kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۳۵۹
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۶
ستاد کرونای تهران:

گزارشی از بروز مشکل در برق اضطراری بیمارستان‌ها نداشته‌ایم

معاون درمان ستاد کرونای تهران گفت: گزارش مستندی در استان تهران مبنی بر نبود برق اضطراری و بروز مشکل برای بیماران نداشته‌ایم.


نادر توکلی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه با هماهنگی انجام شده در استان تهران قطعی برق در بیمارستان‌ها را تقریباً به صفر رسانده‌ایم، اظهار داشت: تمام بیمارستان‌ها به برق‌های اضطراری شامل ژنراتور و دستگاه UPS که برای دستگاه‌های حساس مانند ونتیلاتور استفاده می‌شود، مجهز است و گزارش مستندی در استان تهران مبنی بر نبود برق اضطراری و بروز مشکل برای بیماران نداشته‌ایم.
توکلی افزود: سیستم برق اضطراری سریعاً وارد مدار می‌شود البته قطعاً مانند زمانی که برق عادی وصل است نخواهد بود اما برق قسمت‌های مهم مانند ونتیلاتورها، مانیتورهای علائم حیاتی، کامپیوترهای مورد نیاز و دستگاه‌های حساس وصل می‌شود و تا این لحظه مشکلی مبنی بر وصل نشدن برق اضطراری در بیمارستان‌های تهران نداشته‌ایم.
وی در پاسخ به این سؤال که «آیا قطعی برق دستگاه‌های اکسیژن‌ساز خانگی را با مشکل مواجه می‌کند؟» بیان داشت: معمولاً دستگاه‌های اکسیژن‌ساز خانگی باطری دارند و برخی بیماران نیز از کپسول اکسیژن استفاده می‌کنند که نیازی به برق ندارد، البته اگر بیماران نیاز فوری به اکسیژن‌ساز دارند در شرایط قطعی برق می‌توانند به بیمارستان مراجعه کنند.
معاون درمان ستاد کرونای تهران با بیان این‌که با هماهنگی‌های صورت گرفته در مراکز بهداشت و درمان، برای نگهداری واکسن و اتصال برق اضطراری در تلاش برای جلوگیری از بروز قطعی در سیستم ارائه خدمات درمانی هستیم، ادامه داد: استاندار تهران در جلسات بر این قضیه نظارت دارد تا سیستم‌های اضطراری سریعاً وارد مدار شود و مشکلی ایجاد نشود.
توکلی در واکنش به ویدئویی که در فضای مجازی از قطعی برق در یکی از بیمارستان‌ها منتشر شده است، گفت: ممکن است کلیپی منتشر شود که تا زمانی که برق وصل شود، یک راهرو یا بخش روشنایی نداشته باشد اما به دلیل وجود برق اضطراری در دستگاه‌هایی که حساس هستند، قطعی برق مشکلی ایجاد نمی‌کند.
موج افزایشی کرونا در تهران
وی با بیان این‌که در استان تهران شاهد موج افزایشی هستیم، اظهارداشت: از 10 روز گذشته تاکنون شاهد افزایش 25 درصدی موارد بستری، ابتلا و مراجعین سرپایی بوده‌ایم و به دنبال آن، مرگ و میر نیز بالا خواهد رفت؛ البته درصد مرگ و میر نسبت به میزان ابتلا، از کرونای سال گذشته کمتر است و به ازای هر 100 مورد ابتلا به کرونا، کمتر از یک درصد فوتی داریم. علت کاهش فوتی‌ها، این است که مردم به موقع به پزشک مراجعه می‌کنند، تجارب کادر درمان برای مدیریت بیماری بالا رفته و واکسیناسیون نیز برای سالمندان در حال انجام است.
علائم واریانت دلتا چیست؟
معاون درمان ستاد کرونای تهران درباره علائم ویروس کرونای جهش یافته هندی، موسوم به واریانت دلتا گفت: در افراد مبتلا به واریانت دلتا، بیشتر شاهد گلودرد، آبریزش بینی و علائم شبیه به سرماخوردگی هستیم.تشخیص بهتر این ویروس با علائم بالینی و سی‌تی‌اسکن انجام می‌شود و تست پی‌سی‌آر در خیلی از موارد، دقت لازم را ندارد و ممکن است میزان تست‌های منفی کاذب بالاتر برود.
ویروس دلتا وارد پایتخت شده است
توکلی همچنین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا اظهارداشت: دلتا یا همان ویروس جهش یافته هندی کرونا در بیماران تهرانی هم مشاهده شده و به عبارتی این بیماری وارد پایتخت شده است.
وی افزود: هرچند امکان بررسی بیماران از لحاظ ابتلا به این ویروس جهش یافته هندی، وجود ندارد اما شواهد موجود بر این موضوع دلالت دارد که رفتار فعلی ویروس در بیماران متناسب با دلتا یا همان ویروس جهش یافته هندی است.
معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: با وجود اینکه شدت ابتلا و عفونت دلتا نسبت به ویروس انگلیسی بیشتر بوده و این ویروس مسری‌تر است، خوشبختانه مرگ و میر بر اثر این جهش بیشتر نشده است.
وی ادامه داد: هرچند توصیه‌های قبلی مانند رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک برای مقابله با بیماری کرونا موثر است اما مهم‌ترین راهکار مقابله با آن پوشش کامل واکسیناسیون در کشور است.
افزایش مرگ بر اثر کرونا در بیماران جوان
فرمانده ستاد عملیات مدیریت مقابله با کرونا کلانشهر تهران نیز به خبرگزاری صداوسیما گفت: شمار مرگ و میر در میان مبتلایان ۲۰ تا ۳۰ سال در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.
علیرضا زالی افزود: بیشترین گروه سنی مبتلا به سویه جدید کرونا افراد ۵۰ تا ۶۰ سال، سپس ۴۰ تا ۵۰ سال و بعد ازآن ۳۰ تا ۴۰ سال هستند.میزان ابتلا در سالمندان ۷۰ تا ۸۰ سال کاهش یافته است که این بر اثر واکسیناسیون و همچنین میزان کمتر حضور این افراد در اجتماع است.
زالی ادامه داد: متاسفانه در سویه جدید افراد یک خانواده در سنین مختلف با علامت‌های مختلف مراجعه می‌کنند که به سبب افزایش سرایت ویروس در سویه جدید باید از دورهمی‌های خانوادگی به شدت اجتناب شود.
به گفته وی،فاصله بین ابتلا و بستری و همچنین فاصله بین بستری و انتقال به بخش مراقبت‌های ویژه در سویه جدید به شدت کاهش یافته است.