یک شاعر و پژوهشگر فرهنگی:
عدم پشتیبانی و مانعزدایی از تولید در فرهنگ موجب وابستگی فکری به دیگران خواهد شد(اخبار ادبی و هنری)
یک شاعر و پژوهشگر فرهنگ معتقد است که حمایت و مانعزدایی از تولید در عرصه فرهنگ مهمتر از سایر حوزههاست، چون عدم تولید فرهنگی در یک کشور به تدریج موجب وابستگی فرهنگی به دیگران خواهد شد.
حمید هنرجو، پژوهشگر فرهنگی و اجتماعی و مدرس دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار کیهان با اشاره به اهمیت نامگذاری سال 1400 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» گفت: بهنظر من حمایت و مانعزدایی از تولید در حوزه فرهنگ و هنر مهمتر از سایر حوزههاست. چون بر فرض اگر در تولید گندم یا نخود و... دچار رکود شویم، میتوان از خارج کشور وارد کرد، اما عدم تولید و تکیه بر واردات صرف در حوزه فرهنگی باعث وابستگی فرهنگی و فکری ما به دیگر کشورها، از جمله کشورهایی که از نظر فرهنگی با ما همجهت نیستند خواهد شد و حتی ممکن است در درازمدت زبان و ادبیات ما را دستخوش آسیب قرار دهد.
وی تصریح کرد: وقتی خوراک فرهنگی مناسبی نداشته باشیم، مصرفکننده صرف باقی خواهیم ماند. این کمبود، باعث خواهد شد تا کمکم فرهنگ خودمان از دست برود. چون هر کشوری در تولیدات فرهنگیاش، سلوک زیستی و هویت خودش را تبلیغ میکند. وقتی ما در حوزه فرهنگ فقط مصرفکننده باشیم، داشتههای خودمان رفته رفته محو خواهد شد. ما یک گذشته تاریخی و فرهنگ کهن درخشان داریم، اما نکته مهم این است که آنچه در حوزه فرهنگی داریم باید فرهنگسازی شود.
هنرجو در پایان تأکید کرد: دستگاهها و نهادهای مسئول در حوزه فرهنگ و هنر باید در مانعزدایی از صحنه فرهنگ و اندیشه و هنر به اهالی فرهنگ کمک کنند و به دغدغههای فکری و فرهنگی و صنفی آنها توجه شود. دولت و اختصاصا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون فرهنگی مجلس ازجمله مراکزی هستند که در مانعزدایی از حوزه فرهنگ و هنر باید خدمترسان و سهیم باشند.