آیین چهلمین روز درگذشت آیتالله مصباح یزدی در قم برگزار شد
آیین چهلمین روز درگذشت آیتالله محمد تقی مصباح یزدی رئیس فقید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) پنجشنبه شب با حضور شخصیتهای علمی و حوزوی، مسئولان و قشرهای مختلف مردم از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در شبستان امام(ره) حرم حضرت معصومه(س) در قم برگزار شد.
قم- خبرنگار کیهان:
در این آیین رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم طی سخنانی با اشاره به ابعاد شخصیتی آیتالله مصباح یزدی اظهار داشت: آن مرحوم در سه بعد مبارزه کرد که نخستین آن مبارزه با دستگاه جبار طاغوت بود.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری افزود: بعد از اینکه از محضر شخصیتهای بزرگی چون آیتالله بروجردی، حضرت امام(ره)، آیتالله بهجت و علامه طباطبایی کسب فیض کرده، به جایگاهی رسید و در سن ۲۷ سالگی به مرحله عالی اجتهاد دست یافت، امام و مکتب امام و راه و مسیر امام را نیز شناخت از این رو در دوران خفقان ستمشاهی یک تنه نشریه انتقام را منتشر میکرد.
حسینی بوشهری خطاب به کسانی که مبارزه آیتالله مصباح در قبل از انقلاب را انکار میکنند گفت: این افراد تاریخ نخواندهاند و از قبل از انقلاب بیاطلاع هستند. گاهی از اوقات در خصوص این شخصیت عظیمالقدر ما میگفتند ما از سابقه مبارزاتی آیتالله مصباح اطلاع نداریم.
امام جمعه موقت قم تصریح کرد: این شخصیت دوران مبارزات را کنار امام و همراه امام بوده تا منجر به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شد.
وی افزود: انقلاب که پیروز شد این شخصیت یک دفعه با افرادی که میخواهند انقلاب را تسخیر کنند و در دست بگیرند، مواجه شد و یک مبارزه ایدئولوژیک را در مقابل دیدگاههای مارکسیستی آغاز کرد و روزها و سالهای آغازین پیروزی انقلاب این شخصیت بزرگ در مقابل مارکسیستها مبارزه، و چهره اسلام ناب و زلال را برای مردم ایران و دنیا عرضه میکرد.
وی گفت: این چهره شجاع، این انسان زمانشناس، این مرد میدان از این شهر به آن شهر به صحنه آمد و گاهی فیضیه و گاهی نیز دانشگاه تهران پایگاه او بود و در همه صحنهها آمد و همه زخمزبانها را نیز به جان خرید.
وی افزود: آیتالله مصباح خیلی نامهربانیها را تحمل کرد خیلی حرفهای ناشنیدنی شنید ولی چون کوهی استوار در صحنه ماند.
رئیس جامعه مدرسین همچنین با اشاره به دغدغههای آیتالله مصباح در رابطه با حوزه علمیه خاطرنشان کرد: او معتقد بود حوزه علمیه قبل و بعد از انقلاب باید تفاوت داشته باشند رسالت حوزه امروز متفاوت از حوزه دیروز است از این رو این شخصیت علاوه بر فقه و اصول و تفسیر و فلسفه و حکمت و اخلاق می گفت شیمی و فیزیک و آشنایی با زبان خارجی نیز برای طلاب لازم است.
حسینی بوشهری گفت: آیتالله مصباح هم در مقام سخن گفتن سخنوری چیرهدست بود و هم در مقام قلم زدن قلمی شیوا داشت و امروز یک گنجینه گرانبها به عنوان آثار علمی از این شخصیت باقی مانده است که از فرزندان صالح این شخصیت بزرگ و موسسه آموزشی پژوهشی انتظار داریم این راه ادامه پیدا کند و آثار چاپ نشده آیتالله مصباح نیز چاپ شود.
حسینی بوشهری همچنین تاکید کرد: آیتالله مصباح ماندگار تاریخ ماست همانگونه که شهید مطهری ماندگار تاریخ ماست.
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی عضو فقید مجلس خبرگان رهبری و رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ۱۲ دی ماه سال جاری دارفانی را وداع گفت و پیکرش پس از تشییع باشکوه در تهران، مشهد و قم در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد.