kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۹۳۵
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۹

کمبود شدید واکسن در هند، مراکز واکسیناسیون را تعطیل کرد



به دنبال کمبود شدید واکسن کرونا در هند،
سر ورزیر ایالت دهلی از تعطیلی برخی مراکز دولتی تزریق واکسن در این کشور خبر داد.
داده‌های وبگاه «ورلد امترز» نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تا عصر دیروز، از مرز 188 میلیون و 137 هزار نفر فراتر رفته و شمار فوتی‌ها نیز به بیش از 4 میلیون و 57 هزار نفر رسیده است.
داده‌های این وبگاه نشان می‌دهد که بعد از آمریکا‌،کشور هند به لحاظ تعداد مبتلایان (31 میلیون ) و تعداد فوتی‌ها (409 هزار نفر)، از بدترین وضعیت در بین کشورهای جهان برخوردار است.دیروز همچنین رسانه‌ها گزارش دادند، کمبود شدید واکسن، مراکز واکسیناسیون دولتی در این کشور را به تعطیلی کشانده است.
«مانیش سیسودیا»، معاون سروزیر ایالت دهلی، در
این باره طی توئیتی نوشت: برخی مراکز دولتی تزریق واکسن، به علت کمبود واکسن کووید بسته می‌شوند. وی گفت: دولت مرکزی هند برای یک یا دو روز واکسن فراهم می‌کند و ما باید مراکز واکسن را برای چند روز بسته نگه داریم.معاون سروزیر ایالت دهلی با انتقاد از شیوه توزیع واکسن افزود: چرا برنامه واکسن کشور ما حتی پس از این همه روز، متزلزل است و مشکل دارد؟
براساس اعلام منابع خبری هند‌، ۳۶ هزار و ۳۱۰ دوز واکسن تا ساعت ۱۰ شب دوشنبه برای پایتخت فراهم شد. این در حالی است که پیش از این، روزانه به طور میانگین ۱۵۰هزار واکسن تزریق می‌شد. مراکز تزریق واکسن در ایالت‌های دیگر هند نیز با کمبود واکسن رو‌به‌رو هستند.گفتني است پيش از اين، سران کشور‌های عضو گروه هفت طی نشستی که در منطقه «کورنوال» انگلیس برگزار شد، با درخواست‌ها برای اختصاص میلیارد‌ها پوند به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.
هشدار مدیرکل
همزمان، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز هشدار داد، درحالی که بسیاری از کشورها هنوز واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند، صحیح نیست که کشورهای ثروتمند واکسن‌های اضافی سفارش دهند.
به گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز»‌،«تدروس آدانوم » دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، گفت، مرگ و میرهای
ناشی از کرونا دوباره درحال افزایش است و سویه «دلتا» در حال تبدیل شدن به سویه غالب کروناست و بسیاری از کشورها هنوز دزهای واکسن کافی برای محافظت از کارکنان بخش بهداشت و درمان خود دریافت
نکرده‌اند.
به گزارش فارس، تدروس افزود: «شکاف جهانی در تهیه واکسن کرونا‌، بسیار شدید است. برخی کشورها و مناطق، میلیون‌ها دز واکسن کرونای اضافی سفارش می‌دهند، درحالی که سایر کشورها تجهیزات لازم را برای واکسیناسیون کارکنان بهداشتی خود نیز در اختیار ندارند».وی با اشاره به شرکت‌های آمریکایی تولید‌کننده واکسن، از جمله واکسن «فایزر»، گفت که آنها باید دزهای خود را به «کوواکس»، برنامه تقسیم واکسن، عمدتا برای کشورهای با درآمد متوسط ​​و فقیر، ارسال کنند.تدروس در حالی این سخنان را گفت که این سازمان خود متهم به کم کاری در ارسال واکسن به برخی نقاط جهان است. 
«نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا، هفته گذشته سازمان جهانی بهداشت را به کارشکنی در ارسال به موقع واکسن کرونا، علیرغم دریافت پیشاپیش پول آن، متهم کرد. 
هشدار سازمان غذا و داروی آمریکا
خبر دیگر از کرونا اینکه، سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار داد که واکسن کرونای شرکت دارو‌سازی آمریکایی «جانسون‌اند جانسون» ممکن است خطر ابتلا به یک بیماری عصبی نادر را افزایش دهد.
این بیماری، «سندرم گیلن باره » نام دارد و این هشدار روز دوشنبه ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) بعد از بروز ده‌ها مورد این بیماری در میان واکسینه‌شدگان با واکسن «جانسون‌اند جانسون» داده شده است.سندرم «گیلن باره» ناشی از یک اختلال خودایمنی است که بر سیستم عصبی تأثیر
می‌گذارد.
به گزارش «دویچه وله»، از میان حدود ۱۲ و نیم میلیون نفری که با واکسن «جانسون‌اند جانسون» واکسینه شده‌اند، تا کنون ۱۰۰ نفر به این بیماری با علائم فلج مبتلا شده‌اند.
۹۵ نفر به بیمارستان منتقل شده‌اند و یک نفر نیز جان خود را از دست داده است. این بیماری در تعدادی از افرادی که واکسن آنفلوآنزا زده‌اند، نیز مشاهده شده است.هشدار جدید سازمان غذا و داروی آمریکا، ناکامی دیگری برای واکسن «جانسون‌اند جانسون» محسوب می‌شود.
در آوریل سال ۲۰۲۱ (فروردین) بروز موارد نادری از لختگی خون‌ در زنان جوان واکسینه‌شده با این واکسن، تزریق این محصول شرکت دارویی آمریکایی «جانسون‌اند جانسون» را متوقف کرده بود.