کارشناس ارشد بازار سرمایه:
بی اعتمادی به سیاستهای دولت عامل وضع فعلی بورس است
کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: وجود بیشتر از ۳۰۰ سهم هنوز در صف قفل شده فروش، به هیچ وجه حمایت همهجانبه از بازار را نشان نمیدهد.
مجید عبدالحمیدی در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره وضعیت بورس تصریح کرد: وضعیت بازار سرمایه طی روزهای گذشته، کمی نسبت به روزهای قبل بهتر بوده و بالاخره شاهد افزایش تقاضا روی بعضی از سهامها بودیم. البته بیشتر از ۳۰۰ سهم هنوز در صف قفل شده فروش هستند که این موضوع، به هیچ وجه نشانی از حمایت همهجانبه از بازار ندارد.
وی افزود: هم اکنون با در نظر گرفتن سهام عدالتیها بیش از ۵۸ میلیون نفر در بازار سرمایه حضور دارند و از همین رو، حرکت این بازار برای دولتمردان و سیاستگذاران آینده کشور بسیار مهم است.
کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: عامل اصلی حال این روزهای بازار سرمایه، نبود نقدینگی و خروج پول به دلایل مختلف مثل شرایط عدم اطمینان و اعتماد به سیاستهای دولت اعم از سیاستهای داخلی و خارجی کشور است.
عبدالحمیدی با اشاره به انتشار خبر تزریق ۲۴ هزار میلیارد تومان از طریق اوراق اجاره سهام، اعلام کرد: ساز و کار این روند شباهت زیادی به اعتباردهی کارگزاریها به افراد حقیقی دارد؛ ولی اعتبار گرفتن برای حقوقیها دو مشکل بزرگ همیشه به دنبال داشته است، اول اینکه کارگزاریها توانایی تأمین اعتبار مورد نیاز حقوقیها را نداشتند و دوم اعتبار کوتاهمدت با توجه به دید بلندمدت اکثرحقوقیها، کارایی زیادی ندارد؛ اما با تصویب اینگونه طرحها تا حدودی مشکلات را به خصوص برای حقوقیهای بزرگ کمتر خواهد کرد.
عبدالحمیدی گفت: در روز سهشنبه هفته گذشته، ارزش صفهای خرید نسبت به روز قبل از آن، ۱۳۹ درصد افزایش یافت و در رقم ۱۹۴ میلیارد تومان ایستاد که خود نشان از تأثیر خبر خوب در بازار بود؛ اما این نکته که سهمهای زیادی حتی هنوز فرصت نقد شدن به سهامداران خودشان را هم ندادهاند، کار را برای آینده بازار پیچیده خواهد کرد.
گفتنی است، وابسته کردن بورس به اوراق دولتی با سود ثابت، تنها به نفع دولت است و بورس را به جایی شبیه بانک تبدیل میکند. حال آنکه، بورس؛ بازار است نه جایی برای سپردهگذاری.
همچنین نوید اختریزاد؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص دلایل ضرر و زیان سهامداران بورسی، تصریح کرد: یکی از اشتباهات فاحشی که سبب شد، سهامداران خرد، مخصوصاً افرادی که شش ماه دوم سال ۹۹ به بازار سرمایه آمدند متحمل زیان شوند، نداشتن دانش، آگاهی و آموزش کافی بود.
وی افزود: در حال حاضر بازار سرمایه برههای را میگذراند، که شاید هر یک دهه یکبار این اتفاق در بازار سرمایه بیفتد البته تا به حال ریزشی به این شدت و کاهش ارزش معاملات اتفاق نیفتاده بود.