کوتاه از انتخابات
حمایت حزب موتلفه اسلامی از آیتالله رئیسی
حزب موتلفه اسلامی با صدور بیانیهای با اشاره به اعلام شورای نگهبان و بر حسب رای قاطع شورای مرکزی و دبیران استانها و شهرستانها و اعضای حزب در سراسر کشور، حمایت خود را از آیتالله رئیسی اعلام کرد.
به گزارش فارس، در این بیانیه آمده است: حزب موتلفه اسلامی انتخابات را نماد وحدت ملی میداند که باید طی یک رقابت اخلاقی و سالم مردم را به انتخاب احسن و اصلح برساند. ما معتقدیم مردم در پی حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خواهان مبارزه جدی با فساد هستند. مردم به دنبال کسی هستند که عملکرد انقلابی و جهادی داشته باشد. مردم کسی را میخواهند که به قانون اساسی عمل کند و در برابر قانون تمکین داشته باشد. مردم کسی را میخواهند که در برابر تهاجم فرهنگی دشمن بایستد و در روابط بینالملل با اقتدار و بر اساس عزت، حکمت و مصلحت حضوری عزتمند در صحنه بینالمللی داشته باشد. در ادامه بیانیه مذکور خاطرنشان شده است: ما در این انتخابات پنج شخصیت تراز ریاست جمهوری حزب را مطرح کردیم و از آغاز با توجه به ویژگیهای آیتالله رئیسی اعلام کردیم که در صورتی که ایشان به درخواستهای ارزشگرایان برای ثبتنام در ریاست جمهوری پاسخ مثبت دهند نامزد حزب موتلفه اسلامی در انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری ایشان خواهند بود. اکنون نیز با اعلام شورای محترم نگهبان بر حسب رای قاطع شورای مرکزی و دبیران استانها و شهرستانها و اعضای حزب در سراسر کشور حمایت خود را از ایشان اظهار میداریم و از مردم قهرمان دعوت مینماییم با حضور گسترده در رایدهی ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در تحقق بیانیه گام دوم و دستیابی به تمدن نوین اسلامی و دولت کریمه و رفع مشکلات و تکامل و پیشرفت و اقتدار و ایجاد زندگانی شاد و سعادتمند به ایشان رای دهند.
حمایت جمعیت اصلاح اسلامی از آیتالله رئیسی
حسن اکبری، دبیرکل جمعیت اصلاح اسلامی در نشست خبری گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده اعضای شورای مرکزی جمعیت معتقدند در این دوره بهترین فرد برای ریاست جمهوری آقای رئیسی است و در این راستا از حیث سختافزاری و نرمافزاری همه تلاش خواهیم کرد. ایشان هر خانه را یک ستاد اعلام کرد و ما هم گفتیم ما هم در جمعیت ستادی برای او تشکیل دهیم.
به گزارش فارس، وی افزود: البته این حمایت مشروط به این است که تا مادامیکه آقای رئیسی در خط ولایت و خط عدالت باشد از او حمایت میکنیم چون در این چهل و دو سال جنگ، موشک و شهادت مردم ما را اذیت نکرده است مردم ما به دنبال شخصیتهایی چون حاج قاسم بودند که خود را در معرض بیشترین خطرات قرار میدادند و کمترین استفاده را از آن میکردند.
دبیرکل جمعیت اصلاح اسلامی اظهار داشت: ممکن است جبران خرابکاریها در حوزه اقتصادی سالها طول بکشد اما رفتار رئیس جمهور باید طوری باشد که در کنار مردم روی زمین خاکی بنشیند، چون مشکل مردم بیعدالتی و سوءاستفادههاست نه گرسنگی.
وی خاطرنشان کرد: مردم دچار معضلات اقتصادی هستند و اگر در معیشت، سیاستگذاری وتربیت مدیران دچار مشکل شدهایم، علتش این است که از نسخهها و گنجهای نقل و عقل غافل شده ایم و داشتههای خود را از بیگانگان تمنا میکردیم و اگر آمریکا و انگلیس در بحث اجتماع موفق میبودند، خود این همه معضلات اجتماعی در کشور و ظلم به زنان و بانوان را نداشتند، ما نباید آنچه که آنها بزک کردهاند را ببینیم.
