kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۳
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۵

رئيس کميسيون کشاورزي مجلس: برنج هندي اگر آلوده نيست وزارت بهداشت صريح اعلام کند

رئيس کميسيون کشاورزي مجلس گفت: آب و خاک منطقه‌اي از هند که برنج وارداتي ايران در آن به عمل مي‌آيد، آلوده است و هر محصولي را آلوده مي‌کند، برنج هندي اگر آلوده نيست، وزارت بهداشت آن را صريح اعلام کند.
 رئيس کميسيون کشاورزي مجلس گفت: آب و خاک منطقه‌اي از هند که برنج وارداتي ايران در آن به عمل مي‌آيد، آلوده است و هر محصولي را آلوده مي‌کند، برنج هندي اگر آلوده نيست، وزارت بهداشت آن را صريح اعلام کند.
عباس رجايي در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس، در پاسخ به اينکه چرا به رغم گزارش آلودگي برنج‌هاي هندي هنوز وارد کشور مي‌شود، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک بايد پاسخگو باشند که چرا واردات چنين برنج‌هايي را ثبت سفارش مي‌کنند و اجازه ترخيص مي‌دهند.
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس افزود: آلوده بودن برنج‌هاي هندي در کميسيون بهداشت مجلس بررسي مي‌شود.
رجايي گفت: آلوده بودن برنجي که در مجلس هشتم بررسي شد، هنوز برطرف نشده چرا که آب و خاک مکان توليد اين برنج در کشور هند آلوده است و تا زماني که خاک و آب اين منطقه آلوده است، هر محصولي که در آن منطقه توليد شود، استاندارد لازم مصرف را نخواهد داشت.
رجايي گفت: اگر از گمرک سوال شود که چرا چنين برنج‌هايي وارد کشور مي‌شود، حتما پاسخ مي‌دهد، دانشکده‌هاي علوم پزشکي مرزها مجوز سلامتي آنها را داده‌اند. وي ادامه داد: اين در حالي است که درگذشته در بررسي آزمايشگاهي اين دانشکده‌ها، فلزات سنگين مانند آرسنيک و کادميم جزء برنامه‌هاي آزمايشي دانشکده علوم پزشکي و غذا و دارو نبود و حتي استانداردي هم در اين زمينه نداشتند.
رجايي گفت: با پيگيري که در مجلس هشتم انجام شد، موسسه استاندارد، حد مجازي را براي وجود اين نوع فلزات در برنج تبيين کردند و قرار شد، دانشکده علوم پزشکي مرزها اين فلزات را در محصول وارداتي کنترل کنند.
رئيس کميسيون کشاورزي مجلس تاکيد کرد: در صورتي که اين آلودگي در برنج‌هاي هندي وجود داشته باشد، تعلل دانشکده‌هاي علوم پزشکي و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.وي ادامه داد: اگرچه قرار است با کشور هند رابطه مناسبي داشته باشيم، اما به اين معني نيست که به هر قيمتي باشد و سلامت جامعه تهديد شود.
رجايي گفت: اگر آرسنيک، کادميم و سرب بيش از حد در مواد غذايي باشد، عوارض جانبي متعدد از جمله سرطان‌زايي دارد.
از رجايي سوال شد، آيا گزارشي مبني بر وجود آلوده بودن برنج‌هاي هندي را شما دريافت کرده‌ايد، گفت: کميسيون بهداشت مجلس گفته است بحث‌هايي مبني بر آلوده بودن برنج‌هاي هندي وجود دارد و هنوز قطعيت يا عدم قطعيت آن را اعلام نکرده‌اند.رئيس کميسيون کشاورزي مجلس تصريح کرد: اگر برنج‌هاي هندي آلوده نيستند، وزارت بهداشت بايد هرچه سريعتر عدم آلوده بودن اين برنج‌ها را اعلام کند.
بنابراين گزارش: مهرماه سال 88 موضوع آلوده بودن برنج‌هاي هندي رسانه‌اي شد و رئيس استاندارد تهران اعلام کرد: 13 نوع از برنج‌هاي وارداتي آلوده بوده و درصد آرسنيک موجود در آن بيش از حد استاندارد است.
همان زمان رئيس مرکز تحقيقات پيشرفته کشاورزي پنجاب هند هم اعتراف کرد، مناطق زيادي از منطقه پنجاب مرکز اصلي فلزات سنگيني مانند آرسنيک، کادميم و سرب بوده و اگر در اين مناطق کشت و زرع انجام شود، قطعات محصولات توليدي مانند برنج شامل اين نوع ترکيبات سمي و خطرناک خواهند بود. بي‌ال بهارواج در ادامه تاکيد کرد: کشاورزان پنجابي بايد سعي کنند، در مناطق آلوده اقدام به کاشت محصولاتي زراعي نکنند، در غير اين صورت آلودگي محصولات کاشته شده در اين مناطق اجتناب‌ناپذير خواهد بود.