هشدار سازمان ملل درباره تبعات خونبار مسلح شدن مردم میانمار
«کریستین شرانر برگنر» همچنین اعلام کرد که مردم از سلاح دست ساز علیه خونتا (دولت کودتا) استفاده میکنند و از سوی گروههای مسلح قومی نیز آموزشهای لازم را میبینند.
وی در یک نشست خبری مجازی در سازمان ملل گفت، مردم میانمار دارند آموزش دفاع شخصی میبینند، چون از حملات ارتش خسته و نگران هستند.
به گزارش ایسنا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور میانمار همچنین گفت که یک جنگ داخلی احتمال دارد در میانمار به وقوع بپیوندد و به خاطر همین است که طی سه هفته گذشته در تایلند درباره وضعیت میانمار با طرفهای کلیدی، ایده آغاز گفتوگو را مطرح کردهایم.
نمایندگان گروههای مسلح قومی، احزاب سیاسی، اعضای جامعه مدنی، کمیتههای مختلف و ارتش به همراه گروههای کوچکی از جامعه بینالملل، در این نشستها حضور داشتهاند.
شرانر برگنر با اعلام اینکه وضعیت میانمار «بسیار بد» است، اظهار داشت که تاکنون بیش از ۸۰۰ تن کشته و دست کم ۵۳۰۰ تن دیگر دستگیر شدهاند و برای بیش از ۱۸۰۰ تن دیگر نیز از سوی ارتش میانمار پیگرد صادر شده است.
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور میانمار، به گزارشهای تایید نشده درباره مرگها، زخمیها و خسارات به خانهها و املاک غیرنظامیان در استان میندات در غرب این کشور اشاره کرد و گفت که خونتا در این استان حکومت نظامی برقرار کرده و علت آن را نیز مقاومت مسلحانه در مقابل حکومت ارتش
دانسته است.
کودتای نظامیان میانمار در نخستین روز ماه فوریه میلادی (13 بهمن 1399) سبب بازداشت «آنگ سان سوچی» -رهبر حزب حاکم قبل از کودتا، و اعضای حزب او شد.
به این ترتیب، کسانی که در نسلکُشیِ مسلمانان این کشور و جنایات دیگر در سال 2017 مشارکت داشتهاند، اکنون به جان هم افتادند.
مردم و گروههای شبهنظامی، که گردنکشی ارتش را برنمیتابند، با کودتاگران درگیر شدهاند.