kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۱۱۷۱
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹

واکنش جهانپور به تزریق واکسن کرونا به ایرانیان در ارمنستان و تورهای گردشگری

رئیس‌مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت درخصوص تزریق واکسن کرونا به گردشگران در ارمنستان و تورهای گردشگری توضیحاتی را ارائه کرد.

کیانوش جهانپور درخصوص این موضوع که تعدادی از مردم برای تزریق واکسن کرونا به ارمنستان سفر می‌کنند، به خبرگزاری میزان گفت: در برخی از کشور‌های همسایه ما از جمله ارمنستان از واکسیناسیون علیه کرونا استقبال نشده است. این کشور واکسن آسترازنکا را وارد کرده است که مورد استقبال عمومی قرار نگرفته و مردم این کشور واکسن‌ها را مورد استفاده قرار نداده‌اند و از آنجایی که این واکسن‌ها تاریخ مصرف دارند، به توریست‌هایی که به آنجا سفر می‌کنند، تزریق می‌شود. جهانپور در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است واکسن‌هایی که در این کشور به توریست‌ها زده می‌شود، تاریخ مصرف گذشته باشد؟، توضیح داد: خیر، واکسن‌ها تاریخ مصرف گذشته نیستند و برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد آنها را به توریست‌های خارجی با پاسپورت تزریق می‌کنند. وی ضمن اشاره به اینکه در برخی دیگر از کشور‌های همسایه ما هم وضع به همین گونه است و در حال حاضر کشوری داریم که سرعت واکسیناسیون در آن یک دهم ایران است، ادامه داد: در این کشور‌ها از واکسیناسیون استقبال عمومی صورت نگرفته است و تاریخ انقضاء واکسن‌ در حال اتمام است و ممکن است در برخی از شهر‌های عراق هم شاهد این وضعیت باشیم.
جهانپور عدم استقبال مردم برخی از کشورهای منطقه از واکسیناسیون و تزریق واکسن‌های مازاد به توریست‌ها را از معضلات این کشورها دانست و تاکید کرد که این موضوع را نباید به عنوان نقطه قوت این کشورها حساب کرد.
ایمنی واکسن‌هایی که در تورهای گردشگری
تزریق می‌شوند مشخص نیست
وی همچنین به خبرگزاری صدا و سیما گفت:​ اگر واکسن کرونا تحت نظارت وزارت بهداشت یک کشور تزریق و کارت واکسن معتبر آن کشور اعطا شود می‌توان به ایمنی آن اعتماد کرد، اما در مورد تبلیغات واکسن در تور‌های گردشگری ما نمی‌دانیم که این واکسن‌ها آیا تحت نظارت وزارت بهداشت کشور‌های مقصد هستند یا خیر و در تور‌های گردشگری چه نوع واکسنی و از چه طریقی تزریق می‌شود. سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: واکسن‌ها نیاز به زنجیره سرد دارند و باید در شرایط خاصی نگهداری شوند تاکنون کشور‌های همسایه ما به طور رسمی پیشنهادی برای تزریق واکسن به گردشگران ارائه نکرده‌اند.
وی ادامه داد: ما مواردی را داشته ایم که ادعا می‌کردند واکسن فایزر را دریافت کرده‌اند، اما بعد از آزمایش‌هایی که انجام شد مشخص شد که آثاری از واکسن در بدن آنها نیست و یا واکسن جعلی به آنها زنده‌اند و یا ماده مؤثره لازم در آن واکسن وجود نداشته است.
جهانپور گفت:​ نمی‌توان به واکسن‌هایی که در قالب مراکز فرعی و بدون نظارت وزارت بهداشت کشور‌ها تزریق می‌شود اعتماد کرد و چنانچه کسی در هر جایی واکسن زد حتما باید کارت واکسن معتبر از وزارت بهداشت آن کشور دریافت کند.