kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۰۷۱۸
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۴
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

کارنامه ضعیف دولت تقصیر باران و سیل است



سرویس سیاسی-
«محسن آرمین» از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و از متحصنین مجلس ششم روز گذشته در گفت‌و‌گو با روزنامه شرق به توجیه نارکارآمدی و بی‌کارنامه گی دولت روحانی پرداخته و در اظهاراتی متناقض گفته است: « مبالغه نخواهد بود اگر بگوییم هیچ دولتی به‌‌اندازه دولت روحانی آماج تبلیغات منفی و اقدامات تخریبی و کارشکنانه نبوده است. همچنین هیچ دولتی به بدشانسی دولت دوم روحانی نمی‌توانید پیدا کنید. این بد‌شانسی به بلاهای آسمانی پی‌درپی مثل سیل‌های عظیم جنوب و شمال کشور و زلزله‌های ویرانگر غرب کشور محدود نمی‌شود؛ پیروزی یک رئیس‌جمهور افراطی و نامتعادل در آمریکا و به‌قدرت‌رسیدن افراطیون ایران‌ستیز در این کشور و در نتیجه اعمال سهمگین‌ترین تحریم‌ها در تاریخ جهان علیه ایران نیز از مهم‌ترین بدشانسی‌های دولت دوم روحانی بود. بدشانسی‌های دولت کم بود، ویروس کرونا هم به آن افزوده شد.»
 گفتنی است افراطیون اصلاح‌طلب در سال 96 مدعی بودند که اگر رقبای روحانی پیروز شوند، دلار 5 هزارتومان خواهد شد. همان طیف اکنون بجای ارائه گزارش عملکرد خود، یا قصور و تقصیرهای خود را به گردن بدشانسی و سیل و زلزله می‌اندازند و یا همچنان مردم را از قالیباف و جلیلی و...می ترسانند.
کدام حق تحفظ؟ بیانیه‌های FATF را نخوانده‌اید؟
روزنامه دولتی ایران دیروز اظهارات جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری درباره FATF را منتشر کرد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به عودت بررسی لوایح FATF به مجمع، مستند جدیدی به مجمع ارائه خواهد شد؟ گفته است: «مفاد نامه رئیس‌جمهوری روشن بوده و گفته شده که چه پیشنهادات جدیدی ارائه خواهد شد. برای مواردی که جزو نگرانی‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام است، امکان دادن تحفظ جدید یا بیانیه تفصیلی پیش‌بینی شده است.»
ادعای امکان حق تحفظ در حالی است که مجید انصاری از فعالان اصلاح‌طلب گفته بود: ما در گذشته با توجه به تحفظاتی لایحه پولشویی و اصلاحات آن را در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کردیم. ولی اخیرا آنها به همین تحفظات ما ایراد گرفته بودند. ظاهرا سازوکار FATF قطعی نیست. یعنی مرتباً الزامات و تعهدات جدیدی را مطالبه می‌کنند. به همین جهت باید قضیه روشن‌تر شود و ببینیم تا کجا می‌خواهد ادامه پیدا کند.
همچنین گفتنی است، در بند 1 بیانیه عمومی FATF که مهر 97 منتشر شد، آمده است: به نحو مناسبی تامین مالی تروریست‌ها را جرم انگاشته و از جمله معافیت گروه‌های تحریم شده را که «در تلاش برای پایان دادن به اشغالگری خارجی، نژادپرستی و استعمار هستند» حذف کند.FATF در این بند صراحتا حق تحفظ ایران را رد کرده است.
مدعیان اصلاحات ادعا می‌کردند که با برجام همه مشکلات کشور حل می‌شود اما به رکود و تورم 52 درصدی و سقوط ارزش پول ملی منتهی شد. چرا دولت به واسطه FATF مجددا به فرو رفتن در باتلاق اعتماد به غرب دارد؟
انکار نقش اصلاح‌طلبان در دولت برای فرار از پاسخگویی
هدایت آقایی، از دستگیرشدگان فتنه 88 در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«اقتصاد مشکلات اساسي دارد و موضوع اين است که برجام چه با اصلاح‌طلبان يا چه با اصولگرايان باعث حل تمام مشکلات نمي‌شود. موضوع اساسي اين است، اصولگرايان که قدرت در دست آنهاست، اصلا ايرادي در کارهاي خود نمي‌بينند که حال به دنبال اصلاح آنها باشند. اصلاح‌طلبان بايد به اين نتيجه رسيده باشند در صورتي که طرف مقابل در کشور صاحب قدرت است و خود را فاقد ايراد مي‌داند و نيازي به حضور اصلاح‌طلبان در قدرت نمي‌بيند، ما به دنبال چه مسئله‌اي هستيم».
مدعیان اصلاحات از سال 92 تاکنون اکثریت مطلق دولت را در اختیار گرفتند. کارنامه ضعیف و غیرقابل قبول این طیف در دولت، مجلس دهم و شوراهای شهر و شهرداری تهران، کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس در سال گذشته را در پی داشت.
حالا این طیف بجای عذرخواهی و پذیرش اشتباهات خود و تلاش برای تغییر رویکرد و جبران خسارت‌ها، به انکار نقش خود در ایجاد وضع موجود و زمینه ‌سازی برای تصاحب مجدد دولت در سال 1400 مشغول است.