kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۲۲۸۶
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
زالی با تأکید بر لزوم تسریع در تأمین واکسن:

کشور باید مقابل کرونا آرایش جنگی بگیرد

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با ابراز نارضایتی از وضعیت واکسیناسیون در کشور تاکید کرد: واردات واکسن باید دغدغه و مسئله روی میز تمام مسئولان کشور باشد.


به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیرضا زالی اظهارداشت: اگر واکسیناسیون به موقع انجام نشود شاهد خیزهای مجدد کرونا خواهیم بود.
زالی با بیان اینکه واکسیناسیون یکی از سهل‌الوصول‌ترین، سریعترین و نسبتا کاراترین روش‌های پیشگیری از کووید ۱۹ است که اثر بخشی نسبی آن در عرصه جهانی به اثبات رسیده است و می‌تواند نقش موثری در کاهش مرگ و میر داشته باشد، افزود: واکسیناسیون متناسب با جمعیت کشور انجام نشده است. وی آخرین آمار ثبت شده از واکسیناسیون در استان تهران را یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: از مجموع این افراد ۴۸۰ هزار نفر نیز دُز دوم را دریافت کرده‌اند که با توجه با جمعیت ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان تهران، این عدد مطلوب نیست و باید به سرعت شتاب پیدا کند.
فرمانده ستاد کرونا تهران با بیان اینکه هم اکنون در موج اول و خیز پنجم کرونا هستیم، ادامه داد: دامنه، شتاب و سرعت درگیری در خیز پنجم کرونا نسبت به چهار خیز قبلی بسیار نگران‌کننده است.
زالی با اشاره به تلاش‌های مدافعان سلامت برای جلوگیری از ماندن بیماران کرونایی در پشت درهای بیمارستان، افزود: با همکاری سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران و بیمارستان بقیه‌الله با راه‌اندازی سامانه ۶۰۷۰ برای جایابی بیماران در بیمارستان‌ها تلاش‌های زیادی صورت گرفت.
نقش تجمعات در شیوع کرونا
وی، تجمعات را فاکتور بسیار مهمی برای انتشار بیماری کرونا دانست و تاکید کرد: در مراسم‌هایی مانند جشن عروسی به دلیل نزدیکی افراد به یکدیگر، برداشتن ماسک‌ها هنگام تناول غذا، رفت و آمدها، تهویه نامناسب و مسائلی از این دست شانس بروز بیماری افزایش می‌یابد.
فرمانده ستاد کرونای پایتخت با بیان اینکه فرد مبتلا به کرونا توان تولید و پخش ۳ ضرب در ۱۰ به توان ۶ تعداد ویروس کرونا را دارد، گفت: در تجمعات ماسک ایمنی کامل ایجاد نمی‌کند.
زالی با بیان اینکه هم اکنون بسیاری از مراجعان بیمارستان‌ها متعلق به یک خانواده‌اند، شرکت در مراسم‌هایی همچون جشن عروسی را یکی از عوامل موثر در گسترش این ویروس عنوان کرد.
آثار منفی تاخیر در فرآیند واکسیناسیون همگانی
وی نسبت به آثار منفی تاخیر در فرآیند واکسیناسیون همگانی هشدار داد و افزود: هرچه زمان واکسیناسیون طولانی‌تر شود آثار واکسن برای ایجاد اختلال در گردش ویروس تحت تاثیر قرار می‌گیرد و در کاهش میزان مرگ و میرها اثر کمتری خواهد داشت.
فرمانده ستاد کرونا تهران با بیان اینکه در حال حاضر شرایط اجرایی، اعتباری و مداخله‌ای در سطوح خرد، ارشد، میانی و کلان کشور در تناسب با برخورد با این بیماری نیست، گفت: آثار این موضوع در حوزه‌های مختلفی همچون واکسیناسیون تبلور یافته است.
زالی با بیان اینکه کشور در برابر این ویروس باید آرایش جنگی به خود بگیرد، تصریح کرد: پروفایل کشور در برابر این بیماری مطلوب نیست و در تمامی سازمان‌ها باید اقداماتی فراتر از آنچه تا کنون انجام شده است، صورت گیرد.
2 هفته از برنامه واکسیناسیون کشور عقب هستیم‌
وی با اشاره به اختلال حدود ۱۰ تا ۱۴ روزه در تامین واکسن، یادآور شد: هم اکنون حدود دو هفته از برنامه واکسیناسیون کشور عقب هستیم‌.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران اظهار امیدواری کرد با راه‌اندازی حدود ۹۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون بخشی از این تاخیر دو هفته‌ای جبران شود.
زالی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های تابعه در وضعیت فعلی از لحاظ اعتباری در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند، کاهش درآمدهای اختصاصی و افزایش هزینه‌های ناشی از تامین دارو و تجهیزات مربوط به کرونا را مهم‌ترین عامل این وضعیت دانست‌.
وی با بیان اینکه هزینه‌ها و درآمد بیمارستان‌ها با یکدیگر تناسب ندارد، گفت: در دوران شیوع کرونا حتی هزینه هتلینگ بیمارستان‌ها بین ۱.۵ تا دو برابر افزایش یافته است.
کرونا بیماری گران و سنگینی است
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران خواستار تامین اعتبارات دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان خط مقدم مبارزه با کرونا شد و اظهارداشت: کرونا بیماری گران و سنگینی است.
زالی همچنین با بیان اینکه علیرغم واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان ابتلای برخی از این افراد در خیز پنجم کرونا مشاهده شده است، تاکید کرد: فشار سنگینی بر روی تیم بهداشت و درمان است.
وی با بیان اینکه کرونا صرفا یک بیماری بیولوژیک نیست، گفت: این بیماری اقتصاد، اجتماع و امنیت را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.
زالی تاکید کرد: باید بیش از گذشته منابع جدیدی به بیمارستان‌ها به عنوان خط مقدم مبارزه با کرونا تزریق شود.