نامه 227 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها، اساتید و وکلا به قالیباف
راستیآزمایی رفع کل تحریمها براساس قانون اقدام راهبردی انجام شود
227 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها، اساتید و وکلا و.. طی نامهای به رئیسمجلس شورای اسلامی خواستار راستیآزمایی رفع کل تحریمها بر اساس قانون اقدام راهبردی شدند.
در این نامه خطاب به محمد باقر قالیباف ، بااشاره به ماده 7 قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران مصوب ۱۱ آذر ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی آمده است : « چنانچه کشورهای متعاهد۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه)، نسبت به اجرای تعهدات خود و رفع کامل تحریمها از جمله هستهای، نظامی، حقوق بشری و امثال آن علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند، دولت موظف است گزارش دقیق اقدامات انجام شده را به مجلس ارائه دهد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نیز کمیسیون انرژی ارزیابی خود را، به استناد ماده ۴۵ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به مجلس ارائه میکنند؛ اما تاکنون با گذشت مدت زیادی از تعهد برجام و چند ماه از تصویب این قانون نه تنها تحریمها رفع نشده است، بلکه کشورهای اروپایی و در صدر آنها آمریکا به عنوان اولین ناقض تعهد برجام بر اساس قواعد مسلم حقوق بین الملل که مسئولیت بینالمللی این نقض آشکار را برعهدهدارند با گستاخی تمام صحبت از مذاکره مجدد می کنند. در حالیکه بنابر فرمایش رهبر انقلاب اسلامی هدف آمریکاییها از تأکید و اصرار بر مذاکره تلاش برای تحمیل یک حرف باطل است.»
از اعضای هیئت علمی دانشگاهها، اساتید و وکلا در ادامه این نامه تصریح کردهاند: «با عنایت به بدعهدی متعهدین برجام و آغاز دور جدید مذاکرات در وین، ضمن تاکید بر این مهم که دیپلماسی مبتنی بر پشتوانه قوی میدان، میتواند دیپلماسی مقتدرانه و با عزتی باشد و لاغیر، از مجلس شورای اسلامی خواستاریم با دقت هرچه تمامتر بر روند مذاکرات نظارت کند و موارد ذیل را بدون هیچ اغماضی مورد پیگیری جدی قرار دهد: -مذاکرات به هیچ وجه نباید طولانی و فرسایشی شود. لذا لازم است از جانب نمایندگان ضرب الاجلی برای آن تعیین گردد. - باید کل تحریمها (از جمله هستهای، نظامی، حقوق بشری و امثال آن علیه جمهوری اسلامی ایران) به یکباره رفع شود. - پذیرش تدریجی بازگشت به برجام غیر قابل قبول است. -راستیآزمایی رفع کل تحریمها بر اساس قانون اقدام راهبردی انجام شود. -هر نوع توافق احتمالی جدید در مذاکرات اخیر وین بر اساس اصل 77 قانون اساسی باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.»
در پایان این نامه همچنین تاکید شده است: «بدون شک در صورت هرگونه اغماض درخصوص موارد فوق و استنکاف از اجرای قانون راهبردی لغو تحریمها، مجلس شورای اسلامی موظف است، باستناد ماده 234 آییننامه داخلی پس از بررسیهای لازم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و یا کمیسیون اصل نود، مسئولان مستنکف را به قوه قضائیه ارجاع دهد تا بدون تشریفات رسیدگی با قید فوریت رسیدگی انجام شود.»