آمریکا علیرغم بیعملی در برجام توپ را در زمین ایران میاندازد
معاون وزیر خارجه اعلام کرد: روشن است که گفتوگوهای وین باید منتظر دولت جدید در ایران بماند. این اقتضای هر دموکراسی است.
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیسهیئت ایرانی در مذاکرات احیای برجام در وین شنبه شب در توئیتی نوشت: ما در دوران انتقالی به سر میبریم و یک انتقال دموکراتیک قدرت در تهران در حال انجام است.
عراقچی افزود: روشن است که گفتوگوهای وین باید منتظر دولت جدید در ایران بماند. این اقتضای هر دموکراسی است. .
وزارت امور خارجه آمریکا نیز شامگاه شنبه اعلام کرد هنگامی که دوره انتقالی در ایران به پایان برسد، آماده برنامهریزی برای ادامه مذاکرات در وین است.
وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که این کشور آماده ادامه مذاکرات بودهاما طرف ایرانی خواستار زمان بیشتر برای دوره انتقالی در این کشور شده است.
آمریکا به گونهای موضعگیری میکند که گویا آماده است تا به تعهدات برجامی خود عمل کند و این ایران است که این اقدام را به تاخیر میاندازد.
فریبکاری آمریکا
به گزارش فارس، واشنگتن در حالی بعد از پایان دور ششم مذاکرات وین از آمادگی برای بازگشت به مذاکرات سخن میگوید و مدعی شده طرف ایرانی خواستار زمان بیشتری به خاطر تغییر دولت در کشور است که عملکردشان در تضاد کامل با مواضعشان است.
رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران هم در روزهای گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که واشنگتن آماده است هرگاه ایران به مذاکرات وین بازگشت، به این گفتوگوها بازگردد.
این اظهارات فریبکارانه در حالی مطرح شد که سران مجلس سنای آمریکا جلسهای محرمانه با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه این کشور درباره وضعیت مذاکرات برجام برگزار کردند و «رابرت منندز»، سناتور ارشد آمریکایی بعد از این دیدار به خبرنگاران گفت که بازگشت آمریکا به برجام
به زودی اتفاق نخواهد افتاد.
دور ششم مذاکرات وین به منظور احیای برجام روز شنبه ۲۲ خرداد ماه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین آغاز شد و همان روز عباس عراقچی در اظهاراتی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران بدون رسیدن به خواستههای کلیدی خودش قطعاً توافق نخواهد کرد. با این حال، تاریخ شروع دور هفتم این مذاکرات هنوز مشخص نشده است.
واشنگتن میگوید تنها در صورتی که دو طرف به تعهدات کامل ذیل برجام بازگردند، حاضر است تحریمها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح میشود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستیآزمایی هستند، اما راستیآزمایی رفع تحریمها از سوی آمریکا به دستکم سه تا شش ماه زمان
نیاز دارد.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.