کوتاه از سراسر جهان
آمریکا
فارس: «نانسی پلوسی» رئیسفراکسیون دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، روز سهشنبه خواستار تحریم دیپلماتیک المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن از سوی آمریکا شد. بهانه او برای این اقدام، اتهامات تکراری حقوق بشری علیه چین گزارش شده است. پلوسی که کشورش هم اکنون از جنایات زننده اسرائیل در نوار غزه،حمایت همهجانبه میکند، ادعا کرد که اگر رهبران جهان این بازیها را تحریم نکنند، اعتبار اخلاقی خود را از دست میدهند!
آمریکا برای کشتار بیشتر و گستردهتر کودکان در غزه، چند روز قبل 753 میلیون دلار کمک نظامی در اختیار رژیم اسرائیل قرارداده است.
آلمان
خبرگزاری صدا و سیما: خانم «فرانسیسکا گیفای» که مدرک دکترای خود را سال ۲۰۱۰ با موضوع «اروپا» از دانشگاه آزاد برلین گرفته بود، با تردید درباره سرقت علمی مواجه شد.
او پیش از این پذیرفته بود که از عنوان دکترای خود چشم پوشی خواهد کرد. در عین حال، دانشگاه آزاد برلین پس از دو بار بررسی، به این نتیجه رسید که خانم وزیر در نوشتن رساله دکترای خود، مرتکب سرقت علمی شده است. او به علت اثبات سرقت علمی در پایان نامه دکترا، از سمت خود استعفا کرد.
چین
رویترز: عبور ناوشکن «کورتیس ویلبور» متعلق به نیروی دریایی آمریکا، از تنگه تایوان و تحرکات در دریای جنوبی چین، با واکنش مقامات پکن مواجه شد.
ارتش چین روز چهارشنبه هشدار داد که آمریکا با حرکت دادن کشتیهای جنگی خود در تنگه تایوان و دریای جنوبی چین، صلح و ثبات در منطقه شرق آسیا را تهدید میکند. آمریکا از رشد اقتصادی چین به شدت وحشت دارد. به همین دلیل، تلاش میکند که پکن بخش بیشتری از منابع خود را در حوزه نظامی هزینه کند.
انگلیس
خبرگزار جمهوری اسلامی: تازهترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، که روز چهارشنبه منتشر شد، بیانگر آن است که نرخ تورم در این کشور طی ماه آوریل گذشته (فروردین-اردیبهشت) بر اثر افزایش بهای سوخت و پوشاک، دو برابر شده و به 5/1 درصد رسیده است.
این گزارش حاکی است که محدودیتهای کرونایی و کسادی بازار پوشاک، باعث افزایش قیمتها شده است. همچنین، افزایش بهای نفت خام در بازارهای جهانی و قیمت سوخت، از دیگر عوامل تاثیرگذار بر افزایش نرخ تورم در انگلیس اعلام شده است.
افغانستان
اسپوتنیک: عفو بینالملل خواستار پایان فوری حملات علیه مدافعان حقوق بشر در افغانستان، از جمله فعالان، روزنامهنگاران و کارکنان رسانهها شد.
این سازمان حقوق بشری بینالمللی طی بیانیهای اعلام کرد: تهدید، آزار، ارعاب و حملات علیه مدافعان حقوق بشر، فعالان، روزنامهنگاران و کارکنان رسانهها در افغانستان، باید پایان یابد. طبق این بیانیه، از سپتامبر ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱، حدود ۱۷ تن از مدافعان حقوق بشر، از جمله ۹ روزنامهنگار، در افغانستان به قتل رسیدهاند.