بازگشت ۲۵۰ واحد راکد و تعطیل اصفهان به چرخه تولید
۲۵۰ واحد تولیدی و صنعتی اصفهان که به علل مختلف راکد و یا زیر ظرفیت کار میکردند سال گذشته با وجود روزهای سخت کرونایی، تحریمهای بینالمللی، در این استان احیا و به چرخه تولید بازگشتند.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان، با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، با همکاری بانکها این واحدها در سال ۱۳۹۹ به چرخه تولید بازگشتند.
ایرج موفق افزود: امسال نیز بازگشت واحدهای تولیدی راکد به چرخه تولید با سرعت بیشتری انجام میگیرد.
وی گفت: در ۲ سال گذشته حدود یکهزار و ۳۰۰ واحد صنعتی جدید در استان اصفهان فعالیت خود را شروع کردند که همه این طرحها بین ۶۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت داشتند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان اصفهان از 14/5 به حدود 9/5 رسیده است، افزود: در حالیکه بخشهای کشاورزی و گردشگری استان بهدلیل خشکسالی و شیوع کرونا با مشکل مواجه هستند افزایش اشتغال در بخش صنعت اصفهان به خوبی خود را نشان داده است.
موفق خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت ارز و عدم امکان واردات و استفاده از ماشینآلات صنعتی روز دنیا، بسیاری از واحدهای صنعتی برای رقابت با صنایع خارجی، مجبورند ماشینآلات فرسوده و قدیمی را وارد کنند که این امر موجب کاهش بهرهوری خط تولید و افزایش مصرف انرژی همراه است که قیمت تمامشده را برای واحد تولیدی افزایش میدهد.
وی گفت: استان اصفهان سال گذشته رتبه اول استفاده از تسهیلات بانکی رونق تولید را به خود اختصاص داد.
ایوب درویشی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان نیز گفت: حفظ اشتغال موجود را از اولویتهای کاری استانداری دانست و افزود: دغدغه اصلی مسئولان استان، برطرف کردن موانع تولید است.
وی اضافه کرد: هر کدام از واحدهای تولیدی بنا به مقتضیات، دارای مشکلات خاص خود هستند؛ بخشی با کمبود سرمایه در گردش مواجهند که بانکهای استان آمادگی کامل برای تامین مالی آنها را دارند.
به گفته وی، برخی کارخانهها نیز در زمینه مالیات و بیمه دارای مشکلاتی هستند که مشکلات آنها نیز بر اساس شرایط خاص مورد ارزیابی قرار میگیرد. اصفهان از حیث تعداد واحد صنعتی رتبه دوم، از لحاظ اشتغال صنعتی رتبه سوم و از نظر تعداد معادن فعال با ۸۶۰ معدن، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است. این استان با تولید حدود ۶۰ درصد از فولاد، قُطب صنایع فولاد کشور، با بیش از ۲ هزار و ۴۵۰ واحد، قُطب نساجی کشور و با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ واحد فعال، قُطب سنگهای ساختمانی، تزیینی و نمای کشور محسوب میشود.