فعال سیاسی عربستانی:
پایان جنگ یمن آغاز اضمحلال رژیم سعودی خواهد بود
معارض سرشناس عربستانی پیشبینی کرده با پایان جنگ یمن باید منتظر تغییرات زیادی در منطقه بود و این رخداد آغاز تضعیف جدی رژیم سعودی در منطقه خواهد بود.
دولت «جو بایدن» در آمریکا مدعی شده قصد دارد حمایت آمریکا از عملیات ائتلاف عربی به فرماندهی عربستان در یمن را متوقف و تصمیم دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا در تروریستی خواندن گروه انصارالله را لغو کند. انصارالله یمن هم گفته منتظر اقدامات عملی از سوی دولت آمریکا برای تحقق بخشیدن به این وعده است. با این حال کارشناسان سیاسی به تحلیل پیامدهای پایان جنگ سعودی و شکست عربستان در این جنگ پرداختهاند.
در این راستا، «حمزه الحسن» معارض عربستانی و عضو هیئت رهبری جنبش «خلاص» در صفحه توئیتر خود به تأثیرات پایان جنگ یمن بر منطقه و عربستان پرداخت. به گفته او با پایان جنگ یمن رخدادها به سرعت پیش خواهد آمد و اختلافات سیاسی خود را نشان خواهد داد و شرایط کلی یمن نیز تغییر خواهد کرد. حمزه الحسن نوشت: «تجاوز دولت سعودی به یمن همچون زلزلهای در منطقه بود و تغییرات زیادی را موجب شد و از این رو پایان این جنگ، تأثیرات بزرگتری در پی خواهد داشت و این تأثیر را در چندین موضوع خواهیم دید که اولین تأثیر آن ممکن است در تیره شدن روابط میان ریاض و ابوظبی خود را نشان دهد.»
طبق گزارش فارس، او همچنین پیشبینی کرد که با پایان جنگ یمن باید شاهد کاهش روابط عربستان و امارات با مصر بود و ممکن است قاهره بتواند خود را از سیطره ریاض نجات دهد که این مسئله موجب تضعیف سعودیها در منطقه میشود. این معارض عربستانی افزود: «شکست سعودی در یمن موجب نزدیکی بیشتر ریاض و تلآویو میشود و در حالی که موقعیت دو رژیم تضعیف شده، نقش ایران و ترکیه افزایش مییابد و بعید نیست که با این شکست، دولت سعودی از نقشآفرینی در منطقه بازمانده و درگیر مسائل داخلی خود شود.»
«حمزه الحسن» در ادامه از دولت منصورهادی با عنوان «دولت هتلها» یاد کرد، از این رو که منصورهادی و وزرای وی در طول سالهای گذشته در هتلهای ریاض مستقر هستند. به نوشته وی دولت مستعفی یمن هیچ کارایی برای ریاض جز بهانهای برای طولانی کردن جنگ ندارد و با پایان جنگ باید عمر این دولت را نیز تمام شده حساب کرد. او همچنین نوشت که پایان جنگ موجب نابودی حزب اخوانی «التجمع الیمنی للاصلاح» خواهد شد. چرا که هم شمال را از دست داده و هم جنوب در کنترل شبهنظامیان شورای انتقالی جنوب (همسو با امارات) قرار دارد. از این رو آینده سیاسی برای خود باقی نگذاشته است. او در انتها، پایان جنگ یمن را دارای تأثیرات مثبت برای مخالفان دولت سعودی دانست و نوشت که پایان جنگ، فرصت عمل بیشتری به مخالفان خواهد داد و از شدت اقدامات امنیتی خواهد کاست. به عقیده وی اقدامات سرکوبگرانه آلسعود در سالهای گذشته بیشتر به بهانه شرایط جنگی رخ میداد.
از سوی دیگر، فعالان شبکههای مجازی در عربستان از روز پنجشنبه خواستار سرنگونی رژیم سعودی شده و هشتگ معروف «الشعب یرید اسقاط النظام السعودی» را ترند کردند. کاربران با ذکر موارد نقض حقوق بشر و ظلم و فساد حاکمان سعودی، از مشکلات وخیم اقتصادی و افزایش سالیانه کسری بودجه و رکود و بیکاری انتقاد کردند. آنها همچنین در توئیتهای خود نوشتند که دولت سعودی با اقداماتش در داخل و خارج مرزها، موجب بدنامی عربستان در چشم مردم جهان شده است. یک کاربر با درج هشتگ «الشعب یرید اسقاط النظام السعودی» نوشته است: «تنها کشور در کره زمین که شهروندانش نمیتوانند زمینی را مالک شوند، تنها کشوری که شهروندان باید به حاکم اجاره بدهند تا در کنار او در داخل مرزها بتوانند زندگی کنند. تنها کشوری که فرد با بدهی خانهاش میمیرد و ورثهاش باید بدهی را بپردازد».