کد خبر: ۲۲۲۵۱۶
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۴
مصباحی مقدم:

شورای پول و اعتبار به نفع شرکت‌های دولتی کار می‌کند

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ‌اشاره به طرح تغییر ساختار بانک مرکزی گفت: در حال حاضر شورای پول و اعتبار از بدنه دولت تشکیل شده و به نفع شرکت‌های دولتی کار می‌کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامرضا مصباحی مقدم درباره مدیریت پول و اعتبار کشور اظهار داشت: تشکیل هیئت عالی مدیریت و شورای نظارت، دو تغییر ساختار در بانک مرکزی بر اساس طرح اخیر مجلس است که در راستای تغییر ساختار بانک مرکزی است. شورای پول و اعتبار به هیئت عالی مدیریت بانک مرکزی تبدیل می‌شود و ترکیبی متفاوت خواهد داشت.
وی ادامه داد: استقراض خودروساز‌ها از بانک‌ها به دلیل حضور وزیر صمت در شورای پول و اعتبار است و با تغییرات ذکر شده، این شورا مستقل از دولت عمل می‌کند. تقویت نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها، یکی دیگر از این تغییر ساختار‌ها به شمار می‌رود، زیرا در حال حاضر نظارت بانک مرکزی، مدیریت کوچکی است و قرار است شورای نظارت شکل بگیرد. همچنین با تشکیل این نهاد، تغییرات دیگر هم اعمال خواهد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص استقلال بانک مرکزی گفت: استقلال بانک مرکزی به این معناست که مجری سیاست‌های پولی باشد بدون اینکه دولت به منابع این نهاد اتکاء کند چرا که منابع بانک مرکزی جیب ملت بوده و پول نشانه قدرت خرید است.
مصباحی مقدم افزود: کسی که بانک مرکزی را مدیریت می‌کند نباید به راحتی توسط رئیس‌جمهور عزل و نصب شود و همچنین اعضای شورای پول و اعتبار را نباید رئیس‌جمهور تعیین کند.
وی با‌ اشاره به اینکه بانک مرکزی باید دو کار عمده را انجام دهد، گفت: نخست اینکه بانک مرکزی نباید به دولت قرض بدهد، زیرا قرضی که دولت از بانک مرکزی می‌کند هرگز پس داده نمی‌شود، همچنین بانک مرکزی نباید قرض ریالی به دولت بدهد و ارز از دولت بخرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: دولت باید ارز خود را در بازار آزاد بفروشد و بانک مرکزی فقط قیمت ارز را مدیریت کند. بین دو عامل ذکر شده تفاوت زیادی وجود دارد و بانک مرکزی فقط باید عرضه و تقاضا را مدیریت کند. در واقع دولت نباید بانک مرکزی را جیب خودش تلقی کند و بانک مرکزی باید مستقل از دولت عمل کند.
مصباحی مقدم با ‌اشاره به اینکه منشأ بسیاری از مشکلات، استقلال نداشتن بانک مرکزی است گفت: استقلال بانک مرکزی به معنای حفظ قدرت خرید پول است که باید توسط این نهاد مدیریت شود. ضمن اینکه رشد نقدینگی به دلیل همین قرض دادن بانک مرکزی به دولت است و نباید پول بدون پشتوانه منتشر کرد. این دومین اقدامی است که باید بانک مرکزی انجام
دهد.