kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۶۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۷
پایان ماراتن کسب سهمیه در کشتی فرنگی

تیم بنا برای المپیک توکیو کامل نشد / سوریان: می‌دانستیم شرایط در بلغارستان سخت است

نایب‌رئیس ‌فدراسیون کشتی گفت: زمانی که سهمیه وزن ۸۷ کیلوی المپیک در مسابقات گزینشی آسیایی از دست رفت، همه می‌دانستند کار در صوفیه خیلی سخت‌تر خواهد بود.


سرویس ورزشی-

پس از کسب 6 سهمیه ممکن در کشتی آزاد، علاقه مندان به کشتی چشم به صوفیه بلغارستان داشتند تا در آنجا نیز تنها سهمیه باقیمانده در کشتی فرنگی به‌دست آید تا کاروان کشتی ایران با ترکیب کامل راهی المپیک شوند اما این چنین نشد. در جریان رقابت‌های انتخابی کشتی فرنگی وزن 87 کیلوگرم، ناصر علیزاده، تنها نماینده ایران در دور نخست با نتیجه 6 بر صفر رامون بتچارت از سوئیس را مغلوب کرد. وی در دور بعد مقابل ماتسو سومی از ژاپن با نتیجه 1 بر 1 به پیروزی دست یافت.
علیزاده در مبارزه بعد و در مرحله یک چهارم نهایی در یک کشتی پایاپای با نتیجه یک بر یک مغلوب زورابی داتوناشویلی دارنده مدال طلای اروپا از صربستان شد و شانس کسب سهمیه المپیک را از دست داد. بدین ترتیب و با توجه به اینکه این آخرین مرحله مسابقات گزینشی المپیک در رشته کشتی بود، کشتی فرنگی ایران نتوانست سهمیه خود را تکمیل کند. پیش از این هم حسین نوری در مسابقات گزینشی قاره آسیا با شکست عجیب برابر حریف چینی شانس کسب سهمیه را از دست داده بود.
پایان ماراتن کسب سهمیه المپیک
با برگزاری رقابت‌های جهانی کشتی فرنگی گزینشی المپیک در بلغارستان به عنوان آخرین فرصت برای کسب سهمیه المپیک توکیو، اسامی ۱۶ کشور صاحب سهمیه در ۶ وزن المپیکی کشتی فرنگی مشخص شد.بر اساس قانون اتحادیه جهانی کشتی در هر وزن رقابت‌های کشتی آزاد و فرنگی المپیک توکیو، ۱۶ کشتی‌گیر به روی تشک می‌روند.
در پایان ماراتن کسب سهمیه المپیک در کشتی فرنگی، کوبا به عنوان تنها کشور جهان با ۶ سهمیه کامل عازم توکیو خواهد شد و ایران و روسیه نیز بر خلاف کشتی آزاد که موفق به کسب ۶ سهمیه کامل شدند، در کشتی فرنگی هر کدام با کسب ۵ سهمیه در المپیک توکیو به میدان می‌روند.آمریکا موفق به کسب ۴ سهمیه در کشتی فرنگی شد تا همانند کشتی آزاد که ۵ سهمیه گرفت، با ترکیب ناقص به المپیک برود.
از مجموع ۱۶ کشور صاحب سهمیه در هر وزن کشتی فرنگی، ۶ کشتی‌گیر در رقابت‌های جهانی قزاقستان ۲۰۱۹ (نفرات اول، دوم، سوم مشترک و پنجم مشترک)، ۲ فینالیست رقابت‌های گزینشی قاره آمریکا، ۲ فینالیست رقابت‌های گزینشی اروپا، ۲ فینالیست رقابت‌های گزینشی آفریقا و اقیانوسیه، ۲ فینالیست رقابت‌های گزینشی آسیا و ۲ فینالیست رقابت‌های جهانی گزینشی، موفق به کسب سهمیه المپیک توکیو به نام کشورشان شدند.
سوریان: می‌دانستیم کار در صوفیه سخت‌تر است
حمید سوریان نایب‌رئیس‌فدراسیون کشتی در مورد اینکه سهمیه وزن 87 کیلوگرم کشتی فرنگی برای ایران از دست رفت و این تیم با ترکیب ناقص در المپیک توکیو 2020 شرکت خواهد کرد، اظهار داشت: دوست داشتیم که این سهمیه را بگیریم و همه نیز برای تحقق آن تلاش کردند، اما متاسفانه این سهمیه از دست رفت.
وی در گفت‌و‌گو با تسنیم تصریح کرد: هر کسی که سرمربی باشد، طبیعتا دوست دارد ماحصل کارش را ببیند و اگر چیزی که برای آن تلاش شده، به دست نیاید، اسباب ناراحتی است. احساس می‌کنم ناصر علیزاده از همه ظرفیت و پتانسیل خود در این رقابت‌ها استفاده نکرد و می‌توانست از این بهتر کشتی بگیرد اما در آینده از او حرف‌های زیادی خواهیم شنید. سهمیه از دست رفت اما امیدوارم ناصر علیزاده آینده خوبی داشته باشد.
