kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۶۰۹۸
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۴
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

80 درصد موارد شناسایی شده در پیک چهارم، ویروس انگلیسی هستند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه 80 درصد موارد شناسایی شده در پیک چهارم، ویروس انگلیسی هستند، گفت: برای مقابله با ویروس‌های جدید جهش یافته، باید توصیه‌های قبلی را با کیفیت، دقت و وسواس بیشتری انجام دهیم.




به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی درباره جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارداشت: در این جلسه که به ریاست رئیس‌جمهور و حضور همه اعضا برگزار شد، وضعیت شیوع بیماری در دنیا بررسی شد، همان‌طور که می‌دانید ویروس‌های جهش یافته همچون انگلیسی، هندی و آفریقای جنوبی در سراسر جهان در حال تاخت و تاز هستند.
رئیسی با بیان اینکه متاسفانه سیستم بهداشت و درمان هندوستان به دنبال شیوع این بیماری از پذیرش بیماران ناتوان است که امیدواریم سر و سامان بگیرند و بتوانند بیماران خود را کنترل کنند، افزود: گونه غالب ویروس در موج چهارم بیماری که در کشور ما آغاز شد، انگلیسی بود و تقریبا بالای 80 درصد ویروس‌های شناسایی شده در کشور ویروس‌های جهش یافته انگلیسی بود؛ ویروسی که سیستم سلامت انگلستان را به زانو درآورد و بعد از آن بسیاری از کشورهای اروپایی را درگیر کرد.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما هم ویروس انگلیسی با سرعت بالایی شیوع پیدا کرد، ادامه داد: ضمن تشکر و قدردانی از مردم عزیز کشور به ویژه اصناف، کسبه و بازاریان عزیز که بسیار بسیار ما را خوب همراهی کردند بازتاب و شواهد خوبی را در کشور شاهد هستیم.
 روند باثبات کرونا در ۲۵ استان کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه خوشبختانه وضعیت در ۲۵ استان کشور به ثبات رسیده است، گفت: گرچه هنوز میزان بیماری کم نیست اما روند افزایش یابنده متوقف شده که نشانه خوبی است؛ روند نزولی در ۱۵ استان آغاز شده و در حدود ۱۰ استان هم تقریباً به اوج بیماری رسیده ایم و انتظار داریم طی همین هفته و هفته آینده از میزان ورودی بیمارستان‌ها کاسته شود و روند نزولی را طی کنند.
رئیسی با بیان اینکه 6 استان هنوز روند نزولی بیماری را طی نکرده‌اند و نیاز است که مراقبت‌های بیشتری را انجام دهند، عنوان کرد: گرچه به اوج بیماری نزدیک شده‌اند ولی زمانی که به اوج و قله بیماری می‌رسیم تقریباً یک هفته بعد در صورت رعایت خوب پروتکل‌ها، سیر افزایش یابنده متوقف خواهد شد.
وی ادامه داد: تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان استان‌هایی هستند که به نظر می‌رسد طی روزهای آینده احتمالا به اوج بیماری می‌رسند و بعد از آن باید شاهد روند نزولی آنها باشیم.
 لزوم انجام توصیه‌های قبلی
 با کیفیت، دقت و وسواس بیشتر
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارداشت: استان‌های جنوبی کشور به ویژه بوشهر، هرمزگان و همچنین سیستان و بلوچستان و کرمان باید توجه داشته باشند باتوجه به در معرض خطر بودن در ارتباط با ویروس‌های جهش یافته همچون آفریقای جنوبی باید بیشتر مراعات و دقت کنند.
رئیسی با اشاره به اینکه در حال حاضر 198 شهر قرمز، 157 شهر نارنجی، 84 شهر زرد و 9 شهر آبی در کشور داریم، گفت: صرف نظر از اینکه ویروس جهش یافته‌ای وارد کشور شده و روزانه خبر جدیدی می‌رسد، سؤال این است که آیا باید برای در امان بودن از ویروس کار خاصی انجام دهیم؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که واقعا کار جدیدی لازم نیست انجام دهیم تنها باید توصیه‌های قبلی را با کیفیت، دقت و وسواس بیشتری انجام دهیم تا بتوانیم از انتشار و گسترش این ویروس‌ها در سطح استان و کشور جلوگیری کنیم.
 میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور 61 درصد است
وی با بیان اینکه راه مقابله با ویروس اجرای همان پروتکل‌های موجود است، افزود: متاسفانه هنوز آنچنانکه باید پروتکل‌ها به خوبی رعایت نمی‌شوند؛ در برخی استان‌ها عملکرد بسیار مناسب و برخی دیگر نامطلوب عمل می‌کنند؛ میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور هنوز 61 درصد است که این عدد بسیار پایینی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ارتباط با تشدید مراقبت‌های مرزی در کشور، گفت: خوشبختانه ناجا با ارتش و سپاه تفاهم نامه‌ای را در ارتباط با کنترل مرز و عدم عبور اتباع بیگانه به ویژه در مرز سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و جنوبی به امضا رسانده‌اند. در این مدت هم اقدامات بسیار خوبی انجام شده است؛ طی هفته گذشته حدود 5هزار و 700 اتباع بیگانه که به صورت غیرمجاز درحال ورود به کشور بودند به کشورشان بازگردانده شدند؛ 67درصد افرادی که به صورت غیرمجاز وارد کشور می‌شوند از مرزهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی هستند.
رئیسی عنوان کرد: پیگیری هم در رابطه با عدم صدور مجوز ورود خدمه کشتی و ملوانان بنادر از طریق فرماندهی دریابانی و اداره گذرنامه انجام شده است. بسیاری از خدمه‌های کشتی‌ها مربوط به هندوستان و سایر کشورها هستند که اگر مبتلا بوده و از کشتی پیاده شوند ممکن است آسیب زا باشند.
 37 درصد مردم هنوز ماسک استفاده نمی‌کنند
وی با اشاره به اینکه هفته گذشته در طرح تشدید بازرسی‌ها ۳۱۰ هزار بازدید انجام شده که منجر به پنج هزار و 200 پلمب اصناف متخلف شده است، گفت: در ارتباط با نظارت بر اماکنی که تهویه مناسب ندارند متاسفانه هنوز ۳۸ درصد مراکز مشکل دارند و ۳۷ درصد مردم هنوز ماسک استفاده نمی‌کنند، ۴۰ درصد در فاصله گذاری‌ها به ویژه در مترو و حمل‌ونقل عمومی مشکل داریم‌.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: میانگین رعایت پروتکل‌ها در مراکز ورزشی حدود ۵۰ درصد است که بسیار پایین است و باشگاه‌های ورزشی به دلیل تهویه نامناسب و فضای سربسته می‌توانند عامل انتقال بیماری باشند. در پایانه‌های مسافربری حدود 73 تا 74 درصد رعایت پروتکل‌ها را داریم و بدترین نقطه از نظر رعایت پروتکل‌ها سوپرمارکت‌ها، خواربار فروشی‌ها و نانوایی‌ها هستند که حتما نیاز است کنترل شوند تا با رعایت دستورالعمل‌ها بتوانیم وضعیت مناسب تری در کشور داشته باشیم.
 فاز یک واکسیناسیون
به اتمام رسیده است
رئیسی درباره واکسیناسیون کرونا در کشور هم گفت: فاز یک واکسیناسیون به اتمام رسیده است و فاز دو با افراد بالای ۸۰ سال آغاز شد که امیدوارم تا پایان این هفته این افراد واکسینه شوند و از هفته آینده ۷۵ تا ۸۰ ساله‌ها را واکسینه کنیم و پس از آن هم واکسیناسیون ۶۵ تا ۷۰ ساله‌ها آغاز خواهد شد.
وی افزود: در زمینه واکسن کرونا، سامانه‌ای طراحی و آماده شده است و به اطلاع مردم خواهد رسید. همچنان تاکید می‌کنم که برای واکسیناسیون به هیچ عنوان به مراجعه حضوری و حتی ثبت‌نام در سایت هم نیاز نیست و همکاران من با واجدین شرایط تماس گرفته و یا پیامک ارسال خواهند کرد.