برود.