kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۲۱۴
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۴
وزارت جهادکشاورزی:

الگوی کشت به درستی در کشور اجرا نمی‌شود




مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی عدم اجرای صحیح الگوی کشت را عامل کمبود یا تولید بیش از حد برخی محصولات کشاورزی دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری درباره برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه محصولات سبزی و صیفی گفت: اجرای برنامه ابلاغی یکی از مهم‌ترین کار‌هایی است که باید توسط کشاورزان انجام شود و در این راستا جای خالی حلقه‌های واسط همچون تشکل‌های صنفی و انجمن‌های تخصصی کشت گیاهان که بتوانند برنامه‌ها را به سطوح پایین‌تر منتقل کنند، احساس می‌شود.
وی ادامه داد: برنامه کشت سبزی و صیفی از سوی معاونت امور زراعت با مشارکت استان‌ها و با توجه به ظرفیت آنها و همچنین برنامه صادرات تهیه و ابلاغ می‌شود. اقلیم کشور به ما این اجازه را می‌دهد که در هر چهار فصل سال به تفکیک محصولات مختلف پیاز، سیب‌زمینی، گوجه و خیار برنامه تولید برای همه استان‌های کشور داشته باشیم و به آنها ابلاغ کنیم. مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی افزود: با اینکه اکنون به زمان برداشت پیاز نرسیده‌ایم، اما نگران کاهش بیش از حد قیمت آن هستیم و از این رو تدابیری برای مساعدت کشاورزان اندیشیده‌ایم که یکی از آنها صادرات است. بیشتر پیاز کشور به عراق و پاکستان صادر می‌شود. از ۲۸ میلیون تن سبزی و صیفی تولیدی در کشور سه و نیم میلیون تن آن صادر می‌شود که نزدیک به یک و سه دهم میلیارد دلار ارزآوری دارد. اصغری در مورد اجرای الگوی کشت و ترویج به منظور تثبیت قیمت محصولات گفت: مشکل در اجرای الگوی کشت این است که اهرم و امکان دیکته کردن تدابیر خود را در عرصه‌های کشاورزی نداریم و نمی‌توانیم به کشاورز بگوییم که اگر ۱۰ هکتار زمین دارد، حق کشت بیش از سه هکتار پیاز را ندارد.  وی با‌ اشاره به اینکه برنامه کشت وزارت جهاد کشاورزی در مردادماه امسال به کشاورزان داده شده است، افزود: ما از مرداد ماه به کشاورزان گفتیم که سطح زیر کشت خود را کنترل کنند و مروجان هم در پهنه‌های کشاورزی در این زمینه اطلاع‌رسانی کردند، اما آنچه که در نهایت اتفاق افتاد افزایش دو و هفت دهم برابری کشت پیاز در جیرفت بود که نزدیک به ۶۰۰ هزار تن محصول اضافی از این ناحیه تولید خواهد شد. گفتنی است، شرط لازم برای صادرات، تامین کالا و ثبات بازار داخلی است که این دو امسال محقق نشد و دو وزارتخانه جهادکشاورزی و صمت در اجرای آن ناکام بودند.