kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۴۱۶۳
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۸
در دیدار وزیر امور خارجه ژاپن

رئیسی: تأخیر در آزادسازی دارایی‌های ایران در بانک‌های ژاپنی توجیه‌پذیر نیست

رئیس‌جمهور کشورمان با تاکید بر ضرورت آزادسازی منابع ارزی مسدودشده ایران در ژاپن خاطرنشان کرد: تاخیر در آزادسازی دارایی‌های ایران در بانک‌های ژاپنی توجیه‌پذیر نیست.



آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دیروز یکشنبه در دیدار «موتگی توشی‌میتسو» وزیر امورخارجه ژاپن که به تهران سفر کرده است ، با قدردانی از کمک‌های انسان دوستانه ژاپن برای مقابله با کرونا، ابراز امیدواری کرد که تداوم همکاری‌های دو کشور در این زمینه به ریشه‌کنی بیماری عالمگیر کرونا در دو کشور و جهان کمک کند.
آیت‌الله رئیسی در این دیدار با تاکید بر ضرورت آزادسازی منابع ارزی مسدودشده ایران در ژاپن خاطرنشان کرد: تاخیر در آزادسازی دارایی‌های ایران در بانک‌های ژاپنی توجیه‌پذیر نیست.
رئیس‌جمهور در پاسخ به اظهارات وزیر امور خارجه ژاپن مبنی بر ضرورت و اهمیت اجرای برجام به عنوان یک توافق بین‌المللی، گفت: ایران به همه تعهدات خود در برجام پایبند بوده و این آمریکایی‌ها هستند که به تعهدات خود عمل نکرده و یک جانبه از این توافق بین‌المللی خارج شدند و تحریم‌ها را گسترش دادند.
آیت‌الله رئیسی با‌اشاره به اینکه اروپایی‌ها نیز بدنبال آمریکا از عمل به تعهدات خود در برجام سر باز زده‌اند، تصریح کرد: به طور طبیعی از کشوری که به تعهدات خود پایبند بوده باید تقدیر کرد و اگر کشوری از برجام خارج شده و به تعهدات خود عمل نکرده باید مورد مواخذه قرار بگیرد و آمریکایی‌ها باید به افکار عمومی جهان پاسخ دهند که چرا به تعهدات خود در برجام عمل نکرده و از این توافق بین‌المللی خارج شده‌اند.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران با اصل مذاکره مشکلی ندارد، تصریح کرد: با چه توجیهی تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران باید همچنان ادامه داشته باشد.
آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو با‌اشاره به تحولات اخیر در افغانستان با استقبال از تلاش‌های ژاپن و دیگر کشورهای منطقه برای کمک به برقراری صلح و ثبات در افغانستان و منطقه، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از صلح و ثبات در افغانستان حمایت کرده و حمایت می‌کند البته معتقدیم که در افغانستان باید خود افغانستانی‌ها تصمیم بگیرند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه دخالت بیگانگان باعث شده که مشکلات افغانستان ادامه داشته باشد، تاکید کرد: حضور آمریکایی‌ها در کشورهای منطقه از جمله افغانستان نه تنها امنیت‌ساز نبوده بلکه تهدیدآفرین نیز بوده و امروز آمریکایی‌ها بعد از ۲۰ سال اعتراف می‌کنند که حضورشان در افغانستان‌ اشتباه بوده است که بی‌تردید در آینده نزدیک در مورد دیگر کشورهای منطقه و همچنین خلیج‌فارس نیز شاهد این اعتراف خواهیم بود.
آیت‌الله رئیسی همچنین تامین امنیت آب‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را به نفع همه دانست و اظهار داشت: ایجاد هرگونه ناامنی در منطقه را برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خطرناک می‌دانیم و با آن مخالفیم.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اگر قدرت طلبی به هر شکلی در دنیا شکل بگیرد، به نفع هیچ ملت و منطقه‌ای نخواهد بود، گفت: زورگویی آمریکایی‌ها، استقلال، آزادی و هویت ملت‌ها را تهدید می‌کند و مقابله کشورها با یکجانبه‌گری و یکه‌تازی قدرت‌های زورگو یک ضرورت است.
