kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۴۲۰۴
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۸

کوتاه از انتخابات



چهار مولفه اساسی اساسی انتخابات؛ سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت
جمال عرف، رئیس ‌ستاد انتخابات کشور در همایش ویدئوکنفرانسی فرمانداران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد، با ‌اشاره به اینکه طبق تقویم، هفتاد روز زمان تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری باقی مانده است، گفت: باید محور برنامه و حرکت‌مان ارتقای روند مشارکت سیاسی و ترغیب بیشتر مردم به حضور در این عرصه مهم انتخاباتی باشد.
معاون سیاسی وزارت کشور با برشماری چهار مولفه اساسی اساسی انتخابات یعنی، سلامت، امنیت، مشارکت و رقابت، گفت: وزارت کشور به عنوان مسئول اجرای مستقیم انتخابات با اهتمامی جدی به دنبال برگزاری انتخاباتی باشکوه و در شأن مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران است. عرف تصریح کرد: برگزاری انتخابات با مشارکت حداکثری مردم همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و در این عرصه باید همه تلاش‌ها معطوف به افزایش مشارکت بیشتر سیاسی مردم و داوطلبین برای حضور در انتخابات باشد.
ثبت‌نام ۸۸ نفر برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان
سید اسماعیل موسوی سخنگو و دبیر ستاد انتخابات کشور، با ‌اشاره به پایان روند ثبت‌نام انتخابات مجلس خبرگان رهبری در نوزدهم فروردین ماه، گفت: در پایان فرصت هفت‌روزه ثبت‌نام انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، در مجموع از روز اول تا هفتم، برای چهار حوزه انتخابیه مشمول این انتخابات، ثبت‌نام ۸۸ نفر نهایی شد.

حدود ۸۰ هزار نفر برای انتخابات شوراهای روستاها ثبت‌نام کردند
موسوی همچنین روز پنج‌شنبه، گزارش تجمیعی از نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستا تا پایان روز چهارم ثبت‌نام را ارائه کرد و گفت: تا پایان روز چهارم ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستا، ثبت‌نام 79 هزار و 732 نفر قطعی شده است، که از این تعداد 74 هزار و 635 نفر مرد و 5097 نفر زن هستند‌.

رئیس ‌کمیسیون امور داخلی مطرح کرد آخرین وضعیت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری
محمدصالح جوکار رئیس‌ کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با ‌اشاره به آخرین وضعیت بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان گفت: پس از آنکه ایرادات وارده از سوی شورای نگهبان به این طرح در صحن علنی برطرف شد، بار دیگر این طرح برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارجاع شده است. به گزارش باشگاه خبرنگاران، جوکار ادامه داد: تاکنون شورای نگهبان اعلام نظری درباره اینکه ایراداتی در این طرح وجود داشته باشد به مجلس اعلام نکرده است.
نماینده یزد تصریح کرد: اگر شورای نگهبان ایرادی به این طرح وارد نکرده و برای اجرا ابلاغ شود، از آنجایی که ثبت‌نام کاندیداهای ریاست‌جمهوری اردیبهشت ماه است می‌توان این قانون را برای انتخابات پیش رو اجرایی کرد. رئیس‌ کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: اگر شورای نگهبان به این طرح ایراد وارد کند، به سرعت آنها را برطرف خواهیم کرد و بار دیگر با رفع ایرادات آن را به شورای نگهبان ارجاع خواهیم داد تا در صورت امکان به این انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو برسد.

چمران: رئیسی علاقه‌ای به صحبت کردن درباره کاندیداتوری ندارد
مهدی چمران، رئیس ‌سابق شورای شهر تهران و عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفت‌وگویی درباره امکان نامزدی ابراهیم رئیسی برای انتخابات ۲۸ خرداد ریاست‌جمهوری از سوی شورای ائتلاف، گفت: رئیسی پایه‌گذار شورای ائتلاف نیروهای انقلاب است و این شورا از او حمایت می‌کند.

شورای ائتلاف اصولگرایان از رئیسی حمایت می‌کند
وی در پاسخ به اینکه «در ارتباط با کاندیداهای ۱۴۰۰، آخرین رایزنی‌های شورای ائتلاف با کاندیداها از جمله آقای رئیسی به کجا رسیده است؟ اصولگرایان تا چه مدت زمانی قرار است منتظر اعلام نظر رئیسی در این باره بمانند؟» گفت: «فکر نمی‌کنم صحبتی جدی در این باره با آقای رئیسی صورت گرفته باشد چون به نظر می‌رسد ایشان در این زمینه، علاقه‌ای به صحبت کردن نداشته باشند خصوصا با توجه به حوادثی که رخ داد. بنده در این باره گفت‌و‌گوی جدی سراغ ندارم مگر اینکه به صورت خصوصی گفت‌و‌گویی صورت گرفته باشد بنابراین صحبتی رسمی درباره آقای رئیسی سراغ ندارم.»
چمران در ادامه در پاسخ به این سؤال «یعنی همچنان اصولگرایان برای اعلام نظر از سوی آقای رئیسی، منتظرند؟» گفت:«بله، منتظر می‌مانند».

