معاون دانشکده سلامت و دین وزارت بهداشت:
سودآوری از طریق خوراکیهای ناسالم حرام است
معاون دانشکده سلامت و دین وزارت بهداشت گفت: افزودن مواد ناسالم به خوراکیها از باب سود بیشتر حرام است و وزارت بهداشت باید بنیانهای نظام سلامت جامعه را با قوت بیشتری پیش ببرد.
عباسعلی واشیان تأکید کرد: اگر فروشندهای در جنس مورد معامله غشی انجام دهد یعنی از باب سود بیشتر مادهای را اضافه کند (افزودن مواد ناسالم به خوراکیها) که جنس را برای خود ارزانتر تمام کرده و مشتری نیز از مواد تشکیل دهنده آن آگاهی نداشته باشد؛ به صراحت گفته شده چنین کسی از مسلمانان محسوب نمیشود و با غیر مسلمان محشور خواهد شد.
وی افزود: براساس اصل قانون معاملات در قرآن و عترت در معاملهای که انجام میشود، باید شروط معامله کاملاً رعایت شود و طرفین معامله شناخت کافی از جنس تبادل شده را داشته و از نظر مشخصاتی همچون رنگ و اجزای تشکیل دهنده کاملاً روشن باشد و کمک به شفاف بودن معامله کند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: روایات و قرآن کاملاً روشن میکند که خریدار باید از خصوصیتهای جنسی که میخرد با خبر باشد و فروشنده نیز موظف است مواد تشکیل دهنده جنس خود را بر روی آن مشخص کند.
وی بیان داشت: همچنین باید برای مشتریان مشخصات روی برچسبها کلماتی قابل فهم بوده و نباید از نامهایی استفاده شود که عامه مردم آن را متوجه نمیشوند چرا که از نظر شرعی مسأله را حل نمیکند.
معاون دانشکده سلامت و دین وزارت بهداشت با مطرح کردن موضوع افزودن مواد ناسالم به خوراکیها ادامه داد: از دید کلان، متولی این مسئله وزارت بهداشت بوده و سلامت جامعه را در اختیار گرفته است و وارد شدن به موضوع ضرر و زیان ناشی از افزودنیهای ناسالم، برعهده این وزارتخانه است.