حمایت پویش ملی فناوریهای دانشبنیان و مردم از آیتالله رئیسی
پویش ملی فناوریهای دانشبنیان و مردم طی بیانیهای در حمایت از حضور آیتالله رئیسی در عرصه انتخابات ریاستجمهوری اعلام کرد: هماکنون و در این برهه از زمان، حوزه اقتصاد دانشبنیان و اکوسیستم کارآفرینی کشور نیازمند استقرار دولتی انقلابی، جوان و کارآمد میباشد که با نگاه به ظرفیتهای داخلی کشور و بر اساس آمایش سرزمینی در حوزه آموزش عالی، علم، فناوری و صنعت به امر تولید در کشور رونق بخشیده و موجب شکلگیری و توسعه بنگاههای اقتصادی بومیدر مقیاس بزرگ و کوچک با محوریت صنایع پیشرفته و دانشبنیان گردد.
با عنایت به موارد مطروحه، آیتالله رئیسی با داشتن یک کارنامه خوش سابقه و بهعنوان یک فرد انقلابی در دوران تولیت آستان قدس رضوی، با راهاندازی معاونت علم و فناوری در آستان قدس رضوی موجبات رفع نیازهای علمیو فناورانه این مجموعه مقدس را با مشارکت شرکتهای دانشبنیان، واحدهای فناور، نوآور و صنعتی و همچنین بازیگران حوزه صنایع پیشرفته و دانشبنیان بهصورت کاملاً بومیو بدون هیچگونه کپیبرداری از کشورهای غربی که نتیجه ناکارآمدی در کشور داشتهاند، به انجام رسانده است.
به گزارش تسنیم، در بخش دیگری از بیانیه مذکور آمده است: پویش ملی فناوریهای دانشبنیان و مردم بهعنوان یک نهاد انقلابی و مردمی از ایشان جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بهعنوان یک فرد توانمند، خوش سابقه و انقلابی که تمام نگاه و حمایت ایشان به ظرفیت داخل کشور و به خصوص جوانان و نخبگان بوده است، بهصورت تمام قد حمایت خود را اعلام میدارد.
حمایت فریدون عباسی از کاندیدای جبهه انقلاب
فریدون عباسی از ثبتنامکنندگان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با صدور بیانیهای از کاندیدای جبهه انقلاب حمایت کرد.
به گزارش فارس، در این بیانیه آمده است: دولت آتی وظیفهای فوری برای بهبود زندگی مردم و ارتقای کرامت آنان دارد، اما فراتر از آن برای حل بنیادین مسائل کشور باید بسوی تحول الگوی حکمرانی حرکت کرد. هیچ چیز بهویژه روزمرگی و نیز مناسبات جناحی نباید مانع برنامهریزیهای کلان و ساختاری دولت آینده گردد. با توجه به موارد فوق، اینجانب در عرصه انتخابات پیش رو از هرکدام از نامزدهای جبهه انقلاب که اراده لازم برای زدودن بندهایی که طبقه ویژه بر پای زندگی و امید جوانان زده است را داشته باشند، حمایت خواهم کرد. هرکدام از این عزیزان که تحول الگوی حکمرانی را دنبال کرده و بازگشت دولت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهند، میتوانند بر کمک صادقانه اینجانب حساب و بنده نیز ضمن تقدیم برنامههای اجرایی به ایشان تلاش خواهم کرد تا شبکه نخبگان جوان یاد شده را برای آگاهی بخشی عمومی بهکار گیرم. از جامعه بهویژه جوانان نیز میخواهم در انتخابات آتی ضمن تقبیح هیجانات انتخاباتی، بر مطالبهگری از نامزدهای انتخاباتی برای ارائه راهحلهای معقول و باورپذیر مشکلات کشور تمرکز کنند.
در بیانیه مذکور همچنین آمده است: اینجانب ضمن تأکید بر اهمیت پایبندی کامل به قانون که تمرین همگانی برای نهادینهسازی فرهنگ مشارکت و مردم سالاری است، برای همه نامزدهای احراز صلاحیت شده جبهه انقلاب آرزوی موفقیت و توفیق خدمت در راستای سربلندی ایران در گام دوم انقلاب اسلامی دارم.
