kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۹۵۰
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۴
رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران اعلام کرد

تبدیل اراضی شالیکاری شمال به ویلا توسط مافیای قدرت

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران گفت: مافیای قدرت زمین‌های مرغوب برنجکاری را به ویلا تبدیل می‌کنند.


به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، سیدتقی جعفریان افزود: مافیای قدرت درحال نابود کردن کشاورزی است، تبلیغات برنج خارجی از سوی رسانه ملی و جوایز هنگفتی که برای آن در نظر گرفته می‌شود، پای برنج داخلی و با کیفیت را از خانه‌ها قطع کرده و تاسیس شرکت‌هایی که اصلیت برنج آنها معلوم نیست، به کشاورزی مازندران ضربه زده است و دلالان و واسطه‌ها نیز در حال از بین بردن زمین‌های کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه در کشورمان بعد از گندم به برنج نیاز داریم گفت: برنج متولی مشخصی ندارد. زمین‌های ما روز به روز کمتر و صنایع تبدیلی بیشتر شده‌اند و این دو با هم همخوانی ندارند جعفریان با اشاره به عدم اقدام جدی از سوی مسئولان برای حل مشکلات برنجکاران گفت: این مشکل مربوط به این دولت و دولت قبل نیست، طی سالیان سال، هیچ‌کس نتوانست از کشاورز دفاع کند، در کمیسیون کشاورزی هیچ نماینده‌ای به خوبی کار نکرد و فریاد کشاورز به آن صورت که باید، در صحن مجلس شنیده نمی‌شود.
رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران اضافه کرد: کشاورز با دست‌های پینه‌بسته و به رنج، برنج به دست می‌آورد، اما محصولش قیمت ندارد و محصولش با هزینه تولید نیز همخوانی ندارد، برنج تولید می‌شود ولی دست دلالان، غش در معامله که امری حرام است را شاهدیم، با ادامه روند فعلی کشاورزی استان مازندران نابود می‌شود.
جعفریان درباره پایان دادن به مشکلات برنجکاران گفت: سه شاه‌کلید در این زمینه وجود دارد که شامل تشکیل سازمان برنج، مرکز تحقیقات دانش‌بنیان همچنین تجمیع کارخانجات شالیکوبی با هدف تبدیل آنها از سنتی به صنعتی است و مطمئن هستیم با اجرای آنها، مشکلات به حداقل ممکن می‌رسد و دریچه جدیدی به روی شالیکاران و صنایع جانبی این بخش، باز می‌شود.
وی با اشاره به اینکه دستگاه‌های کارخانه‌های شالیکوبی فرسوده‌اند گفت: قدمت این کارخانه‌ها بین 50 تا 70 سال است باید دستگاه‌های جدید وارد شود تا بتوانیم بهترین استفاده را از محصول برنج داشته باشیم.
جعفریان در پایان تصریح کرد: باید با تشکیل سازمان برنج، متولی واقعی برنج در استان مشخص شود، و با تجمیع کارخانجات شالیکوبی شمال کشور یعنی از آستارا تا مینودشت که به تعداد 4 هزار کارخانه است، صورت می‌گیرد.