kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۲۰۵۶
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۰

مجوز دادگاه عالی اروپا به مدیران برای جلوگیری از ورود کارکنان با حجاب به ادارات

 

سرویس خارجی-
دادگاه عالی اروپا طی اقدامی نژادپرستانه و ضد معیارهای حقوق بشری خودِ اروپا، به مدیران شرکت‌های اروپایی اجازه داد به صلاحدید خود، کارکنان زن مسلمان را از پوشیدن حجاب منع کنند.
ادعای حمایت از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی بیان در غرب مدتهاست تبدیل به طبلی توخالی شده و هر روز که می‌گذرد فشارها در کشورهای اروپایی علیه اقلیت‌ها و به ویژه مسلمان‌ها بیشتر و بیشتر می‌شود. موضوع هولناک زنده به گور شدن کودکان بومی در کانادا نشان می‌دهد، مباحثی مثل حقوق بشر از همان سال‌های نخستین مطرح شدن در جامعه اروپا، صرفا و صرفا مختص چشم آبی‌ها بوده و اقلیت‌ها اصلا بشر به حساب نمی‌آمدند که حقوقی داشته باشند، آزادی پیشکش!
در تازه‌ترین مورد، دادگاه عالی اتحادیه اروپا حکم کرده کارفرمایان می‌توانند، کارکنان زن مسلمان را که جزو اقلیت‌های ساکن این قاره هستند، از پوشیدن حجاب اسلامی منع کنند. اقدامی که از سوی فعالین مسلمان به «افزایش اسلام‌ستیزی در قاره سبز» تعبیر شده است.
رأی این دادگاه بعد از شکایت ۲ زن مسلمان در آلمان که گفته بودند به دلیل پوشیدن حجاب اسلامی از کار اخراج شده‌اند صادر شده است. یکی از این زن‌ها، سرپرست کودکان دارای نیازهای ویژه در مرکزی در‌هامبورگ بود، زن دیگر، به عنوان حسابدار در یک داروخانه زنجیره‌ای فعالیت می‌کرد.  روزنامه ایندیپندنت نوشته هیچ یک از این دو زن، هنگام شروع به کار حجاب نداشتند، اما بعداً تصمیم گرفتند که با حجاب در محل کار حاضر شوند. اسناد دادگاه نشان می‌دهد کارفرمایان به این دو زن گفته‌اند پوشیدن حجاب جایز نیست و اگر می‌خواهند کارشان را ادامه دهند باید بدون حجاب به محل کار بیایند.
به گزارش فارس «دیوان دادگستری اروپا» که عالی‌ترین مرجع قضایی رسیدگی به مسائل مربوط به اتحادیه اروپا است بایستی میان دو گزاره حکم صادر می‌کرد: آیا اقدام کارفرمایان مصداق نقض آزادی‌های مذهبی این دو کارمند بوده یا اینکه آنها بر حسب آزادی‌ خود برای اداره کسب و کارشان، مجاز به تعلیق همکاری با این دو کارمند بوده‌اند. پاسخ دیوان دادگستری که روز پنجشنبه صادر شد این بود که، چنانچه کارفرمایان تشخیص دهند که منع حجاب برای «حفظ بی‌طرفی» در برابر مشتری‌ها لازم است مجاز به اعمال چنین ممنوعیت‌هایی هستند. در حکم دادگاه چنین آمده: «ممنوعیت پوشیدن هر گونه لباس برای ابزار آشکار باورهای سیاسی، فلسفی یا مذهبی در محل کار، می‌تواند با توجه به نیاز کارفرما برای ارائه تصویری خنثی در برابر مشتری یا جلوگیری از شکل‌گیری مناقشه‌های اجتماعی موجه باشد».
«شایسته عزیز»، فعال مسائل مبارزه با نژادپرستی و حقوق زنان، اما به روزنامه ایندیپندنت گفته رأی دیوان دادگستری در چارچوب مسائل گسترده‌تر مربوط به نژادپرستی و تبعیض‌های جنسیتی قرار می‌گیرد: «دغدغه‌های اروپا درخصوص لباس زنان مسلمان و به خصوص حجاب با اسلام‌هراسی، نژادپرستی و تبعیض‌های جنسیتی مرتبط است...در حالی که قاره اروپا درگیر کووید-۱۹ و افزایش سطح نابرابری‌های اجتماعی است چرا حجاب و زنان مسلمان باید محور توجه سیاستمداران باشند؟ این سیاستمداران، دارند به راست‌گراهای افراطی و اسلام‌هراسی میدان می‌دهند». رأی دادگاه اتحادیه اروپا بخشی از اقدامات اسلام‌ستیزانه در قاره سبز است. دو ماه پیش هم روزنامه ایندیپندنت گزارش داده بود حزب «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه از کاندید شدن یک زن مسلمان در یک انتخابات محلی به دلیل حجاب جلوگیری کرده است.