گلایههای فعالان اقتصادی در 100 روز پایانی دولت(خبر ویژه)
روزنامه دولتی ایران، «چشم امید بخش خصوصی» را برای انتقادات و اعتراضهای مطرحشده فعالان بخش خصوصی در دیدار با رئیسجمهور انتخاب کرد.
روزنامه ایران تیتر اول خود را به عنوان «چشم امید بخش خصوصی به 100 روز پایانی دولت» اختصاص داد، بیآنکه توضیح دهد دولت در 2800 روز گذشته کدام کار را انجام نداده که قرار است در 100 روز پایانی انجام دهد؟
در عین حال میانتیترهای روزنامه ایران به نقل از فعالان اقتصادی هم در نوع خود جالب است و کاملا از «امید» آنها حکایت میکند!
- مخاطره در امنیت مواد غذایی
- دیوانسالاری دولت، کار دست بخش خصوصی داد
- قاچاق پوشاک هر روز بیشتر میشود
- چالشهای صندوق توسعه ملی
- فاصله دولتیها و خصوصیها بیشتر شده است
- از ظرفیت انبوهسازان استفاده نشد
- تشدید مهاجرت متخصصها
- اقتصاد سلامت، منفک از اقتصاد
- و...
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در دیدار روحانی گفت: درباره بورس آنچه مهم است، اعتبار نهاد دولت و بازسازی این اعتماد است. مردم باید به بورس به عنوان یک نهاد تامین مالی سالم نگاه کنند و جلو بروند.
او تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم بسیاری تحلیل میکنند که دولت از بورس به عنوان ابزاری برای جبران کسری بودجه خود استفاده کرده است. به عنوان بخش خصوصی پیشنهاد میکنیم دولت در فرصت باقیمانده با ارائه گزارشهای مستند، این شائبه را از بین ببرد. این گزارش باید برندگان و بازندگان را مشخص کند و میزان تامین مالی دولت را نیز دربر داشته باشد.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه دیوانسالاری دولت، عامل کلیدی در کاهش بازدهی تصمیمات و اقدامات دولتها است، گفت: کاهش دخالت دولت در امور اقتصادی و کم شدن تصدیگری دولت موضوعی است که بخش خصوصی همواره آن را مطالبه کرده است. از سویی دیوانسالاری دولت عامل کلیدی در کاهش بازدهی تصمیمات و اقدامات دولتها است.
او اظهار داشت: بدون اغراق، روزی نیست که در بخش خصوصی شاهد یک بخشنامه، دستورالعمل و رویه جدیدی از طرف دستگاههای زیرمجموعه دولت نباشیم. یکی از دلایل اصلی عدم امنیت سرمایهگذاری در بخش خصوصی، دخالت بیش از اندازه دولت در اقتصاد بهخصوص بخش خصوصی است و همین باعث فرار سرمایه از کشور میشود.
امین مقدم عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید پوشاک نیز در این نشست گفت: صنایع نساجی یکی از ارزآورترین و ارزانترین صنایع در اشتغالزایی است اما قاچاق و واردات بیرویه پوشاک هر روز بیشتر میشود.
واردات بیرویه از مناطق آزاد بیش از قاچاق، به صنعت تولید پوشاک لطمه میزند. در قاچاق، کالا بدون نام وارد میشود اما در مناطق آزاد پوشاک را به صورت فلهای و کیلویی وارد کشور میکنند.
ابوالحسن خلیلی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی درباره چالشها و فراز و فرودهای تامین کالاهای اساسی در دوران جنگ اقتصادی، گفت: اتفاق اول این بود که فاصله بخش دولت و بخش خصوصی در این سه سال بیشتر شد. ارز 4200 تومانی با همه مشکلاتی که در تامین برای دولت داشت و کارهایی که در اجرا برای بخش خصوصی به بار آورد، سبب پررنگتر شدن نقش شرکتهای دولتی و کمتر شدن نقش شرکتهای خصوصی شد.
خلیلی تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام تا قبل از ارز 4200 تومانی، کمتر از 2 درصد از تامین نهادههای کشور را برعهده داشت اما امروز این میزان به بالای 25 درصد رسیده است. شرکت بازرگانی دولتی امروز بیش از 50 درصد نیاز روغن خام کشور را باید تامین کند و بخش خصوصی که تا قبل از ارز 4200 تومانی، صد درصد عملیات را انجام میداد، امروز باید ببیند که شرکت بازرگانی دولتی آیا حواله صادر میکند یا خیر؟
اکبر میرشفیعی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی انبوهسازان نیز به روحانی گفت: امکان استفاده از ظرفیت انبوهسازان برای احیای بافتهای فرسوده و همچنین پیشبرد طرح اقدام ملی مسکن وجود داشت اما در عمل بهرهبرداری مفید از آنها صورت نگرفته است. در کشور حدود 20 شهر اقماری داریم که وظیفه آنها انبوهسازی است ولی در شهرهای جدید دولت به جای انبوهسازان حضور دارد، در حالی که خود انبوهسازها میتوانند ورود کنند و شروع به ساخت و ساز و شهرکسازی کنند.
حسین وطنپور، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای دانشبنیان هم گفته است: به نظر میآید سرمایهگذاری کلانی که به عنوان اقتصاد نوظهور شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها انجام شد، همچنان مانند صنایع قبل گرفتار بوروکراسی و گرفتار نوبتهاست. گویی دانشبنیان فقط یک اسم است که روی یک شرکت گذاشتهاند اعتماد آنچنانی به دانشبنیانها نمیشود؛ استارتاپها جوان هستند و سرمایه زیادی ندارند، اگر در گیرودار بوروکراسی بیفتند از بین میروند، بنابراین به حمایت فوقالعاده
نیاز دارند.