kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۶۳۸۰
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۴

در دشوارترین شرایط(نگاه)



سید محمد امین‌آبادی
رژیم اشغالگر قدس این روزها شرایط حساسی را سپری می‌کند. در بعد داخلی این رژیم به شدت درگیر چالش تشکیل دولت است. سه هفته پیش بود که «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی با بیان اینکه هیچکدام از گزینه‌های پیشنهادی برای نخست‌وزیری از اکثریت لازم برخوردار نبودند، گفت «نتانیاهو را به‌دلیل داشتن رأی بیشتر مأمور تشکیل کابینه می‌کند». اما مهلت نتانیاهو نیز برای تشکیل دولت رو به اتمام است. «بنی گانتز» وزیر جنگ کنونی نیز با رد پیشنهاد جدید نتانیاهو برای ائتلاف مجدد و تشکیل کابینه چرخشی، تاکید کرده که «هدفش کنار زدن نتانیاهو از قدرت است». چند روز پیش نیز رسانه‌های صهیونیستی به نقل از رئیس این رژیم گزارش داده بودند که او تصمیم گرفته در صورت ناتوانی نتانیاهو در تشکیل کابینه، مأموریت این کار را به «یائیر لاپید» رئیس حزب «یش‌عتید» و رهبر احزاب اپوزیسیون در «کنست» بسپارد. رژیم صهیونیستی در دو سال گذشته چهار انتخابات متوالی بی‌نتیجه را در میانه بحران سیاسی طولانی مدت برگزار کرده که چهارمین آن در پنجم فروردین‌ماه هم نتوانست مانع بن‌بست سیاسی کنونی این رژیم شود.
 همزمان با چالش سیاسی رژیم صهیونیستی گرفتار چالش‌های امنیتی گسترده‌ای نیز هست. چهارشنبه( اول اردیبهشت‌ماه 1400) بود که رسانه‌های رژیم صهیونیستی خبر از یک انفجار بزرگ در مرکز فلسطین اشغالی دادند. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در خبری افشا کرد که این انفجار در کارخانه نظامی مهم به نام «تومِر» وابسته به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واقع در شهر «الرمله» در منطقه کلانشهری «گوش‌دان» رخ داده است. به گفته رسانه‌های صهیونیستی انفجار به‌دلیل بروز خطا در هنگام آزمایش بوده است!! «ادی کوهن» روزنامه‌نگار مشهور صهیونیست نیز در صفحه کاربری خود در توئیتر ویدئویی را از این انفجار منتشر کرد و نوشت: «انفجاری مبهم در شمال اسرائیل!». بر اساس اطلاعات تایید شده «تومِر» را می‌توان قلب صنایع دفاعی رژیم صهیونیستی به حساب آورد.
رژیم صهیونیستی هنوز از شوک انفجار اول خلاص نشده بود که بامداد روز بعد(پنج‌شنبه دوم اردیبهشت) منابع محلی در فلسطین اشغالی از به‌ صدا درآمدن آژیر‌های هشدار حمله موشکی در اطراف تأسیسات اتمی دیمونا خبر دادند. ارتش رژیم صهیونیستی، لحظاتی بعد،‌ ضمن تأیید اصل خبر، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «به‌دنبال گزارش فعال‌شدن هشدار، یک فروند موشک هوا به زمین از خاک سوریه به داخل اسرائیل شلیک شد که در منطقه نقب سقوط کرد». دراین بیانیه، به ناتوانی در رهگیری این موشک، صراحتاً اعتراف شده است. روایت شاهدان عینی اما کمی سانسورشدگی این خبر را جبران کرد. خبرگزاری شهاب به نقل از ساکنان حاشیه‌نشین در نزدیکی دیمونا نوشت: «خانه‌های ما به‌دلیل انفجاری که پس از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار رخ داد، لرزید». برخی شاهدان نیز گفتند «پس از به صدا درآمدن آژیرهای هشدار، صدای انفجار شدیدی در سراسر مناطق الخلیل، اورشلیم (قدس اشغالی) و رام‌الله شنیده شده است» و این در حالی بود که به نوشته صدای آمریکا «اسرائیل به‌تازگی سامانه‌های پدافند هوایی در اطراف راکتور اتمی دیمونا و بندر ایلات را به‌دلیل نگرانی از حملات موشکی یا پهپادی، تقویت کرده بود».