قاضیزاده: برای اصلاح نظام اداری و تغییر در نظام مدیریتی کشور آمده ام
سید امیر حسین قاضیزادههاشمی، کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰، در نشست خبری خود که در خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: امیدواریم بعد از چلگی انقلاب به پختگی رسیده باشیم که بر اساس برنامه واقعی انتخاب کنیم و همچنین اینکه چه افرادی آن برنامهها را اجرا میکنند. البته ریاستجمهوری کار فرد نیست، باید ببینیم مجموعه و مکتب فکری که پشت فرد هستند چه مکتب و مجموعهای هستند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا قرار است نقش کاندیدای پوششی را ایفا کنید و به نفع نامزدی دیگر کنار بکشید، گفت: کسی که میخواهد در انتخابات بیاید قرار نیست مانند جهانگیری عمل کند، ما که نمیخواهیم «جهانگیریطور» عمل کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در همین راستا افزود: آقای رئیسی برادر بزرگ ما است و سالیان سال است به ایشان ارادت داریم اما ما میخواهیم حرفهایمان را به مردم عرضه کنیم. حال اگر جبهه انقلاب به خطر افتاد و این شرط ایجاد شد حاضرم همکاری کنم و به بحث در این رابطه بپردازیم.
به گزارش فارس، قاضیزادههاشمیتأکید کرد: بنده بهعنوان جریان گام دوم انقلاب و چهرههای نخبه، با کار طولانی و عمیق برای اصلاح نظام اداری و تغییر در نظام مدیریتی کشور در راستای تحقق آرمانهای انقلاب آمدهام.
وی همچنین درباره ارزیابی و پیشبینی خود از مشارکت مردم تصریح کرد: انتخابات یک امر عمومی است، البته مردم دلسردیهایی دارند و فکر نمیکنم این بهخاطر نتایج اعلامیدرباره رد و یا تایید صلاحیتها باشد، بلکه نسبت به عملکرد کارگزاران کشور است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد: فقط آمدهام که در دل جوانان و خانواده آنها امید را هدیه کنیم و آنها باور کنند؛ البته اگر با آنها صادقانه سخن بگوییم.
قاضیزادههاشمیدر پاسخ به سؤالی درباره اینکه عرصه رقابت را چگونه میبینید، بیان داشت: اگر شما پایه مناظرات را بر اساس آنچه که درگذشته بوده که همچون مدلهای غربی مشغول گرفتن عیب همدیگر هستند، باید بگویم که ما با این فرهنگ غریبهایم و به مردم هم این حالت (مناظرات) حس چندش به آنها دست داده است.
دوراناشکهای صوری گذشته است
وی با بیان اینکه مردم شایسته بهترینها هستند، گفت: دوران لبخندها واشکهای صوری و بینتیجه گذشته است. دورانی که با بهکار گرفتن احساسات مردم جلب رأی میشد.
متفکرآزاد و شریعتی رئیس و سخنگوی ستاد زاکانی شدند
مالک شریعتی دبیرکل جمعیت رهپویان و نماینده مردم تهران در مجلس در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: آقای روحالله متفکر آزاد نماینده مردم تبریز در مجلس بهعنوان رئیس ستاد آقای زاکانی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری انتخاب شدند.
وی افزود: بنده نیز سخنگوی ستاد آقای زاکانی خواهم بود.
حمایت مجلس از اقدام شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها
به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه با امضای بیانیهای از اقدام شورای نگهبان در بررسی دقیق صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری حمایت کردند.
