kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۷۵
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱
یک کارشناس:

دولت در یک سال گذشته حرکت موثری برای رونق بازار کار نکرده است

یک کارشناس بازار کار گفت: برطرف کردن فقر با توزیع کالا و انجام اقدامات مقطعی، قابل برطرف کردن نیست.


حمید حاج‌اسماعیلی در گفت‌وگو با مهر درباره اظهارات مقامات دولت تدبیر و امید درباره بیکاری و تاکید بر لزوم انجام اقدامات فوری برای حل مسئله بیکاری کارجویان جوان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و همچنین طرح تلاش برای مبارزه با فقر گفت: واقعیت این است که برطرف کردن فقر با توزیع کالا و انجام اقدامات مقطعی، قابل برطرف کردن نیست.
این کارشناس بازار کار اظهار داشت: دولت باید با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور، تحرک جدی را در بازار کار ایجاد کند. در حال حاضر، دولت مباحث فراوانی را درباره بیکاری مطرح می‌کند، اما در یک سال گذشته حرکات موثری به منظور رونق در بازار کار دیده نشده است.
حاج اسماعیلی ادامه داد: به نظر می‌رسد با وجود طرح مسئله بیکاری و بحران اشتغال در کشور از سوی دولتمردان، اما ابزارهای لازم برای مبارزه با فقر و کاهش بیکاری در اختیار دولت قرار ندارد.
وی افزود: دولت باید هرچه سریعتر برای بازار کار چاره‌اندیشی کند اما لازم است تا تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران واقع‌نگر باشند؛ بنابراین دولت باید فنی و تخصصی به مسئله بیکاری بپردازد.
این کارشناس بازار کار بیان داشت: البته بیکاری موضوعی نیست که در شرایط فعلی مختص به ایران باشد، چون سازمان جهانی کار نیز توجهات ویژه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان در سال 2014 میلادی داشته و بر این موضوع تاکید شده است.
به گفته حاج اسماعیلی، شرایط امروز کارجویان به نحوی است که بسیاری از جویندگان شغل به دنبال مشاغل خاصی هستند و از این‌رو انباشت تقاضا برای کار در برخی حرفه‌ها ایجاد شده و از آن‌سو برخی مشاغل نیز خالی از متقاضی می‌مانند.
وی در این‌باره که به گفته وزیر کار 2 میلیون شغل در ایران متقاضی ندارد و افراد تمایلی به حضور در آن حرفه‌ها مانند سنگ‌بری ندارند گفت: اینکه افراد تمایل به حضور در برخی مشاغل نداشته باشند را باید در عدم اجرای قوانین در این شغل‌ها، دستمزدهای ناچیز، عدم رعایت حقوق کار و مسائلی از این دست جست‌وجو کرد و همه مسائل مربوط به تغییر ذائقه کارجویان نسبت به بازار کار نیست.
این کارشناس بازار کار با بیان اینکه در دو دهه گذشته غفلتی از بازار کار صورت گرفته و گرایش شدیدی نسبت به مشاغل خدماتی ایجاد شده است، گفت: مشاغل خدماتی بیشتر به مصرف‌گرایی توجه دارند و رونق در این مشاغل به میزان درآمد افراد بستگی دارد.
حاج اسماعیلی بر لزوم تمرکز در مشاغل تولیدی، صنعت و رونق کشاورزی تاکید کرد و افزود: متاسفانه در بخش سرمایه‌گذاری به هیچ وجه سرمایه‌گذاری مناسبی صورت نگرفته و امروز می‌بینیم که نقش بخش کشاورزی در اشتغال‌زایی کاهش یافته است.
وی درباره نجات 240 هزار شغل در حال تعطیلی که از سوی وزیر کار مطرح شده است بیان داشت: قاعدتا این مشاغل در صنایع کوچک و بخش خصوصی و تعاونی نبوده و بیشتر می‌توان رد آنها را در بنگاه‌های بزرگ دولتی و شبه دولتی جست‌وجو کرد.