نانسی پلوسی: ترامپ فوراً برکنار شود در غیر این صورت استیضاح شروع میشود
تنها 8 روز مانده به پایان کار رسمی ترامپ به عنوان رئیسجمهور که، دموکراتها رسماً پروژه استیضاح و برکناری وی را کلید زدند. رئیسمجلس نمایندگان آمریکا طی یک ضرب الاجل 24 ساعته به «مایک پنس»، معاون رئیسجمهور از وی خواسته ترامپ را طبق متمم 25 قانون اساسی برکنار کند در غیر این صورت فرایند استیضاح بلافاصله شروع خواهد شد.
سرویس خارجی-
آمریکا روزهای حساسی را پشت سر میگذارد. طرفداران خشمگین ترامپ هفته گذشته کنگره را اشغال کردند و این هفته نیز در حال مشاهده تقلای شدید دموکراتها برای استیضاح و برکناری ترامپ در آخرین هفته کاری خود در کاخ سفید هستند. دیروز خبر رسید فرایند استیضاح ترامپ رسماً از سوی دموکراتها کلید خورده است. بر اساس گزارشها، «نانسی پلوسی» رئیسمجلس نمایندگان آمریکا اواخر یکشنبه به وقت آمریکا طی نامهای به همکاران خود اعلام کرده طرح استیضاح دونالد ترامپ روز دوشنبه (دیروز) به صحن مجلس نمایندگان آمده است. براساس گزارش رسانههای آمریکایی، «پلوسی» در این نامه گفته امروز
(سه شنبه) این طرح در صحن مجلس اعلام و رایگیری درباره آن تا روز چهارشنبه (فردا) انجام خواهد شد. براساس گزارش سی ان ان و طبق گفته پلوسی، مجلس نمایندگان تلاش میکند قطعنامهای (غیرالزام آور) را به اتفاق آرا به تصویب برساند که براساس آن از «مایک پنس» معاون رئیسجمهور و کابینه ترامپ میخواهد ظرف 24 ساعت با اتکا به متمم 25 قانون اساسی رئیسجمهور را از قدرت خلع کند و اگر این اتفاق نیفتد روز سه شنبه(امروز) رایگیری نهایی(استیضاح) انجام خواهد شد.
«جیمز کلیبورن» عضو مجلس نمایندگان آمریکا پیش از این به شبکه «سی ان ان» گفته بود، استیضاح ترامپ ممکن است همین هفته اتفاق بیفتد. دموکراتها قصد دارند با توسل به تحریک ترامپ برای شورش و نقش وی در حمله هوادارانش به ساختمان کنگره آمریکا که 6 کشته برجا گذاشته، این طرح را پیش ببرند. پلوسی در ادامه نامه خود آورده: «برای دفاع و محافظت از دموکراسی و قانون اساسی خودمان فوراً عمل خواهیم کرد چرا که این رئیسجمهور تهدیدی برای دموکراسی و قانون اساسی ماست». طبق قانون اساسی آمریکا، استیضاح پس از تایید در مجلس نمایندگان به مجلس سنا ارسال میشود و سنای آمریکا مانند دادگاه متهم را دادگاهی میکند و هر یک از سناتورها نقش یک دادستان را ایفا خواهند کرد. هیچ یک از سناتورهای جمهوریخواه تا کنون اعلام نکردهاند که به استیضاح ترامپ رای مثبت خواهند داد اما برخی از آنها خواستار کنارهگیری او شدهاند. این دومین بار است که ترامپ استیضاح میشود. او پیش از این یک بار به خاطر بحران موسوم به «اوکراینگیت» مورد استیضاح قرار گرفت که در نهایت این طرح با مخالفت سناتورهای جمهوریخواه با شکست مواجه شد. در صورتی که استیضاح این بار به تصویب هر دو مجلس سنا و نمایندگان برسد ترامپ از نامزدی مجدد در انتخابات 2024 منع خواهد شد.
آزادی بیان تمام شد!
همزمان با تشدید فشارهای شرکتهای بزرگ فناوری در آمریکا علیه فعالیت دونالد ترامپ در شبکههای اجتماعی، «پارلر» شبکه اجتماعی محبوب حامیان او هم بالاجبار «آفلاین» شد و از کار افتاد. خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد، «پارلر»، دیروز(دوشنبه) بالاجبار آفلاین شد.طبق این گزارش، پیش از این شرکت «آمازون» پارلر را تهدید کرده بود که در صورت عدم رصد دقیق محتوای منتشر شده در این شبکه اجتماعی حاوی مطالب خشونتآمیز، دسترسی پارلر به سرورهایش قطع خواهد شد. محبوبیت این شبکه اجتماعی در هفتههای اخیر افزایش شدیدی داشته و پس از ممنوعیت فعالیت دونالد ترامپ در توئیتر پس از حمله چهارشنبه هفته گذشته به کنگره، به اولین برنامه محبوب در «اَپ استور» اَپِل تبدیل شده بود. «جان میتز» مدیر اجرایی پارلر روز شنبه در سلسله مطالبی در این شبکه به شدت به آمازون به دلیل به راهانداختن «جنگ علیه آزادی بیان» تاخت: «آنها پیروز نخواهند شد. ما آخرین امید جهان برای آزادی بیان و آزادی اطلاعات هستیم».
