kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۸۷۳۶
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۱
سناتورهای آمریکایی خواستار دیپلماسی همراه با تحریم‌ها علیه ایران شدند

ظریف: آمریکا از تحریم به‌عنوان اهرم مذاکراتی دست بردارد

وزیرخارجه کشورمان در تماس با همتای انگلیسی خود گفت که آمریکا باید از تحریم به‌عنوان اهرم مذاکراتی دست بردارد و از آن سو دو سناتور معروف آمریکایی از دولت بایدن خواستند دیپلماسی همراه با تحریم را همچنان علیه ایران دنبال کند.


محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جمعه در توئیتی از گفت‌وگوی تلفنی با همتای انگلیسی خبر داد و نوشت: در تماس تلفنی با «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس درخصوص لزوم از سرگیری پایبندی کامل به برجام توافق کردیم.
ظریف اضافه کرد: در این گفت‌وگو خاطرنشان کردم که ایالات متحده باید بطور کامل به تعهداتش بازگشته و از تلاش برای استفاده از جنگ اقتصادی علیه ایران به‌عنوان اهرم مذاکراتی دست بردارد. همچنین درخصوص موضوعات دوجانبه و‌ کنسولی گفت‌وگو کردیم.
پاسخ مقامات آمریکایی به ظریف
«باب منندز» سناتور دموکرات از ایالت نیوجرسی و رئیس‌ کمیته روابط خارجی سنا و «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی در یادداشتی در روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» ضمن انتقاد از برجام خواستار جایگزینی برای این توافق هسته‌ای شدند به‌طوری که به جز مسائل هسته‌ای، دیگر مسائل را نیز دربرگیرد.
این سناتورهای آمریکایی همچون مقام‌های دولت بایدن خواستار توافقی شدند که علاوه بر محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، مسائل منطقه‌ای را نیز شامل شود. در ابتدای این یادداشت، منندز و گراهام تصریح کردند که علی‌رغم آنکه با برجام مخالف هستند، اما حامی ‌به‌کارگیری دیپلماسی همراه با تحریم‌ها علیه ایران هستند.
در ادامه این گزارش، این دو سناتور کنگره از «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا درخواست کردند که تنها به فکر احیای صرف برجام نباشد و توافقی را حاصل آورد که از حمایت کشورهای منطقه برخوردار باشد، هدف بیان شده ایران برای دستیابی به انرژی هسته‌ای را تحقق بخشد و از رقابت تسلیحاتی در منطقه غرب آسیا جلوگیری کند.
این دو سناتور آمریکایی در این خصوص تصریح کردند: «ما معتقدیم که کشورهایی که خواهان یک برنامه صلح‌آمیز و مسئولانه انرژی هسته‌ای برای فراهم آوردن برق و مشاغل برای مردم خود هستند باید بتوانند با خیال راحت این طرح را پیش ببرند.»
این دو نماینده کنگره سپس این‌گونه ادامه دادند که می‌بایست برای حاصل آوردن چنین هدفی، از طرح «ایجاد بانک سوخت هسته‌ای منطقه‌ای حمایت کرد.» در بخشی از این گزارش، ضمن انتقاد از خروج یکجانبه دولت «دونالد ‌ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از برجام تأکید شده که هم‌اکنون این توافق تقریباً یک توافق از هم پاشیده است.
این سناتورهای آمریکایی همچنین با تکرار ادعاهایی درخصوص فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه، خواستار توافقی شدند که دربرگیرنده موضوعات منطقه‌ای نیز باشد به امید آنکه بتوانند فعالیت‌های ایران را محدود کنند.