kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۷۷۲۷
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۸

6 استان، قربانی خشکی اصفهان می‌شوند

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر احیای تالاب گاوخونی و رودخانه زاینده‌رود، گفت: اگر گاوخونی تبدیل به کانون گرد و غبار شود، می‌تواند ۶ استان را تحت تأثیر قرار دهد و تا ۵ هزار کیلومتر ذرات ریزگرد حرکت ‌کنند.
منصور شیشه‌فروش اظهار داشت: همه مناطق استان تحت تأثیر خشکسالی قرار دارد، میانگین بارش در استان اصفهان از مهر سال گذشته تاکنون ۳۴ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با‌اشاره به میزان بارش در شهرستان‌های استان اصفهان افزود: اکثر چشمه‌ها کم آب و قنوات خشک ‌شده و چاه‌ها کم آب و کیفیتش را از دست داده است. وی با‌اشاره به اینکه تالاب گاوخونی تنها ۴ درصد از آن نم و رطوبت دارد، بیان کرد: در حال حاضر ۲۷۸ روستا در استان با ‌تانکر آب‌رسانی می‌شوند و در بررسی‌های انجام شده ۸۰ درصد استان درگیر خشکسالی بلندمدت و اکثر مناطق درگیر خشکسالی متوسط تا شدید هستند.
شیشه‌فروش ادامه داد: وزش باد در فروردین ‌ماه تا کنون باعث شده ۱۹ روز هوای اصفهان و ۸ شهر اطراف با گرد و غبار مواجه شوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: وزش باد سبب فعالیت کانون‌های گرد و غبار می‌شود، چون عملاً بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی اطراف زاینده‌رود کشت نشده و اراضی حاصلخیزی که باید کشت می‌شدند، رها شده‌اند. وی عنوان کرد: دام‌ها در مناطق عشایری نیاز به علوفه پیدا کرده‌اند و به همین دلیل از استان‌های خوزستان به این سمت آمده‌اند چون هیچ بارانی نباریده است و بیش از ۵۰ درصد عشایر در سمیرم و چادگان زودتر آمده‌اند و تقویم کوچ را رعایت نکردند.
شیشه‌فروش با بیان اینکه ۳۲ درصد از استان اصفهان بیابانی است، گفت: کانون‌های گرد و غبار مطالعه شده و یک ‌میلیون و ۹۲ هزار هکتار کانون فرسایش بادی در استان داریم. مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با‌اشاره به آیین‌نامه مقابله با اثرات گرد و غبار افزود: همزمان با استان اصفهان اجرای طرح‌های پیشگیری و کنترل کانون‌ها و بیابان‌زدایی باید در استان‌های‌ مجاور اصفهان اجرا شود. وی بیان کرد: ۱۶ کانون‌ گرد و غبار در یک سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان خسارت به استان وارد کرده‌اند و کانال‌ها را پر از گرد و شن می‌کنند و اثراتی بر گیاهان و زنبورعسل دارند.
شیشه‌فروش با بیان اینکه تونل‌های باد اطراف جاده‌ها از دیگر عوامل مؤثر بر گرد و غبار است گفت: این تونل‌ها باید با همکاری اداره راه و منابع طبیعی شناسایی شوند و از آن حفاظت و باید در این جاده‌ها تله رسوب‌گیر و بادشکن غیرزنده ایجاد شود.
شیشه‌فروش با بیان اینکه از وزارت نیرو درخواست داریم که نسبت به تأمین حقابه‌ها زیست‌محیطی، تأمین آب برای تالاب گاوخونی و زاینده‌رود و تسریع در اجرای طرح‌های آبی برای احیای زاینده‌رود اقدام‌ کند، افزود: اصفهان نه ‌تنها در اثر این شرایط دچار خشکی شده بلکه فرونشست زمین، افزایش کانون‌های گرد و غبار و افزایش کانون‌های سالک را نیز به دنبال داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: برای مقابله با بیماری سالک در ورزنه، هرند، برخوار، کاشان و آران و بیدگل برنامه‌ریزی شده که اجرا شود و شهرداری‌ها نسبت به بهسازی شهر‌ها، تخلیه نخاله‌ها، تعیین تکلیف اماکن مخروبه اقدام کنند.