kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۸۷۹۱
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۷
کارشناس صنعت نفت:

ادعای تولید بیش ‌از 6 میلیون بشکه نفت عوامفریبی است

کارشناس ارشد صنعت نفت ادعای مسئولان دولت فعلی برای تولید بیش از شش میلیون بشکه نفت در روز را غیرکارشناسی و عوام فریبانه دانست و گفت: آقای زنگنه در دوره اول صدارتشان بر نفت، به برنامه پنج میلیون بشکه تولید روزانه تعریف شده خودشان نرسیدند.

علیرضا دانشی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره سخنان زنگنه و جهانگیری درباره تولید شش و نیم تا 10 میلیون بشکه در روز تصریح کرد:‌ به دلیل عدم آگاهی آقایان از مهندسی مخازن، حرف‌هایی را درخصوص ظرفیت‌های بالای تولید نفت کشور به زبان می‌آورند، که مبتنی بر فکر و اندیشه و کار کارشناسی و فنی نیست.
وی افزود: اینکه آقای زنگنه عنوان می‌کند می‌توانیم شش و نیم میلیون بشکه در روز تولید نفت داشته باشیم یا آقای جهانگیری رقمی بالغ بر هفت تا 10 میلیون بشکه را بیان می‌کند و آقای روحانی نیز حرفهای مشابهی می‌زند، نشان می‌دهد این آقایان از مسائل فنی مهندسی مخازن نفتی کشور به هیچ عنوان اطلاعی ندارند و حرف‌های غیرکارشناسی می‌زنند که متأسفانه گاهی می‌بینیم همین اظهارات غیرکارشناسی و غیرفنی، ملاک برنامه‌ریزی و تصمیم گیری کلان کشور قرار می‌گیرد.
کارشناس ارشد صنعت نفت ادامه داد: تمام بدنه کارشناسی صنعت نفت که مباحث مهندسی مخازن زیرزمینی را پیگیری می‌کنند بر روی غیرفنی بودن این میزان از تولید نفت در کشور اتفاق نظر دارند. نزدیک به 70 درصد سنگ‌های مخازن نفت ایران کربناته است و از نوع مخازن شکافدار که از شبکه شکستگی طبیعی بسیار کم تا بسیار زیاد تشکیل شده‌اند؛ یعنی تولید نفت از این سنگ‌ها در عین حال که فرصت است، برای حالتی که بخواهیم انرژی مخزن را با تزریق سیالات حفظ کنیم با دشواری‌های زیاد و ریسک‌های عملیاتی همراه است. علاوه‌بر آن، غالب مخازن و همه میادین بزرگ ما در نیمه دوم عمر خود قرار گرفته‌اند که پیچیدگی تولید از آنها بیشتر هم شده است.
دانشی افزود: بنده تقاضا دارم که مسئولان کشور و از جمله دولت آینده به حرف‌های کارشناسان خبره در این حوزه توجه کنند، نه همچون آقای زنگنه و جهانگیری، حرف‌های غیرکارشناسانه بزنند.
وی با‌اشاره به اینکه «قبل از انقلاب به مدت حدود دو ماه تولید شش میلیون بشکه‌ای از مخازن نفتی کشور انجام شد»، گفت: این تولید غیرصیانتی توسط شرکت‌های خارجی، آسیب جدی به برخی از مخازن نفتی ایران وارد کرد که اگر پیروزی انقلاب به وقوع نمی‌پیوست و این روند ادامه پیدا می‌کرد، فشار تولید غیرصیانتی شرکت‌های خارجی بر مخازن نفتی ایران، تبعات سنگین‌تری برای کشور به دنبال داشت و هم‌اکنون باید وارد‌کننده نفت می‌شدیم.
وعده محقق نشده زنگنه
کارشناس ارشد صنعت نفت با بیان اینکه «تأکید بر امکان تولید نفت بالای شش میلیون بشکه در روز، آدرس غلط دادن و بردن کشور به ناکجاآبادهاست»، افزود: حرکت کشور در مسیر یک سراب و با برنامه‌های نشدنی و بدون پشتیبانی فنی، خواست دشمن است و این‌ آقایان بدون اطلاع فنی، با حرف‌های غیرکارشناسی خود در مسیر تحقق اهداف دشمن حرکت می‌کنند.
دانشی تصریح کرد: چطور ایشان در تمام سال‌هایی که وزیر نفت بوده و به خصوص در هشت سال گذشته، علیرغم وعده‌های متعددی که داده، ظرفیت تولید نفت کشور را به ارقامی که ادعا می‌کند نرسانده؟ آقای زنگنه در دوره اول صدارتشان بر نفت، خود برنامه‌ریز برنامه چهارم کشور در دولت آقای خاتمی در بحث تولید نفت بود. چرا به برنامه پنج میلیون بشکه تولید روزانه تعریف شده خودشان نرسیدند؟!! ایشان که همه کاره نفت بود و در آن زمان کشور، در تحریم فلج‌کننده نبود.
وی با بیان اینکه «ادعای ظرفیت تولید شش و نیم تا 10 میلیون بشکه‌ای تولید نفت کشور، ادعاهایی عوام‌فریبانه و غیر فنی است»، گفت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با حضور آقای زنگنه در وزارت نفت، شاهد کم‌کاری‌ها و ترک فعل‌های متعدد و گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف زنجیره فعالیت‌ها در وزارت نفت و از جمله در تولید نفت و گاز در میادین مشترک بوده‌ایم.
کارشناس ارشد صنعت نفت که مدیر فنی اسبق شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب بوده است با ‌اشاره به اینکه حدود 28 میدان مشترک گازی و نفتی داریم، تصریح کرد: 16 میدان مشترک بین ایران و عراق داریم که در بسیاری از این میادین، برنامه توسعه‌ای متمرکز نداریم و ‌اشکال اصلی در این بخش از سوی آقای زنگنه و دولت‌های یازدهم و دوازدهم، این است که برای میادین مشترک، شاهد یک انسجام برنامه‌ریزی و توسعه صحیح نیستیم.