قوانین جدید برای مناظرههای انتخاباتی
سید احسان قاضیزادههاشمی، عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران در رابطه با تغییر زمان قرعهکشی مناظرههای انتخاباتی، اظهار داشت: این موضوع بسیار سؤالبرانگیز بوده است، بر اساس ماده ۶۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری، وزارت کشور مکلف است بعد از ۴۸ ساعت از اعلام احراز صلاحیتها اسامیکاندیداها را اعلام کند. شورای نگهبان دو شب پیش این لیست را به وزارت کشور داده بود و ۴۸ ساعت فرصت بود، که در نهایت وزارت کشور ساعت ۱۴ روز گذشته اسامیرا اعلام کرد. به گزارش مهر، وی افزود: در کمیته تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بنابراین گذاشته شده بود که اگر اسامیتا قبل از ظهر اعلام شود، مراسم قرعهکشی را برگزار کنیم و این آمادگی را داشتیم، اما اسامیبعدازظهر از سوی وزارت کشور اعلام شد. عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با اشاره به گروههای نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: سه گروه اعم از کمیسیون تبلیغات انتخابات، دادستان کل کشور، اعضای شورای نظارت بر صداوسیما و نماینده شورای نگهبان، وزیر کشور و معاون او و رئیس ستاد انتخابات کشور در یک ضلع قرار دارند. از طرفی رئیس صدا و سیما و معاونتهای مرتبط آن حضور دارند، ضلع سوم مربوط به رؤسای ستاد و نامزدهای انتخاباتی است. قاضیزادههاشمیادامه داد: نکته دیگر در مورد طولانی شدن زمان قرعهکشی این است که معرفی نمایندههای تعدادی از نامزدها طولانی شد. البته در حال حاضر هر هفت نامزد اسامینمایندگان خود را کتباً و رسماً اعلام کردند، که در همین راستا چهارشنبه ۵ خرداد از ساعت ۱۰ شب مراسم قرعهکشی برگزار میشود. وی درباره زمان مناظره زنده نامزدها خاطرنشان کرد: مناظره بین نامزدهای انتخاباتی هر کدام به مدت سه ساعت است و این مناظره از تلویزیون پخش زنده خواهد شد. علاوه بر این اگر نامزدی به نامزد دیگر تهمت، توهین و یا افترا بزند و زمان آن فرد برای پاسخ دادن به این تهمتها به اتمام رسیده باشد، با نظر کمیسیون به او برای دفاع از خود وقت داده میشود.
عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: بنابراین اگر در مناظره نامزدی فکر کند که وقت دارد و هیچکس نمیتواند پاسخ دهد، صحیح نیست بلکه به نامزدی که تهمت و افترا وارد شده زمان داده میشود، حتی چنانچه نسبت سوئی بر افراد خارج از مناظره داده شود ۲ برابر وقت به آن فرد حقیقی یا حقوقی داده میشود که برنامه او بهصورت ضبط شده پخش خواهد شد.
قاضیزادههاشمیادامه داد: البته مناظره رادیویی میان نماینده نامزدهای انتخاباتی در رادیو اقتصاد برگزار میشود. در پیشنهادات، بحث مستندات تولیدی و فیلمهای تبلیغاتی نامزدها بود. دو مستند ۳۰ دقیقهای که بر اساس این پیشنهاد مستنداتی که توسط ستادهای تبلیغاتی خود نامزدها تولید میشود، پخش میشود. ابتدا قسمت اول مستند همه نامزدها پخش میشود و سپس قسمتهای بعدی. علاوه بر این بحث گفتوگوی کاندیداها با استانها، نیز مطرح است، به اینترتیب که هر نامزد انتخاباتی با هر استانی گفتوگو با دوربین خواهد شد. با توجه به کرونا و جلوگیری از تجمعات این تصمیم گرفته شده است.
وی در مورد زمان پخش برنامههای تبلیغاتی نامزدها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه روز گذشته اسامیکاندیداها اعلام شد، لذا از دو روز دیگر برنامهها شروع میشود البته در صداوسیما هم برنامههایی در مورد معرفی کاندیداها وجود دارد. مستندات تبلیغاتی نامزد انتخاباتی ابتدا به کمیسیون میآید. نامزدها علاوه بر مناظرات، گفتوگوی زنده خبری نیز خواهند داشت. همه هدف ما این است که انتخابات پر شور و نشاط، آزاد و آگاهانه صورت بگیرد. امیدوارم شرایط برای یک انتخابات خوب فراهم شود. علاوه بر صداوسیما تبلیغات فضای مجازی هم مورد بررسی کمیته تبلیغات انتخابات قرار میگیرد.
شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها
به چیزی تحت عنوان گرایش سیاسی هیچ توجهی نمیکند
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، سیامک رهپیک، عضو حقوقدان و قائممقام دبیر شورای نگهبان در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار داشت: هر تصمیمیکه ما در شورای نگهبان میگیریم باید با حداقل ۷ رأی به تأیید برسد.
وی با بیان اینکه رأیگیری بهصورت مخفی و کتبی انجام میشود، افزود: حتی اوراقی که در آن رأیگیری میشود هیچ اثری از خط کسی یا نوشته کسی که بتوان آن را تشخیص داد که چه کسی به چه کسی رأی داده است، نداریم.
قائممقام دبیر شورای نگهبان گفت: حتی اگر در شورای نگهبان مطرح میشد که یکی از اعضای محترم درخواستی دارد که به یک دلیل حتی پس از رأی گیری نسبت به یک پرونده لازم است که پرونده مجدداًً بررسی شود و حتی مجدداًً رأی گیری شود این کار انجام شده است.