در پی حمله به کنگره، شبکههای اجتماعی توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام، ردیت، توئیچ، شاپیفای، اسنپ چت، تیکتاک، دیسکورد و پینترست به این بهانه که ترامپ هواداران خود را به ایجاد خشونت دعوت کرده، حسابهای کاربری او را محدود یا مسدود کردهاند. پیشتر گوگل، برنامه «پارلر» را که بسیاری از طرفداران ترامپ از آن استفاده میکنند، در «پلی استور» مسدود کرده و اپل نیز گفته این برنامه را در صورتی که محتواهای خود را کنترل نکند از «اپ استور» (فروشگاه اَپل) حذف خواهد کرد. این در حالی است که در فتنه 88 ایران، هیلاری کلینتون وزیر وقت خارجه آمریکا گفت، از توئیتر خواستیم، در حمایت از آشوبگران در ایران، تعمیرات خود را به عقب اندازد!
روایتی تکان دهنده از حمله به کنگره
در روایتی جدید از حمله هواداران ترامپ به کنگره و علیرغم اینکه برخی قانونگذاران آمریکایی مدعی بودند «استیون ساند» رئیسنیروی پلیس مستعفی کنگره برای مقابله با هجوم هواداران «دونالد ترامپ» به این ساختمان درخواست کمک نکرده ولی او روایت دیگری از این ماجرا ارائه کرد. «ساند» در مصاحبه با روزنامه «واشنگتنپست» افشا کرد که مقامهای امنیتی مجالس سنا و نمایندگان آمریکا مانع تلاشهای وی برای فراخواندن گارد ملی جهت مقابله با طرفداران ترامپ شدند که به ساختمان کنگره حمله کرده بودند. وی در این باره توضیح داد، حتی بعد از آنکه بخش اطلاعاتی پلیس کنگره تخمین زد تعداد معترضانی که ترامپ از آنها برای حضور در واشنگتن و حمله به کنگره دعوت کرده بیش از تظاهراتهای گذشته خواهد بود، بازهم مسئولان ارشد او تمایلی نداشتند که گامهای رسمی برای اعزام گارد ملی بردارند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» ساند با تاکید بر اینکه درخواست وی از مقامهای بالادستی امنیتی برای کمک گرفتن از گارد ملی، شش بار رد شد، اظهار داشت: «اگر گارد ملی را داشتیم، میتوانستیم مدت زمان طولانیتری تا موقع رسیدن مأموران بیشتر از سازمانهای امنیتی، آنها (مهاجمان) را عقب نگه داریم».رویترز همچنین نوشت، «کنث راپوانو» معاون وزیر دفاع آمریکا در امور دفاع داخلی و امنیت جهانی نیز هفته پیش گفته بود پنتاگون در تماسی که با پلیس کنگره داشته به آنها گفته نیازی به کمک از سوی گارد ملی نیست. این اظهارات در کنار اظهارات یکی از نمایندگان کنگره آمریکا که گفته، شدت حمله به ساختمان کنگره به حدی بود که نزدیک بود، نیمی از اعضای کنگره کشته شوند، قابل تامل است. گو عدهای در آمریکا بدشان نمیآمده با وقوع حمله به کنگره و کشته شدن مردم، فشارها بر ترامپ افزایش یابد!
درگیری هواداران و مخالفان ترامپ
گزارشها همچنین در آمریکا از درگیری هواداران و مخالفان ترامپ در برخی شهرهای آمریکا حکایت دارد. به گزارش فارس، بعد از ظهر شنبه به وقت محلی، طرفداران و مخالفان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، در منطقه «پسیفیک بیچ» ایالت کالیفرنیا درگیر شدند. به نوشته پایگاه خبری محلی «فاکس فایو»، در حالی که هواداران ترامپ در امتداد جاده ساحلی در حال تظاهرات بودند، با گروههای عضو جنبش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» و «آنتیفا» درگیر شدند. دقایقی بعد از تقابل لفظی، نزاع مخالفان و هواداران ترامپ که هر دو به سلاح سرد مجهز بودند، به کتککاری و درگیری فیزیکی کشید و اعضای گروه آنتیفا که لباس سرتاپا مشکی بر تن داشتند با استفاده از اسپری فلفل، هواداران ترامپ را متفرق کردند. در نهایت نیروهای پلیس به منطقه اعزام شده و تلاش کردند دو طرف درگیر را از یکدیگر جدا و مردمی که برای تماشای این نزاع خیابانی جمع شده بودند، متفرق کنند. دیروز همچنین طرفداران ترامپ در نیویورک نیز رژه رفتند!
رئیسسیا در دولت بایدن
خبر دیگر از آمریکا اینکه رویترز دیروز اعلام کرد تیم منتخب «جو بایدن» روز دوشنبه گفته که او «ویلیام برنز»، معاون سابق وزیر خارجه را به عنوان رئیسCIA معرفی خواهد کرد. گفته میشود برنز، 33 سال به عنوان دیپلمات آمریکایی فعال بوده از جمله به عنوان سفیر ایالات متحده در روسیه و به عنوان مذاکرهکننده اصلی در «مذاکرات مخفی»! که راه را برای توافق خسارت بار هستهای 2015
فراهم کرد.