kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۴۱۷
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵

شهید حجازی؛ سردار فرهنگی



  سردار شهید محمد حجازی، جانشین فرمانده سپاه قدس، علاوه ‌بر اینکه یک فرمانده نظامی قدرتمند بود، شخصیتی فرهنگی و فرهیخته هم داشت. هر چند که این سردار به دلیل برخورداری از فروتنی و تواضع ویژه، کمتر در محافل و رسانه‌ها حضور می‌یافت و ترجیح می‌داد که از شهرت دور باشد، اما هر بار که به مسائل فرهنگی پرداخته، نکاتی مهم و زیبا را بیان فرموده بود. صفحه فرهنگ مقاومت به زودی در قالب مصاحبه‌هایی ویژه و اختصاصی با برخی از یاران و همرزمان شهید سردار محمد حجازی به جنبه‌های فرهنگی و سلوک شخصیتی وی خواهد پرداخت. اما در این گزارش شتابزده به برخی از نکات مطرح شده از سوی آن شهید در ارتباط با مسائل فرهنگی می‌پردازیم:
تمدن سازی کتاب
شهید محمد حجازی در چهارمین همایش تجلیل از پاسداران اهل قلم که اردیبهشت سال 88 برگزار شد گفته بود: «کتاب ماندگارترین اثر است به همین دلیل جباران عالم با این عنصر سازنده همیشه مخالف بوده‌اند. هر تجاوزگری که به این سرزمین پا گذاشته همان‌قدر که در کشتن انسان‌ها تلاش کرده، بیش از آن در سوزاندن کتاب‌ها و ویران کردن کتابخانه‌ها کوشش نمود؛ چراکه کتاب هویت‌ساز و تمدن‌ساز است. خوشبختانه در سپاه پاسداران اهل قلم بسیارند که هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی از تراز بسیار بالایی برخوردار هستند و این یکی از افتخارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. نویسندگان باید با مخاطب‌شناسی دقیق‌تر، آثار ارزشمندتری را به جامعه ارائه دهند. پاسداران اهل قلم با انديشه‌ورزي و داشتن تجربه دوران قبل و بعد دفاع مقدس توانسته‌اند كتاب و آثار مكتوب درخشان و جذابي از خود به جاي بگذارند. »
خاطره یک مستندساز از سردار حجازی
محمدمهدی خالقی، مستندساز درباره دیدار با سردار حجازی در حاشیه گردهمایی گروهی از مستندسازان محور مقاومت نوشت:
«زمستان 1399 به دعوت سازمان اوج در جلسه‌ای شرکت داشتم. گردهمایی گروهی از مستندسازهای محور مقاومت بود که دومین جلسه‌اش برگزار می‌شد. حس من از جلسه نوعی دلجویی، خداقوت و شاید تصمیم بر هم‌افزایی بود. خبری از برنامه جلسه نداشتم. چند دقیقه‌ای از استقرار رفقا گذشته بود که سردار حجازی همراه با آقای احسان محمدحسنی وارد جلسه شدند. ایشان با همان لبخند همیشگی نشستند و گفتند آمده‌ام که امروز فقط بشنوم. فکر می‌کنم تقریباً همه رفقا صحبت کردند. بیشتر صحبت‌ها هم انتقادی و مطالبه‌گر بود و بخش زیادی قائل به نوع عملکرد و مراوده رسانه‌ای نیروی قدس بامستندسازها در طول جنگ سوریه و البته درد‌دل‌های دیگری که جای تفصیلش اینجا نیست.
ایشان خیلی خوب گوش می‌داد و بعضی صحبت‌ها و پیشنهادات را یادداشت می‌کرد. از جمله یکی از نکاتی که حقیر گفتم: «ما همانطور که باید از جهان اسلام برای مردم ایران محصول بیاوریم، می‌توانیم از ایران برای جهان اسلام محصول با کیفیت بین‌المللی تولید کنیم.» این بخش را یادداشت کردند و بعد در چند جمله کوتاهی که گفتند، به آن‌اشاره کردند. جلسه دلنشینی بود. همین که می‌دیدی یک مقام عالی‌رتبه نظامی نه تنها دغدغه که شناخت رسانه‌ای و هنری دارد، دلگرم‌کننده بود.جلسه به پایان رسید. ایشان در حال رفتن، از کنار صندلی من عبور می‌کردند. عرض کردم سردار اولویت شما برای ساخت مستند و حمایت از ساخت آثار بچه‌ها شامل چه موضوعاتی است؟ ایشان با همان لبخند دوست داشتنی گفتند: «فلسطین»... اولویت اول ما فلسطین است و ما در تولید آثار رسانه‌ای درباره فلسطین کوتاهی کرده‌ایم. این آخرین جمله‌ای بود که از ایشان شنیدم.»