رهپیک عنوان کرد: ما در این دوره حدود ۱۰ پرونده را دو بار بررسی و دو بار رأیگیری کردیم و یک پرونده را سه بار مطرح و سه بار بر روی آن رأیگیری شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه آیا اقامت داشتن یا زندگی کردن بستگان درجه یک در خارج از کشور میتواند یکی از دلایل عدم احراز داوطلبان باشد، گفت: بهطور طبیعی اگر این موضوع باشد نخیر، و این فینفسه تأثیری در عدم احراز افراد ندارد؛ اما ممکن است در برخی موارد این موضوع با مسائل دیگری قرار گرفته باشد.
وی افزود: مثلاً ما مصوبات لازم الاجرایی داریم که فرزندان مسئولان در برخی کشورها تحصیل نکنند و اگر این مصداق آن شود؛ بله ممکن است چون ممنوعیتی ملی است و مصوبهای لازمالاجراست و نباید این کار را کنند.
رهپیک با بیان اینکه شورای نگهبان در «مصلحت نوعی» دخالت میکند اما در «مصلحت موردی» ورودی ندارد، افزود: مثلاً اگر فلان فرد شرایطی را ندارد اما مصلحت این است که تأیید شود، شورای نگهبان اینگونه نگاه نمیکند و اگر شرایط قانونی را داشته باشد توجه میکند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره نقش شورای نگهبان در میزان مشارکت گفت: معمولاً افرادی که انتخاب شدهاند باید برنامههایشان را ارائه کنند و به رقابت با هم بپردازند و در این شرایط مشارکتی که مورد نظر است رخ میدهد و عوامل دخیل در میزان مشارکت فقط تأیید و رد صلاحیت نیست و شورای نگهبان بخشی از این صحنه را عهدهدار است.
وی خاطرنشان کرد: اینکه ما در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی چه کردهایم که مردم مشارکت کنند یا نکنند؟ مهم است و در نظرسنجیهای متعدد سهم این عوامل در ایجاد مشارکت خیلی بالاست و ما باید زمینههای مشارکت را ایجاد کنیم و البته بخشی از مشارکت هم در اختیار شورای نگهبان است.
رهپیک تأکید کرد: شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها به چیزی تحت عنوان گرایش سیاسی هیچ توجهی نمیکند. قائممقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است کسی که اکنون تأیید صلاحیت شده، به دلیل عملکردش تا روز رأیگیری از لیست تأیید صلاحیت شدهها حذف شود؛ مثلاً صحبتهایی کند، تبلیغاتی انجام دهد و یا اسناد و مدارکی از فرد به دست شورای نگهبان برسد که باعث شود از لیست تأییدشدهها حذف شود؟ گفت: بله، چنین چیزی امکان دارد، طبق قواعد کلی هم در نظارت شورای نگهبان و هم در قانون انتخابات ریاست جمهوری آمده است که اگر کسی در مهلت قانونی بررسی صلاحیت داوطلبان یا بعد از این زمان شرایطی ایجاد شد که نافی صلاحیت اوست شورای نگهبان میتواند ورود کند؛ چون شورای نگهبان طبق قواعد کلی ناظر بر انتخابات است یعنی تا زمانی که فرآیندهای انتخابات وجود دارد میتواند نسبت به انتخابات از جمله صلاحیتها اظهارنظر کند.
رهپیک درباره افزایش تعداد صندوقهای رأی و شعب انتخابات گفت: برای جلوگیری از تجمع مردم در پای صندوقها به دلیل شرایط کرونا در جاهایی که تجمع بیشتر صورت میگیرد، تعداد شعب افزایش پیدا کرده است.
حمایت جبهه اصلاحطلبان ایران از مهرعلیزاده
به گزارش فارس، جبهه اصلاحطلبان ایران پس از پایان نشست خود اعلام کرد که از مهر علیزاده بهعنوان کاندیدای اختصاصی حمایت میکند. در این جلسه تأکید شد: با توجه به اهمیت انتخابات و عدم حضور جناب محمدرضا عارف و رد صلاحیت پزشکیان بهعنوان کاندیداهای اصلاحطلبان و تایید محسن مهر علیزاده معاون دولت اصلاحات از ایشان اعلام حمایت میکنیم.