kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۴۰۹
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
نمکی:

رهبر انقلاب کارشناس‌محورند و در باره کرونا فقط نظر وزارت بهداشت را پذیرفته‌اند

وزیر بهداشت گفت: ١۴٠ پروژه طب سنتی در کووید ١٩ با ارجحیت طب گیاهی داشتیم و نتایج خوبی گرفتیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، سعید نمکی در جشنواره تحقیقاتی رازی اظهارداشت: دستاورد‌های کسب‌شده ستودنی در دوران کرونا داشتیم، ما در تولید ماسک و ونتیلاتور مشکل داشتیم و این مشکل را در ۵٠ روز حل کردیم و به صادرکننده تبدیل شدیم؛ محققان ایرانی دارو‌های کرونا را ۶٠ روزه فرموله کردند و اگر از اشکالات می‌گوییم نباید از توانمندی‌ها غافل شویم.
نمکی افزود: جزیره‌ای عمل کردن در پژوهش یکی از چالش‌های اصلی است و متاسفانه ما مراکز تحقیقاتی متعددی داریم و پیوست و ارتباطاتی بین مراکز تحقیقاتی نداریم.
مردم را موش آزمایشگاهی نکردیم
وی ادامه داد: حرفی در دنیا مطرح شده است که می‌گویند رتبه پنجم در مطالعات بالینی و رتبه چهارم در ثبت اطلاعات کرونا هستیم؛ برخی غیرمنصفانه می‌گویند جمهوری اسلامی مردم را موش آزمایشگاهی و این رتبه را کسب کرده است. در حالی که یکی از واقعیت‌های مسلم این است که ما اجازه ندادیم مانند همسایه‌های ایران، واکسنی با نیت مطالعه بالینی وارد کشور شود. ما حسرت و داغ نبود دارو‌های کرونا را به دل مردم نگذاشتیم و اجازه ندادیم یک ایرانی حسرت بخورد که اگر رمدسیویر بود پدر و مادرم فوت نمی‌کردند و این عزت ملی است. چرا این‌ها را تحقیر و وابستگی و دریوزگی تلقی می‌کنید و چرا وقتی نظامی در اوج تحریم‌های ظالمانه دلسوزی و اعلام می‌کند من قدرتمند هستم و برای مردم هزینه می‌کنم، این‌ها را به حساب ذلت می‌گذارید؛ این‌ها بی‌انصافی است.
وزیر بهداشت گفت: هیچ کشوری در منطقه مانند ایران نظام ثبت داده ندارد و رتبه چهارم ایران در دنیا به این دلیل است که کشور‌های همسایه و منطقه نه نظام ثبت داده دارند و نه مرگ کرونا را ثبت می‌کنند و اصلاً این تعداد آزمایشگاه و ۱۷ هزار خانه بهداشت و این همه مراکز و همکاری با بسیج ندارند. چرا این ظرفیت را به یک حرف بی‌ربط بدل می‌کنید که وزارت بهداشت برای برخی خوش‌رقصی می‌کند، این در حالی است که وزارت بهداشت در اوج بی‌پولی و بی‌ارزی دارو‌های کرونا را تامین کرد و هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند و بیماران در چمن خیابان‌ها آواره نشدند و این عزت ملی است نه ذلت.
درها را به روی طب سنتی باز کردیم
نمکی در واکنش به برخی اظهارات درباره اثر طب سنتی در درمان کرونا،اظهارداشت: یکی از اتفاقات خوب در حوزه طب سنتی بود و من اعلام کرده بودم باید دانشجویان پزشکی طب سنتی هم بخوانند و با دیرینه این طب در ایران آشنا شوند و بدانند ما دیرینه‌ای در طب داریم. دو واحد آشنایی با طب سنتی به برنامه درسی اضافه شد و برای اولین بار در‌ها را با وجود مقاومت‌ها باز کردیم تا طب سنتی را در کووید ١٩ دخالت دهیم و ١۴٠ پروژه طب سنتی در کووید ١٩ با ارجحیت طب گیاهی داشتیم و نتایج خوبی گرفتیم.
طب سنتی مظلوم واقع شده است
وی تصریح کرد: در دوگانه طب مدرن و سنتی همواره طب سنتی مظلوم واقع شده است و داروی گیاهی از خارج وارد کشور می‌شود و پزشکان مدرن تجویز می‌کنند، اما اگر در داخل این دارو‌ها تولید شود مقاومت وجود دارد. طب مدرن برای سرطان نیاز به طب مکمل دارد و دنیا این را قبول دارد و نزاع بین مدرنیته و سنت که در سیاست پدر ما را در آورده است، در این موضوع هم وجود دارد و ما به دانشمندان طب سنتی، نه عطار و بقال بها دادیم؛ ما به هر نادانی بها ندادیم و به دانشمندان طب سنتی و گیاهی در دانشگاه‌ها بها دادیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نمی‌گذارم پای شارلاتانیسم و خرافه‌گرایی به وزارت بهداشت باز شود، گفت: هر جا می‌خواهند بروند شکایت کنند و اینجا جای کار‌های عوام‌فریبانه و غیرعلمی نیست و هر چقدر می‌خواهید بروید شلوغ کنید؛ ما نخواهیم گذاشت جان مردم فدای غوغاسالاری شود و اجازه نمی‌دهم محصولی گیاهی یا شیمیایی به جز مسیر درست پژوهشی وارد دستورالعمل درمانی کرونا شود و در را به روی طب سنتی به دلیل جزم‌اندیشی ببندند. ما با غوغاسالاری به کسی مجوز نخواهیم داد و باید مسیر درست اخذ مجوز طی شود و همه باید از چارچوب‌ها تبعیت کنند.
هر کسی ادعا دارد اثبات کند
نمکی افزود: به معاونت تحقیقات و فناوری و رئیس‌سازمان غذاودارو اعلام کرده‌ام فراخوان بدهید و هر کس ادعایی در طب سنتی دارد بیاید و مسیر درست را طی کند. باید بدانید که طب سنتی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب است و ایشان‌ یکی از کارشناس محور‌ترین مدیران نظام جمهوری اسلامی هستند. رهبر انقلاب در زمینه کرونا نظری غیر از نظر وزارت بهداشت را نپذیرفتند.
وی تاکید کرد: برخی استادان دانشگاه در زمینه طب سنتی شکواییه‌ای دارند که راه را روی ما بسته‌اند که نباید این گونه باشد و باید برای علمای رشته در باز و مسیر برای شارتالانیسم بسته باشد.
وزیر بهداشت درباره بودجه‌های پایین پژوهشی گفت: باید در بحث پژوهش چند پله قبل از دانشگاه کار کنیم. تا زمانی که پژوهش با بخش خصوصی گره نخورد و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان هسته مرکزی این تفکر تقویت نشوند هیچ دولتی سهمی از منابع عمومی به‌اندازه کافی ندارد تا بودجه پژوهشی را افزایش دهد.