«توشیمیتسو موتگی» وزیرامور خارجه ژاپن نیز در این دیدار با تبریک آغاز به کار رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، بر توسعه و تعمیق روابط دیرینه دو کشور تاکید کرد و گفت: ایران و ژاپن از دیرباز روابط دوستانه و خوبی داشته‌اند و تردید ندارم که در دوره فعالیت دولت جدید نیز این روابط ادامه داشته و بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
وزیر امور خارجه ژاپن با تاکید بر تلاش این کشور برای برقراری صلح و ثبات در منطقه، گفت: توکیو همواره از برجام به عنوان یک توافق بین‌المللی حمایت کرده و بر این باور هستیم که احیای برجام به نفع همه بوده و می‌تواند به حل و فصل مشکلات از مسیر گفت‌و‌گو و مذاکره کمک کند.
موتگی در ادامه با ابراز نگرانی از تحولات اخیر درافغانستان، بر ضرورت توقف خشونت و حفظ جان مردم تاکید کرد و گفت: توکیو از تلاش‌های دیپلماتیک کشورهای منطقه برای تحقق صلح و ثبات و آرامش در منطقه حمایت می‌کند و موضع اصولی ما این است که مشکلات و مسائل را باید از مسیر مسالمت‌آمیز وگفت‌و‌گو حل و فصل کرد.
تاکید بر ضرورت گسترش مناسبات دو کشور بدون دخالت و تاثیرپذیری از طرف ثالث
وزیر امور خارجه ژاپن پیش از ظهر دیروز با دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار شمخانی با‌اشاره به سوابق طولانی روابط میان دو کشور بر ضرورت گسترش کیفی مناسبات فی‌مابین بدون دخالت و تاثیرپذیری از طرف ثالث تاکید کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ظرفیت‌های فراوانی برای ارتقاء سطح روابط دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی وجود دارد که شایسته ریل‌گذاری جدید در تعامل با دولت جدید ایران است.
شمخانی، حفظ امنیت آبراه‌های بین‌المللی را از راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و حضور نیروهای بیگانه در خلیج‌فارس را مخل ثبات و امنیت پایدار در این منطقه دانست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، وارد کردن رژیم جعلی صهیونیستی در سازوکار سنتکام را قرینه‌ای جدی در تداوم سیاست‌های ناامن‌ساز آمریکا ارزیابی کرد و افزود: استمرار این سیاست تنش‌زا تبعات فوق‌العاده خطرناکی برای امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی خواهد داشت.
شمخانی با تبیین رویکردهای کشورمان درخصوص برجام، نقض تعهدات و خروج غیر مسئولانه آمریکا از برجام و تداوم سیاست‌های ترامپ توسط دولت بایدن را عامل اصلی شرایط کنونی ذکر کرد و تصریح نمود: راه برون رفت از بن‌بست ایجاد شده توسط آمریکا، تامین حقوق حقه ملت ایران است.
در این دیدار موتگی توشیمیتسو وزیر امور خارجه ژاپن نیز با ابراز علاقه دولت این کشور به ارتقاء سطح مناسبات میان توکیو و تهران، اظهار امیدواری کرد؛ روابط دوکشور با روی کار آمدن دولت جدید در تهران بیش از پیش گسترش یابد.
آخرین دیدار دیپلماتیک ظریف
در کسوت وزیر امور خارجه
وزیر امور خارجه ژاپن همچنین صبح دیروز با محمد جواد ظریف دیدار و گفت‌و‌گو کرد. ظریف وزیر امور خارجه پس از دیدار با «موتگی توشیمیتسو» در صفحه شخصی خود در توئیتر، با بیان اینکه در این دیدار که احتمالاً آخرین ملاقات من به عنوان وزیر امور خارجه ایران با همتایانم بود، نوشت : در مورد تقویت روابط دو جانبه، چگونگی احیای برجام و وضعیت فاجعه‌بار ایجاد شده توسط آمریکا در افغانستان گفت‌وگو کردیم.