روند کاهشی ادامه دارد
فوت 200 بیمار کرونایی دیگر و شناسایی ۷۷۲۳ مورد ابتلای جدید
۲۰۰ بیمار دیگر مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند.
به گزارش وبدا، مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: « از 24 تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷۷۲۳ هزار بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۲۸۲ نفر از آنان بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۷۳۹ هزار و ۸۷۵ نفر رسید.
متاسفانه در طول این زمان، ۲۰۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۶ هزار و ۶۳۳ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون و ۲۱۰ هزار و ۸۵۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
پنج هزار و 396 نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۱۷ میلیون و ۸۸۲ هزار و ۴۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضرسه شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تا کنون یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۹۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۳۵۲ هزار و ۶۲۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۱۰۸ هزار و ۷۲۱ دُز رسید.»
تهران همچنان در وضعیت شکننده
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران در گفتوگو با رادیو تهران با اعلام اینکه طی روزهای اخیر حدود 15 درصد نسبت به قله پیک کاهش داشته ایم اظهارداشت: کماکان در شرایطی هستیم که نمیتوانیم بگوییم همه چیز خوب شده است. بار بیماری همچنان در تهران بالا است و روزانه بیش از هزار بستری و 85 نفر فوتی داریم. اگر به یکباره تمامی پروتکلها را رها کنیم اصلا شرایط خوبی نخواهیم داشت چون شرایط به شدت شکننده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، نادر توکلی افزود: خوشبختانه 40 درصد کاهش در مراجعه بیماران سرپایی داریم. با توجه به اینکه معیار ما برای پیشبینی روند بیماری تعداد مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی است شرایط مقداری امیدوارکننده است، بر اساس پیشبینیها تا دو هفته آینده این شرایط ادامه دارد.
توکلی با اشاره به راهاندازی مراکز تجمیعی خاطرنشان کرد: با توسعه واکسیناسیون در مراکز تجمیعی که در حال راهاندازی است و آخرین مرکز آن در مجموعه ایران مال راهاندازی شده کمک میشود تا دسترسی خوبی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی ایجاد شود و مردم بتوانند از سراسر استان به این مراکز مراجعه کنند تا واکسن در گروههای سنی مختلف به آنها تزریق شود.
وی تاکید کرد: حدود 76 درصد مرگ و میرها به افراد بالای 60 سال تعلق دارد و واکسیناسیون میتواند موجب کاهش مرگ و میر شود. واکسیناسیون میتواند از ابتلاء مجدد تا حد زیادی جلوگیری کند و همینطور موجب میشود کشندگی ویروس تا حد زیادی کاهش یابد و مبتلایان مبتلا به نوع شدید بیماری نشوند.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای شهر تهران با توجه به آمار موجود، وضعیت تهران را همچنان قرمز اعلام کرد و گفت: خوشبختانه روند محدودیتها از یک ماه پیش موجب بهترشدن وضعیت شد. لغو طرح ترافیک به ما بسیار کمک کرد. ارزیابی و نظارت بهداشتی هفته پیش قبل از بازگشایی مشاغل 3 و 4 حدود 75 تا 78 درصد مثبت بوده است، اما مشکلاتی هم در زمینه حملونقل عمومی و اتوبوسرانی داشته ایم که در جلسات استانی مطرح و پیگیری شد.
توکلی درباره مشاهده بیماران با ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی اظهارداشت: موارد تک گیری دیده شده اما مستندات کافی درباره ماهیت بیماری زایی آن وجود ندارد.آنچه مسلم است این است که شبیه به ویروس انگلیسی عمده قضیه به سرایت وسیع ویروس باز میگردد تا شدت ویروس. اگرچه بر اساس برخی مطالعات سرایت ویروس آفریقایی شدت بالاتری دارد اما هنوز مستندات کاملی برای ارزیابی آن در دست نداریم.