امیدواریم «شورای وحدت ملی» اصولگرایان به نتیجه برسد
وی درباره ادغام شورای وحدت اصولگرایان و ائتلاف نیروهای انقلاب و تشکیل ائتلافی با عنوان «شورای وحدت ملی»، گفت: در این زمینه به نتیجه صددرصدی نرسیدیم و این نام در حد گمانه‌زنی است، ولی امیدواریم این موضوع به نتیجه برسد.

پیشنهاد معاون سازمان بورس به نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری
محمدحسن ابراهیمی سروعلیا، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در سخنانی گفت: نامزدهایی که قصد شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران را دارند باید بازار سرمایه را به واسطه تاثیر این بازار بر اقتصاد کشور در اولویت قرار دهند.
وی با‌ اشاره به اینکه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران از جمله مسایل مهمی است که در سال ۱۴۰۰ با آنها روبه‌رو هستیم و از چند ماه گذشته تاثیر خود را بر بازار سرمایه گذاشته است، گفت: رئیس‌جمهوری به عنوان رئیس ‌دولت به دلیل تصمیمات مختلفی که اتخاذ می‌کند می‌تواند بر روند بازار تاثیر بگذارد، شاید تا دوره قبل افرادی که می‌خواستند کاندید شوند توجه زیادی را به بازار نداشتند.
ابراهیمی اظهار داشت: اکنون به واسطه حضور چشمگیر مردم در بورس، شناخت آنها به این بازار و فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری هیچ کاندیدایی نمی‌تواند نسبت به بازار بی‌تفاوت باشد و به سادگی از آن عبور کند.

حضور عارف در انتخابات با «دولت زندگی»!
روز پنج‌شنبه، برخی منابع نزدیک به اصلاح‌طلبان از حضور محمدرضا عارف با دولت زندگی در انتخابات خبر دادند.
در حالی که گمانه‌زنی‌ها بر سر نامزدی شخصیت‌های اصلاح‌طلب اوج گرفته، روز پنج‌شنبه، برخی منابع نزدیک به اصلاح‌طلبان از حضور محمدرضا عارف با دولت زندگی در انتخابات خبر دادند.

عطریانفر: مشارکت در انتخابات بالای ۶۰ درصد خواهد بود
محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگویی گفت: «معتقدم که احتمالا میزان مشارکت و حجم حضور مردم برای انتخابات خردادماه امسال بالای ۶۰ درصد خواهد بود؛ نظر من مبنی بر مشارکت مردم کمی با دیدگاه سایر اصلاح‌طلبان متفاوت است؛ زیرا آنها معتقدند که آمار مشارکت پایین‌تر خواهد بود. این اختلاف‌نظر به این سبب است که انتخابات ریاست‌جمهوری و حجم مشارکت با انتخابات نمایندگان مجلس کاملا متفاوت است و داوطلبان در انتخابات مجلس حوزه‌های انتخابی متکثری دارند و انگیزه‌ها و تعلقات‌خاطر بیش از همه به صورت منطقه‌ای و بومی خواهد بود».

سیدحسن خمینی: واجب‌تر از نان‌شب انتخابات پرشور است
حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در دیدار با اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران که در حسینیه جماران برگزار شد، طی سخنانی گفت: امروز مشکل اصلی کشور در حوزه اقتصادی معضل فقر، گرانی و بیکاری است. البته شاخص‌های بیکاری تا حدّی بهتر شده است، ولی فقر، گرانی و تبعیض هنوز وجود دارد.
وی اظهار کرد: برای رفع بیکاری، فقر و حتی مسائل اجتماعی از نان شب واجب‌تر این است که ما به سمت یک انتخابات پر شور برویم. اینکه چه کسی انتخاب می‌شود، بُعد دوم قضیه است. اما معنا ندارد که به لوازم آن تن ندهیم و بعد هم بگوییم «می‌خواهیم؛ اما امکانش نیست.»

