گفتنی است ...
کرونا با سفرهای زیارتی منتقل میشود اما با سفرهای سیاحتی نه!
روز گذشته دبیر کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا خبر داد که «با موافقت فرمانده قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا محدودیت تردد مسافری از مرزهای مشترک با عراق تا ۳۱ فروردین ماه سال جاری تمدید شد».
حسین قاسمی مدیرکل امور مرزی وزارت کشور اظهار داشت: بر اساس این تصمیم و با هدف جلوگیری از پیامدهای منفی محدودیتها در اجرای طرحها و پروژههای عمرانی و سایر موارد مشابه، تردد مسافری صورت نخواهد گرفت.
قاسمی افزود: بر این اساس دارندگان پروانههای اقامت معتبر، روادیدهای تحصیلی، درمانی، سرمایهگذاری، بازرگانان و تجار، با حق کار و مهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت و گذرنامه میتوانند در صورت مراجعه از مرزها تردد نمایند.
دبیر کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا خاطرنشان کرد: مراتب به استانداران ذیربط و نیروی انتظامی جهت اجرا ابلاغ شده است.
گفتنی است، تاکید چندباره ستاد ملی مدیریت کرونا به محدودیت تردد مسافری از مرزهای مشترک با عراق در حالی است که این محدودیت از جمله محدودیتهایی است که با نظر ستاد ملی از سال گذشته تا به الان وجود داشته است، اما در مقابل تردد مسافری به کشورهایی چون ترکیه و امارات میسر بوده است.
بررسی تورهای گردشگری ایام عید نوروز گواه این مدعا است. پس از آغاز پیک چهارم کرونا در کشور که نمیتوان نقش تورهای خارجی در این موج را نادیده گرفت به ویژه اینکه کشور ترکیه به شدت درگیر موج کرونا است، وزیر بهداشت خواستار ممنوعیت انجام پرواز به ترکیه شد که با مخالفت رئیسستاد ملی کرونا مواجه شد. پس از آن عنوان شد که بساط تورهای گردشگری به ترکیه برچیده شده و تنها پروازهای ضروری انجام میشود اما بررسیها و شنیدهها حاکی از آن است که مسافران و گردشگران میتوانند بدون رزرو تور نیز به ترکیه سفر کنند.
برخورد دوگانه ستاد ملی کرونا با سفرهای سیاحتی و زیارتی از ابتدا تاکنون سبب شده تا موج واکنشها به اینگونه تصمیمها، افزایش پیدا کند تا جایی که برخی ستاد ملی کرونا را متهم به نادیده گرفتن نیازهای روانی و معنوی جامعه کردهاند. از سوی دیگر بسیاری میپرسند که حتی اگر بستن مرز با عراق و منع تردد مسافران لازم بوده است، چرا در رفتاری دوگانه این ممنوعیت برای ترکیه و امارات و... در نظر گرفته نشد؟!
این در حالی است که بر اساس شواهد موجود مردم از ابتدای شیوع کرونا در کشور بیشترین همکاری را برای برگزار نکردن یا برگزار کردن مراسمهای مذهبی همراه با پروتکلهای سختگیرانه داشتهاند، تا جایی که تصاویر برگزاری عاشورا و تاسوعای حسینی ماندگار شد.
ناگفته نماند پس از پایان تعطیلات نوروز و سفرها که منجر به آغاز پیک چهارم کرونا شد، موضع مسئولین ستاد ملی کرونا درباره تعطیلی مراسمهای مذهبی در ماه رمضان جزو اولین تصمیمها بود. این رفتارها البته صدای برخی از مدیران نظام سلامت را درآورده است تا جایی که کیانوش جهانپور مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت اخیرا در واکنش به اظهارات وزارت گردشگری که عنوان داشته بود قرمز شدن شهرها ربطی به سفرهای نوروزی ندارد، در صفحه مجازیاش نوشت: «فقط کربلا و عتبات موثر است ظاهرا و لاغیر!»