kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۸۵۰۰
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۳
نسخه ای برای حفظ وابستگی کشور به اقتصاد تک‌محصولی نفتی

جهانگیری: ایران می‌تواند روزانه ۷ تا ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید کند

معاون اول رئیس‌جمهور در یک اظهارنظر پوپولیستی که موجب حفظ وابستگی کشور به اقتصاد تک‌محصولی نفتی و هدر دادن منابع زیرزمینی می‌شود، گفت: ایران می‌تواند هفت تا ۱۰ میلیون بشکه نفت تولید کند.


به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری، اسحاق جهانگیری، در آیین گشایش دوازدهمین کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی ایران که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: فرصت‌های طلایی ایران در حال سپری شدن است و ما در 20 سال نخست قرن 15 هجری شمسی که سال‌هایی تعیین‌کننده است باید تلاش کنیم ایران مسیر توسعه را با شتاب طی و فاصله خود را با رقبای منطقه‌ای جبران کند و به جایگاه واقعی خود برسد.
وی با تبیین فرصت‌های طلایی پیشِ‌روی کشور افزود: فرصت نخست استفاده از ذخایر عظیم نفت، گاز و منابع معدنی است. امروز با توجه به سیاست‌گذاری‌هایی که در سطح بین‌المللی درباره گازهای گلخانه‌ای در حال اجراست پیش‌بینی می‌کنیم در 20 سال آینده به نقطه‌ای برسیم که محدودیت‌ها برای استفاده از انرژی، نفت و گاز بیشتر شود و ایجاد گازهای گلخانه‌ای مشمول تحریم‌ها و مجازات‌های بین‌المللی شود، در این مقطع باید تلاش کنیم این ذخایر به ثروت و ظرفیت برای توسعه کشور تبدیل شود.
معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در 40 سال گذشته به‌دلایل مختلف نتوانسته‌ایم به جایگاه خود در بازار انرژی دست یابیم. در مقاطعی ایران 10 درصد تولید نفت جهان را در اختیار داشته است، اما امروز از 100 میلیون بشکه تولید نفت حدود 4 میلیون در شرایط غیرتحریمی ایران می‌تواند نفت تولید کند، همچنین ایران می‌تواند با برنامه‌ریزی بیش از هفت تا 10 میلیون بشکه نفت تولید کند، این یک ضرورت است و هرکس مانع آن شود می‌خواهد ایران را از سرمایه خدادادی خود محروم کند.
گفتنی است، بحث جهش تولید نفت که وزیر نفت هم مشابه آن را در روزهای اخیر گفت یک اظهار نظر پوپولیستی و انتخاباتی تلقی می‌شود. عدو سبب خیر شده و ایران به تازگی، اقتصاد بدون نفت را تجربه کرده و توانسته با همه بی‌تدبیری‌های دولت تدبیر، خودش را سرپا نگهدارد. اگر جهش تولید نفت که سیاست شکست خورده حکومت پهلوی و حکومت‌های عربی دست‌نشانده و عقب افتاده خلیج فارس است، اجرا شود، موجب حفظ وابستگی کشور به اقتصاد تک محصولی نفتی و هدر دادن و چوب حراج زدن به منابع زیرزمینی کشور می‌شود. گویا آقای جهانگیری به هدر دادن منابع کشور عادت کرده است. ضمن اینکه با توجه به کاهش بیش از 20 میلیون بشکه ای تقاضای نفت در جهان طی دهه اخیر، افزایش تولید، موجب کاهش هر چه بیشتر قیمت نفت می‌شود. بهتر است به جای خام‌فروشی و خام‌اندیشی، به فکر افزایش تولید فرآورده و تشکیل اوپک فرآورده باشیم. سوال اینجاست که اگر جهش تولید نفت شدنی بود چرا دولت تدبیر و امید این کار را نکرد. نکته دیگر اینکه در صورت استخراج این حجم از نفت که امکان فروش و حتی وصول پول آن وجود ندارد، کجا قرار است ذخیره شود؟!