تصویب قانون در آمریکا برای سرکوب راحتتر معترضان
سرویس خارجی-
سرکوب اعتراضها در آمریکا از این پس، کاملا قانونی میشود. بر اساس گزارش پایگاه خبری «هیل» اخیراً شماری از ایالتهای آمریکا قوانینی در راستای تشدید مجازات و سرکوب معترضان به تصویب رساندهاند. بر اساس این گزارش، «کیم رینولدز» فرماندار ایالت آیووا روز جمعه لایحه مصوب کنگره ایالتی درخصوص تشدید مجازات برای جرائم مربوط به اعتراضات شهروندان و افزایش حمایت قانونی از مأموران پلیس را امضا و تبدیل به قانون کرد. این فرماندار جمهوریخواه با تکرار اظهارات «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا علیه اعتراضات معروف به «جان سیاهپوستان اهمیت دارد»، تأکید کرد کسانی که آنها تشخیص بدهند دست به شورش زدهاند، با تمام ظرفیت قانون مجازات میشوند.
«نیویورک تایمز» در این باره نوشته: «در جدیدترین تلاش از سوی کنگرههای ایالات مختلف، آیووا و اوکلاهما لوایحی برای تشدید سرکوب اعتراضها تصویب شده است که به بهانه ممنوعیت بند آوردن خیابانها توسط معترضان، به رانندهها اجازه میدهد آنها را زیر بگیرند». این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشته: «در ایالت ایندیانا نیز لایحهای تصویب شده که طبق آن هرکس که بهخاطر شرکت در تجمعات غیرقانونی محکومیت دریافت کند از استخدام در مشاغل دولتی محروم میشود و حق کاندید شدن در انتخابات را ندارد».
بر اساس این گزارش در ایالت مینهسوتا، محل کشته شدن «جرج فلوید» نیز، قانونی تصویب شده که طبق آن، کسانی که بهخاطر شرکت در اعتراضها محکومیت دریافت میکنند، از دریافت بیمه بیکاری، وام دانشجویی و کمک هزینه تأمین مسکن محروم شوند. در بخش دیگری از گزارش «نیویورک تایمز» میخوانیم: «ران دیسانتیس فرماندار جمهوریخواه ایالت فلوریدا نیز قانونی را امضا کرده است که قوانین فعلی علیه اعتراضها را تقویت میکند و به گفته او قویترین قانون حامی مأموران و ضد شورش در کل کشور است». افزایش فشارها برای جلوگیری از برگزاری اعتراض در آمریکا در حالی صورت میگیرد که گروه «ترسیم خشونت پلیس» گزارش کرده ظرف یک سال پس از قتل جرج فلوید (۲۵ می۲۰۲۰)، مأموران پلیس آمریکا ۱۰۶۸ نفر را به قتل رساندهاند. این آمار نشان میدهد در آمریکا هر روز، سه نفر توسط نیروهای پلیس به قتل رسیدهاند. بر همین اساس از آغاز سال جاری میلادی فقط در ۶ روز، قتلی توسط پلیس آمریکا انجام نگرفته است.
افزایش مرگ و میر جوانان
خبر دیگر از آمریکا اینکه شبکه «بلومبرگ» از آمار بالای مرگ جوانان آمریکایی در سال گذشته خبر داده و عامل اصلی مرگ این افراد را هم «درگیریهای مسلحانه و مصرف مواد مخدر» عنوان کرده است.
این پایگاه اینترنتی در گزارشی به قلم «جاستین فاکس» نوشته: «بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، میزان مرگ و میر آمریکاییان در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۹ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ بوده است. این بیشترین میزان افزایش مرگ و میر در آمریکا از سال ۱۹۱۸ است که در آن زمان ۳۰ درصد افزایش یافت. یکی از عوامل افزایش مرگ و میر در آمریکا در این دو سال شیوع بیماریهای مرگبار بوده است».
این گزارش میافزاید: «بیماریهای قلبی و سرطان دو عامل اصلی مرگ و میر در آمریکا محسوب میشوند که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۹ روی هم مسئول مرگ حدود نیمی از افراد در این کشور بودهاند. اما در میان افرادی که بین ۲۵ تا ۳۴ سال سن دارند، سرطان عامل چهارم و بیماریهای قلبی عامل پنجم مرگ شناخته و پس از تصادف، خودکشی و قتل ردهبندی میشوند. در میان جوانان پیشرفتهای پزشکی و سلامت عمومی که به مرور به کاهش مرگ و میر کلی کمک کردهاند، تحت تاثیر افزایش جنایت، مصرف بیش ازاندازه از مواد مخدر یا همه گیری جهانی کرونا قرار میگیرند».