«مرکز پژوهشهای امنیت اسرائیل» منتشر کرد
چهار خطری که در سال 2021 رژیم صهیونیستی را تهدید میکند
برای اولین بار در تاریخِ رژیم جعلی اسرائیل، یکی از مهمترین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی این رژیم مهمترین نقاط ضعف تهدیدکننده ادامه بقای این رژیم را از منشأ داخلی معرفی کرد.
در حالی که هر ساله همزمان با آغاز سال میلادی جدید، رژیم صهیونیستی خطرات مختلفی را به عنوان تهدیدکننده امنیت و ساختار و حتی بقای خود معرفی کرده و به طور سنتی تمام این خطرات بیرونی و پیرامونی بودهاند این بار نتایج تحقیقات یک پژوهشکده صهیونیستی مسائل داخلی را به عنوان یکی از خطرهای اصلی تهدیدکننده بقای این رژیم عنوان کرد و درباره پیامدهای آن هشدار داد، امری که از سوی تحلیلگران به عنوان آغاز اعتراف رژیم تلآویو به فروپاشی از درون تفسیر شده است.
رسانههای مختلف رژیم صهیونیستی به نقل از گزارش سالانه «مرکز پژوهشهای امنیت اسرائیل» خبر دادند «یکی از خطرهای تهدیدکننده اسرائیل در سال 2021 مشکلات داخلی است».
طبق گزارش تسنیم، در این گزارش مهم 77 صفحهای که طی مراسمی با حضور «ریولین» رئیسرژیم صهیونیستی رونمایی شد، به تفصیل «چالشهای اسرائیل برای 12 ماه سال میلادی جاری مورد بررسی قرار گرفته است». «عاموس یادلین» رئیساسبق «سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل» نیز به عنوان پژوهشگر ارشد این گزارش به همراه همکاران خود تاکید میکند «جمهوری اسلامی ایران، مهمترین چالش و خطر برای اسرائیل طی 2021 خواهد بود».
به اعتقاد این پژوهشگران، «تهران مطمئنا به دنبال گرفتن انتقام خود از اسرائیل است از این رو باید اسرائیل تمام تلاش خود را برای تضعیف محور ایران و متحدانش(مقاومت)به کار ببندد زیرا تنها از این طریق اسرائیل میتواند از جبهه نظامی خود احساس آرامش کند».
به اعتقاد «یادلین» و همکارانش، «شرایط داخلی در اسرائیل دومین خطر تهدیدکننده است که شدت آن روز به روز افزایش پیدا میکند». از دیدگاه این مرکز پژوهشی بحران عمیق سیاسی، فلج شدن عملکرد کابینه به دلیل نبود بودجه، سردرگمی در تصمیم گیری و افزایش شکاف اجتماعی همگی مشکلاتی هستند که پیش از این نیز در «ساختار اسرائیل» وجود داشته اما با شیوع گسترده ویروس کرونا عیان شدهاند.
سومین خطر تهدیدکننده این رژیم، شعلهور شدن شراره انتفاضه در کرانه باختری است، به اعتقاد نویسنده این گزارش احتمال وقوع انتفاضه در سال 2021 در منطقه کرانه باختری بسیار زیاد است به خصوص که توافقنامههای جدید سازش بین اسرائیل و چند کشور عربی به شدت جامعه فلسطینی را به خشم آورده است.
در این گزارش حتی توصیه شده برای مهار نوار غزه بهترین راهکار آرام کردن اوضاع و رسیدن به توافق با حماس است اما این امر هرگز نباید مانع اقدام علیه افزایش قدرت نظامی غزه شود از این رو همسو با گفت وگو با حماس باید آماده سازی برای وارد کردن ضربهای ویران گر به ساختار نظامی آن هم مد نظر قرار بگیرد.
به اعتقاد تهیه کنندگان این گزارش، گرچه روابط بین رژیم صهیونیستی و آمریکا در دوره ریاست جمهوری جو بایدن هم چندان تاثیری پیدا نمیکند اما به طور حتم از آن رونق سابق خود در دوره دونالد ترامپ برخوردار نخواهد بود. نگرانی بزرگ نویسنده گزارش از سردی روابط بین تلآویو و حزب دموکرات آمریکا است. همچنین این گزارش توصیه میکند تلآویو روابط خود را با اتحادیه اروپا به ویژه اروپای غربی تقویت کرده و برای فردای نبود آنگلا مرکل در راس قدرت در آلمان هم برنامه داشته باشد. توصیه پژوهشگران این مرکز به سیاستگذاران رژیم صهیونیستی آن است که حتما گام در راه تقویت روابط با چینیها بگذارند وکانالهای هماهنگی با روسیه را هم همچنان حفظ کنند.