دارنده 7 مدال طلای کشتی جهان و المپیک با تاکید بر اینکه کیفیت تیم ملی فرنگی ایران در المپیک قطعا در اولویت با کمیت است، خاطرنشان کرد: همه تلاش کردند این مهم اتفاق بیفتد ولی وقتی ما در آسیایی آلماتی سهمیه را از دست دادیم، می‌دانستیم کار در صوفیه و گزینشی جهانی خیلی سخت‌تر است. حالا باید با 5 فرنگی‌کار به المپیک برویم و امیدوارم این بچه‌ها موفق عمل کنند. قطعا کیفیت خیلی مهم‌تر از کمیت است.
خود علیزاده مقصر این ناکامی است
عادل بالی تبار مربی ناصر علیزاده نیز درباره عملکرد این کشتی‌گیر در بلغارستان عنوان داشت: به اعتقاد من ناصر علیزاده خودش کم کاری کرد و شکست خورد. داور ۲ مرتبه به حریفش اخطار داد و او در خاک علیزاده نشست اما واقعا نمی‌دانم او چرا قدر این ۲ فرصت را ندانست و حریفش را بارانداز نکرد. مبارزه را دیدم و به نظر من کشتی‌گیر صرب حریفی نبود که فن نخورد. علیزاده به همه فن می‌زد اما نمی‌دانم چرا به این شکل کشتی گرفت.
وی درباره احتیاط زیاد علیزاده در این مبارزه و نزدیک نشدن به حریفش بر خلاف مبارزه‌هایش در قهرمانی آسیا، گفت: فکر می‌کنم از آنجا که حریفش خوب کول‌انداز می‌زد، می‌ترسید به او نزدیک شود تا مبادا فن بخورد. به نظر من او به همین دلیل با حریف قاطی نشد. من هنوز موفق نشده‌ام با او حرف بزنم و نمی‌دانم چرا آنقدر از حریفش فاصله می‌گرفت. او اصلا طوری کشتی گرفت که همه ما از این شکست به هم ریختیم.
بالی تبار در گفت‌و‌گوی خود با ایسنا و در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر اینکه حضور او در کنار علیزاده می‌توانست به عملکرد بهتر شاگردش در این مسابقات کمک کند، گفت: من که بزرگتر از محمد بنا نیستم. من اگر ۲ سال است مربیگری می‌کنم، بنا ۳۰ سال است مربیگری می‌کند و تجربه او خیلی بیشتر از امثال من است. به نظر من این مسائل ارتباطی به شکست علیزاده ندارد. او خودش مقصر این شکست است. شاهمرادف هم مربی باشد نمی‌تواند جای کشتی‌گیرش روی تشک برود و حریف را بارانداز کند!
دارنده مدال طلای کشتی فرنگی آسیا، خاطرنشان کرد: داور ۲ بار به حریفش اخطار داد و او باید از این فرصت استفاده می‌کرد و در خاک بارانداز می‌زد. قبل از مسابقات بارها با او و محد بنا در ارتباط بودم. او به لحاظ روحی و روانی شرایط خوبی داشت. اگر علیزاده مشکلی قبل از مسابقات داشت شاید حضور من در بلغارستان می‌توانست به او کمک کند اما واقعا با حضور بنا دیگر نیازی به من نبود. او دو کشتی را خوب برد اما نمی‌دانم چرا مقابل حریف صرب به این شکل کشتی گرفت.
وی اظهار کرد: اگر فردی غیر از بنا کنار بود شاید می‌توانستم بگویم حضور من به علیزاده کمک می‌کرد اما محمد بنا در ۳ دوره المپیک سرمربی تیم ملی بوده و می‌تواند مرده را زنده کند! وقتی خود سرمربی تیم ملی به همراه او عازم این مسابقات شده نشان دهنده توجه بنا به علیزاده بوده است. خدا برای ناصر علیزاده خواست و بنا هم به او اعتماد کرد. او قول داده بود سهمیه المپیک را بگیرد اما نمی‌دانم چرا قدر این فرصت را ندانست. از همه مردم عزیزمان عذرخواهی می‌کنم و امیدوارم ناصر در رقابت‌های بعدی جبران کند.
با بسته شدن پرونده سهمیه‌ها، آزاد و فرنگی کاران ایران باید از همین امروز آماده آوردگاه دشواری چون المپیک شوند و ان شا الله با کسب نتایج در خور، دل مردم را شاد کنند