اقتصاد کشور به جای تقویت تولید به سمت دلالی رفته است
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار تاکید کرد فرهنگ ما باید تولیدمحور و نه دلالپرور باشد
اصغر آهنیها در گفتوگو با فارس اظهار داشت: باید تولید ثروت در کشور همراه با بخش واقعی اقتصاد و تولید همراه باشد، فرهنگ ما باید به گونهای تغییر کند که تولید کردن ارزش تلقی شود، نه اینکه دلالی به عنوان ارزش جا زده شود. باید با قوانین، هزینه دلالی و سوداگری را بالا ببریم و برعکس هزینه کارهای تولیدی از قبیل صنعت، کشاورزی و خدمات را کاهش دهیم. در آن صورت اگر تولید رونق پیدا کند، هم مشکل اقتصاد مردم حل میشود، هم اشتغال و درآمد خانوار بالا میرود.
آهنیها در برابر این پرسش که خواسته کارآفرینان و تولیدکنندگان از رئیسجمهور آینده چیست و مهمترین مشکل تولید از نظر شما چه میتواند باشد، گفت: با توجه به شاخصهای اقتصادی، حرکت اقتصاد به جای اینکه به سمت تولید باشد، به سمت بازار دلالی حرکت کرده است و بسیاری از قوانین کمککننده به فعالیت دلالی هستند.
وی افزود: در حال حاضر رتبه فضای کسب و کار کشور ما در بین 180 کشور حدود 128 است که یکی از بدترین رتبههای کسب و کار است و رئیسجمهور آینده باید کاری کند که در چهار سال آینده رتبه فضای کسب و کار حداقل به 50 ارتقا پیدا کند. یعنی کسب و کار در کشور روانتر شود.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار افزود: اصلاح فضای کسب و کار اتفاق نمیافتد، مگر اینکه زیرساخت قوانین اصلاح شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی از 10 سال قبل شعارهای اقتصادی را به عنوان شعار سال انتخاب کردند، امسال هم اعلام کردند، تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها؛ یعنی باید از بخش تولید مانعزدایی شود تا فضای کسب و کار رونق و روانسازی شود.
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار اضافه کرد: در حالی که توان تولید برق باید نقطه قوت باشد، با سیاستهای غلط تبدیل به نقطه ضعف شده، هزینه صنایع با کمبود برق بالا میرود، برخی از صنایع به خاطر قطعی برق تعطیل میشوند و کارفرما مجبور است، دستمزد کارگر را حتی در تعطیلات بپردازد و این همه به دلیل بیمدیریتی برخی مسئولان است که باید بازخواست شوند.