kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۶۰۳۳
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۳

کوتاه از انتخابات



افزایش صندوق‌های اخذ رأی
در انتخابات ریاست‌جمهوری

جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس‌ستاد انتخابات کشور در نشست مشترک ستاد انتخابات کشور با اصحاب رسانه که به میزبانی کمیته اطلاع‌رسانی ستاد انتخابات در محل وزارت کشور برگزار شد با‌اشاره به اینکه طبق تقویم انتخاباتی، زمان ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۱ اردیبهشت تا ۲۵ همین ماه است؛ گفت: بعد از مرحله ثبت‌نام، مرحله رسیدگی به فرایند صلاحیت داوطلبان را داریم که بایستی شورای نگهبان در بازه زمانی ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت ماه، صلاحیت هر کدام از نامزدهای ریاست‌جمهوری را مورد بررسی نهایی قرار دهد.
وی دراین خصوص گفت: یک دوره ۵ روزه تمدید به رسیدگی صلاحیت داوطلبان هم برای بررسی‌های بیش‌تر و رسیدگی به اعتراضات در تقویم انتخابات پیش‌بینی شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه باید طبق تقویم انتخابات، شورای نگهبان در ۶ خرداد ماه نتیجه نهایی تأیید صلاحیت‌ها را به وزارت کشور اعلام کند؛ گفت: از ۷ خرداد ماه به مدت بیست روز فرصت تبلیغات برای نامزدهای نهایی وجود دارد که باید طی این مدت برنامه‌ها و دیدگاه هایشان را با مردم در میان بگذارند.
تبلیغات در بستر فضای مجازی صورت می‌گیرد
عرف با تشریح این امر که تبلیغات در این دور از انتخابات عمدتاً در بستر فضای مجازی صورت می‌گیرد؛ اظهار داشت: شرایط کرونایی کشور امکان برگزاری تجمعات و میتینگ‌های انتخاباتی را غیرممکن ساخته و برای همین کاندیداها طی فرصت‌هایی که در رسانه‌ها خواهند داشت، برنامه‌های راهبردی خود را معرفی خواهند کرد.
عرف به موضوع افزایش صندوق‌های رأی در این دور از انتخابات‌اشاره کرد و گفت: حدود ۷ الی ۸ هزار افزایش صندوق رأی در ۲۸ خرداد ماه برای کاهش تجمع حوزه‌های شلوغ پیش‌بینی کردیم.
متکی مطرح کرد؛ اجماع کامل
 بر حمایت از نامزدی رئیسی

منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما درباره آخرین رایزنی‌ها برای معرفی داوطلبان ریاست‌جمهوری گفت: البته ایشان تا به حال، نفیا یا اثباتا، هیچ اظهارنظری در این باره نکرده که این شاید به علت جایگاه و ماموریت‌های او یا هر علت دیگر است، اما هیچ مطلبی از وی، دال بر اینکه خواهد آمد یا نخواهد آمد، نداریم.
وی افزود: با این حال، اوضاع را که در فضای اجتماعی رصد می‌کنیم، تقریبا با این واقعیت مواجه می‌شویم که مردم تشنه عدالت، طالب مبارزه با فساد و خواهان داشتن دولت پاکدست، کارآمد و با کفایت، هرچه جلوتر می‌روند به گزینه آقای رئیسی می‌رسند.
متکی گفت: مردم، ویژگی‌های لازم برای تحقق مطالبات شان را در مشی شخصی، مبانی فکری، اعتقاد به عدالت خواهی، عزم مبارزه با فساد، باور به درون نگری و کفایت مدیریتی آقای رئیسی مشاهده می‌کنند.
سخنگوی شورای وحدت افزود: شاید در خبر‌ها رصد کرده باشید که انجمن‌ها، تشکل‌ها و قشر‌های مختلف مردم در فرصت‌های مختلف در قالب نامه، طومار و مانند آن، برای کاندیداتوری آقای رئیسی، درخواست می‌کنند.
وی همچنین گفت: با این حال؛ نکته دیگر این است که اگر آقای رئیسی با هر احتمال بسیار ضعیف داوطلب نشود،‌گریزی نداریم جز اینکه مجموعه داوطلبان شاخص باقی مانده را بررسی کنیم تا به گزینه‌های بعدی برسیم.
متکی افزود: البته شواهدی نداریم که آقای رئیسی داوطلب نشود، اما اگر به هر علت نیاید، باید سراغ گزینه دیگر رویم که در شرایط کنونی رسیدن به گزینه بعدی، کار دشواری است، اما غیرممکن نیست.
وی تاکید کرد: ضروری است که نیرو‌های ارزشی و انقلابی با هم افزایی تدابیرشان به داوطلب قابل وثوق شان برسند، چون طبق تجربه با دو الگوی انتخاباتی مواجه اند؛ الگوی سال‌های ۹۲ و ۹۶.
متکی هشدار داد: اگر الگوی سال ۹۲ را اعمال کنیم، شکست مان قطعی است، اما با اجرای الگوی ۹۶؛ همگان برای رسیدن به وحدت حول نامزدی واحد، کنار هم قرار می‌گیرند و به نتیجه مطلوب می‌رسیم.
دعوت اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشگاه آزاد
از رئیسی

اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کشور طی نامه‌ای از آیت‌الله رئیسی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری دعوت کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: اتحادیه تشکل‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به نمایندگی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و بدنه دانشجویی این مجموعه علمی، باتوجه به حسن سابقه و عملکرد مدیریتی حضرتعالی به ویژه در چند سال گذشته‌ دستگاه قضا که تبعا فارغ از اصلاح و توسعه رویه‌های قانونی و قضایی، منجر به رشد محبوبیت در میان اقشار و طبقات مختلف اجتماعی و اثبات مرد میدان و اهل عمل بودن شما شده است، از جنابعالی دعوت می‌کند که به منظور کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری اسلامی ایران در سال 1400 که مشخصاً سال سرنوشت ساز و نقطه عطف تحول ایران خواهد بود پای در عرصه گذاشته و مصداق جاءالحق را جامه عمل بپوشانید.
محسن رضایی رسما اعلام کاندیداتوری کرد
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با جمعی از فعالان فضای مجازی گفت: من نه برای کسب رای بلکه بر اساس وظیفه و انتظاری که مردم از سرباز خود دارند، به صحنه انتخابات ورود می‌کنم.
رضایی تصریح کرد: من به صحنه آمده ام تا گفتمان شبکه نفوذ را خنثی کنم. جلوی سراب دروغین دیپلماسی در برابر میدان بایستم و با آنانی که رویه دروغ پردازی و اغواگری را به‌اشکال مختلف تکرار می‌کنند و با دوگانه سازی کنسرت و آزادی‌های اجتماعی در مقابل دیوار و سلب آزادی‌های مردم و سراب آرامش آسایش دیپلماسی ذلت و تسلیم در مقابل مقاومت و میدان به تحریف افکارعمومی می‌پردازند مبارزه کنم.
وی همچنین در این دیدار تاکید کرد: کشور امروز درگیر یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی است و زمانی که شبکه نفوذ ، ساختار دولت را به فساد و جاسوسی و مزدوری و‌اشرافیگری آلوده کرده است، وظیفه من به عنوان یک سرباز حضور در میدان و بسیج نیروهای وطن دوست و جوان‌های انقلابی است.
رضایی از جوانان غیرتمند ایرانی که به ایران اسلامی عشق می‌ورزند و ریشه در خاک و خون این کشور دارند و مردمانی که سال‌ها پای فرهنگ و اعتقاد و وطن خود ایستاده‌اند خواست تا باردیگر به صحنه تصمیم گیری بیایند و خود را آماده شکل گیری یک نهضت ملی به نام نهضت مردمی یاران انقلاب اسلامی‌کنند.
دولت نهضت ملی
 برای آبادانی و مبارزه با فساد

وی تصریح کرد: همانطور که وعده دادیم و ظرف سه ماه و کمتر از سه ماه پرونده و طومار داعشی‌ها را جمع کردیم ، اعلام می‌کنم که به لطف خدا و کمک مردم و نیروهای جوان و مستعد کشور ، دولت آینده ، دولت نهضت ملی برای آبادانی ایران و مبارزه با فساد و شبکه نفوذ است.
سعید محمد و قاضی زاده هاشمی از رویش‌های انقلاب هستند
محسن رضایی در توئیتی نوشت: «از ورود پرقدرت نسل سوم و چهارم انقلاب به سیاست استقبال می‌کنم. دکتر سعید محمد و دکتر امیرحسین قاضی زاده هاشمی، از رویش‌های انقلاب هستند.»
مرعشی: نامزدهای کارگزاران روز شنبه
 به جبهه اصلاحات معرفی می‌شود

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران در گفت‌وگویی از اعلام گزینه‌های حزب کارگزاران به جبهه اصلاحات در روز شنبه خبر داد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا به سراغ کاندیداهای پنهان برای انتخابات ریاست‌جمهوری رفتید و از ابتدا یک گزینه را برای انتخابات معرفی نکردید؟ گفت: من نگفتم کاندیداهای پنهان، بلکه گفتم نامزدی که هنوز نامش را اعلام نکردیم و این به معنای کاندیداهای پنهان نیست.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی درباره ویژگی‌های کاندیداهای پنهان بیان کرد: کاندیداهای پنهان سه خصوصیت دارند؛ یکی اینکه بتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، دوم اینکه بتواند مردم را تحت تاثیر قرار دهند و به پای صندوق‌های رای بکشانند و سوم اینکه کشور را به شایستگی اداره کنند.
موسوی: کاندیداها تیم و عناصر کلیدی دولت خود را
معرفی کنند

«سید نظام‌الدین موسوی» نماینده مردم تهران در مجلس در برنامه «بدون توقف» با‌اشاره به اینکه باید با آسیب‌شناسی دوره‌های قبل به انتخابات ورود پیدا کنیم، یادآور شد: کاندیداها در زمان انتخابات باید تیم و عناصر کلیدی دولت خود را به مردم معرفی کنند.
وی گفت: وقتی تیم مشخص باشد، قدرت انتخاب مردم بالاتر می‌رود، حداقل عناصر کلیدی دولت باید مشخص باشند، مثلا تیم اقتصادی یا سیاست خارجی باید درخصوص برنامه‌های خود توضیح دهند
تایید صلاحیت 86 درصد از
 داوطلبین انتخابات شورای شهر تهران

هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ۸۶ درصد از داوطلبین حضور در انتخابات تایید صلاحیت شده‌اند.
در این پیام آمده است: در راستای انجام وظایف قانونی هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران، پس از بررسی سوابق، اسناد و مدارک ۲۴۲۷ نفر از داوطلبان تایید صلاحیت شده در هیئت اجرائی شهرستان تهران، هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران تعداد ۹۷ نفر (حدود 4‌٪) بدلیل نقص مدارک ثبت‌نامی و تعداد ۲۳۲ نفر (حدود 1۰‌٪) بدلیل عدم استعفاء داوطلبین مسئول در سمت‌های مقرر در قانون و سایر موارد رد صلاحیت شده‌اند و تعداد ۲۰۹۸ نفر(حدود 8۶‌٪) از داوطلبان واجد الشرایط تایید صلاحیت شده‌اند.