جمعه (10اردیبهشت) نیز رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند یکی از تأسیسات پالایشگاه نفت در بندر «حیفا» دچار آتش‌سوزی شده است؛ این رسانه‌ها خراب شدن یکی از لوله‌های این تأسیسات را عامل این آتش‌سوزی عنوان کردند!! روز یکشنبه (12 اردیبهشت) نیز خبر رسید که فرودگاه «بن گورین» در سرزمین‌های اشغالی طعمه حریق شده است.گرچه رژیم صهیونیستی دلیل این آتش‌سوزی و جزئیات آن را اعلام نکرد اما تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از گستردگی این آتش‌سوزی حکایت داشت. فرودگاه «بن‌گوریون»، بزرگ‌ترین فرودگاه بین‌المللی رژیم صهیونیستی است که در حومه شهر «لاد» و  ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی تل‌آویو قرار دارد و اسکادران ۲۷ نیروی هوایی ارتش صهیونیستی در این فرودگاه قرار دارد.
 دیروز نیز رسانه‌ها از موج جدید حملات سایبری به شرکت‌های صهیونیستی در فلسطین اشغالی خبر دادند. پایگاه صهیونیستی «جی‌ان‌اس» گزارش داده‌اند موج جدید حملات، چندین شرکت را هدف قرار داده‌اند. رسانه‌ها گزارش داده‌اند عامل این حملات گروهی جدید است که خودش را «نت‌ورم» معرفی می‌کند. این گروه با ارسال ضرب‌الاجلی به شرکت‌هایی که هدف حملات قرار گرفته‌اند خواستار پرداخت صدها هزار دلار برای جلوگیری از انتشار علنی اطلاعات شرکت‌ها شده‌اند. با وجود این، کارشناسان مسائل امنیت سایبری می‌گویند بعید است این حملات، رویدادهایی معمول برای باج‌خواهی باشند و هدف آنها تحقیر رژیم اسرائیل است.
رژیم صهیونیستی پیش از این به حمایت‌های آمریکا، تجهیزات نظامی پیشرفته و همچنین به پدافند هوایی به‌روز شده خود متکی بود و مدعی بود این مولفه‌ها می‌تواند دست برتر را برای سران این رژیم، در صحنه نبرد فراهم کند؛ اما رژیم صهیونیستی فراموش کرده است پیشرفت‌های بشری در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات شرایطی را برای بازیگران عرصه بین‌المللی اعم از دولت‌ها، گروه‌ها و حتی افراد فراهم کرده است که می‌توانند با کمترین امکانات تهدیدات بسیار نامتقارن و خطرناکی را برای دشمنان خود به وجود بیاورند. رژیم صهیونیستی دشمنان زیادی در داخل سرزمین‌های اشغالی در منطقه غرب آسیا و در بقیه نقاط جهان دارد و این‌ها با امکاناتی که دارند می‌توانند وضعیت بسیار خطرناک‌تری بیش از آنچه که این روزها در سرزمین‌های اشغالی شاهد آن هستیم ایجاد کنند. ضرب‌المثل معروفی است که می‌گوید کسی که خانه‌ای از شیشه دارد نباید به دیگران سنگ پرتاب کند و مصداق این ضرب‌المثل امروز رژیم صهیونیستی می‌باشد. تمامی شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه تنها و تنها با یک هدف انجام می‌شود و آن «تامین امنیت» است.اما سران این رژیم باید بپذیرند بعد از این کالای امنیت روزبه‌روز برای ساکنان سرزمین‌های اشغالی گران‌تر خواهد شد و شاید به همین دلیل است که «جای بیخور» تحلیلگر امنیتی و سیاسی صهیونیست، در پایگاه اطلاع‌رسانی خود می‌نویسد: «در کنار فلج شدن اوضاع سیاسی، اقتصادی و روابط خارجی شاهد گرایش اسرائیل به سوی یک بحران امنیتی هم هستیم... شرایط امنیتی ما از چند هفته پیش به سوی بحران‌های بیشتر پیش می‌رود، اسرائیل در دشوارترین شرایط خود قرار گرفته است، اما رهبران اسرائیل مشغول بازی خروس‌جنگی هستند».