کد خبر: ۲۱۱۶۱۹
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۹

برقی کردن راه‌آهن شمال به پیمانکاران داخلی سپرده می‌شود



مدیرکل راه‌آهن شمال گفت که با وجود کناره‌گیری شرکت روسی طرف قرارداد ، طرح برقی شدن مسیر ریلی راه آهن شمال احتمالا به پیمانکاران داخلی سپرده خواهد شد.
خدایار طالبی دیروز یکشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکت روسی طرف قرارداد با راه آهن جمهوری اسلامی به خاطر تحریم‌ها تاکنون از اجرای طرح سر باز زده است و چنانچه تمایل به برگشت نداشته باشد، اجرای طرح به پیمانکاران داخلی سپرده خواهد شد.
طرح برقی کردن مسیر راه آهن شمال تیر ماه سال ۹۷ به صورت رسمی شروع شد. اجرای این طرح از ایستگاه گرمسار در استان سمنان تا اینچه‌برون در استان گلستان به طول ۴۹۵ کیلومتر را شامل می‌شود که از این مسیر ۳۵۵ کیلومتر زیر پوشش شرکت راه آهن شمال قرار دارد.
۸۵ درصد از هزینه برقی سازی مسیر راه‌آهن گرمسار به اینچه ‌برون با پرداخت تسهیلات بانک روسی تامین می‌شود.
طبق ارزیابی‌های اولیه هزینه برقی کردن این مسیر حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو اعلام شد و طرف روسی هم متعهد شده بود تا طرح را در مدت ۴۰ ماه تکمیل کرده و تحویل دهد.
مدیرکل راه آهن شمال با اعلام اینکه طبق قرارداد پیمانکار روسی باید کارش را از سال ۹۹ برای اجرای میدانی طرح آغاز می‌کرد، گفت: در سال اول نصب دکل‌های برق و مرمت و توسعه شبکه ریلی از سوی مجری خارجی این طرح پیش‌بینی شده بود که هیچ یک از این برنامه‌های عملیاتی اجرایی نشده است.
کارشناسان معتقدند در صورت اجرای این طرح ظرفیت جا به جایی بار در راه آهن شمال تا سه برابر قابل افزایش است.
همچنین طرح برقی کردن راه آهن شمال میزان جا به جایی مسافر در این مسیر را هم ۲ برابر خواهد کرد و از حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کنونی به حدود سه میلیون نفر خواهد رساند.
کاهش مصرف سوخت فسیلی و آلایندگی‌های ناشی از آن هم از دیگر مزیت‌های برقی کردن مسیر راه آهن شمال است.