مطهری: ممکن است کناره‌گیری کنم
علی مطهری، نماینده رد صلاحیت شده انتخابات مجلس (اسفند ماه 98) که اخیرا برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 اعلام کاندیداتوری کرده در یک گفت‌وگوی اینستاگرامی با بیان اینکه «به نفع آقای لاریجانی انصراف نخواهم داد و به مسیر خودم ادامه می‌دهم» گفت: البته در روزهای پایانی شاید برای اینکه یک فرد تندرو رای نیاورد ممکن است که کناره‌گیری کنم.
وی در مورد شایعاتی مبنی بر احتمال کاندیداتوری ظریف در انتخابات 1400 هم گفت: آقای ظریف را بیشتر برای همان وزارت خارجه مناسب می‌دانم؛ حس می‌کنم آقای ظریف آن پوست‌کلفتی لازم را برای ریاست‌جمهوری ندارد.
نماینده جنجالی مجلس دهم همچنین درباره حواشی اظهاراتش در کلاب هاوس گفت: جای تاسف دارد که از یک نشست ۲ ساعت و ۴۵دقیقه‌ای فقط ۵دقیقه از یک بحث را منتشر می‌کنند.

مدعیان اصلاحات؛ درگیر اختلافات داخلی
حسین انصاری‌راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از نمایندگان مجلس ششم درباره عملکرد عارف در مجلس دهم گفت: عملکرد آقای عارف در مجلس دهم هم بسیار ضعیف بود و حتی یک حرف درست از او شنیده نشد. حتی من از همه اصلاح‌طلبان حاضر در مجلس دهم یک‌بار هم حرف درست نشنیدم. من به تمام لیست ۳۰نفره امید رأی دادم اما واقعیت این است که نتیجه مطلوب حاصل نشد.

تصمیم عارف به اتحاد اصلاح‌طلبان ضربه می‌زند
انصاری‌راد درباره ابعاد حضور عارف در انتخابات گفت: تصمیم آقای عارف مبنی بر اینکه فارغ از نظر اصلاح‌طلبان نامزد انتخابات شود و هیچ توجهی به نظر بزرگان اصلاحات نداشته باشند، به طور آشکار به اتحاد اصلاح‌طلبان ضربه می‌زند. در حقیقت آقای عارف زمینه اختلاف میان اصلاح‌طلبان را ایجاد کرده‌‎است و چنین عملکردی نه برای خود او و نه برای جبهه اصلاحات نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
او ادامه داد: البته این را هم بگویم که اگر اصلاح‌طلبان متحد شوند و نامزد معتبر و رأی‌آوری را معرفی کنند، جایی برای عارف نمی‌ماند و حرفی برای گفتن نخواهد داشت زیرا مردم اعتنایی به او نمی‌کنند.
فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اصلاح‌طلبان باید تکلیف خود را با مردم و انتخابات روشن کنند که چه می‌خواهند و چه نمی‌خواهند و اگر قرار است بازهم مدیریت کشور به همین شیوه هشت‌سال اخیر ادامه‌یابد، همان بهتر که در انتخابات شرکت نکنند.

جبهه اصلاحات در بلندمدت، تجزیه می‌شود
علیرضا علوی‌تبار رئیس‌کمیته برنامه‌ریزی و راهبردهای «جبهه اصلاحات ایران» در گفت‌وگویی در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس گفت: در جبهه اصلاحات ما وجوه مشترکی داریم و به لحاظ چهارچوب فکری این جبهه تحت تأثیر دو جریان اصلی است: جریان راست مدرن و جریان چپ مدرن. مثلاً چپ مدرن از رشد همراه با توزیع مجدد صحبت دفاع می‌کند. یا اگر از توسعه صحبت می‌کند استراتژی توسعه مشارکتی را انتخاب می‌کند. این دو جریان به تدریج خود را در معرض گفت‌وگوی با هم دیگر خود را قرار می‌دهند. هرچه جلوتر می‌رویم تمایزها مشخص‌تر می‌شود.
وی افزود: به نظرم جبهه اصلاحات به این زودی تجزیه نمی‌شود، اما به نظر می‌رسد در بلندمدت و به طور طبیعی در جبهه اصلاحات با چند معیار دسته‌بندی به وجود می‌آید: یکی سطح اصلاحاتی‌ که دنبال می‌‌کند و دیگری جهت‌گیری‌های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی. استراتژی و راهبرد در سیاست حاصل ترکیب تحلیل ما از وضع موجود است و آرمان‌هایی که دنبال می‌کنیم. اگر افراد در این دو اختلاف داشته باشند، در راهبرد هم اختلاف خواهند داشت. جبهه اصلاحات تا به حال توانسته این طیف گسترده را جمع کند و کمابیش تعارض‌ها را با تصویب راهبردها مدیریت کند.